finasterid zaten 8/9 aydan sonra etkisini gösterir se direk dutasterid başlamıssın benimde yaşım 21 senınle aynı derece dökülmem vardır ben günlük 0,5 mg kulanıyorum 2,5 mg gereksiz bi doz organlarını gereksiz yorarsın ve 0,5 mg arasında hiç bi yok derecek hemen bi kan testi ve testestoran ve dht tesine bak ona göre hareket et
Saç dökülmem daha çok ön kısımlarda, üst kısımda sorun yok. Dutasteride kağıt üzerinde çok daha güçlü bir ilaç. Testosterone değerim ilaçlara başlamadan önce zaten referans aralığının dışındaydı, karaciğer ve böbreklerimde de hiçbir sorun yok. Emin ol bunların hepsini düşünerek hareket ediyorum. Yaşantıma, beslenmeme, stres seviyemi hep kontrol etmeye çalışan ve önem veren bir insanım. Kısacası cahilce hareket etmiyorum, araştırıyorum.
2.5 mg, 0.5 mg'a göre çok daha etkili, araştırmalar da bunu gösteriyor zaten. 2.5 mg çok fazla tercih edilmemesinin sebebi, ilacın özellikle yurt dışında pahalı olması ve olası yan etki yaşama riskinin artması. Vücudumu, psikolojimi gözlemleyen biriyim. Herhangi bir sorun görürsem geri çekilirim zaten ondan yana sorun yok.
Her sabah ereksiyon oluyorum, ereksiyon süremde hiçbir değişiklik yok ve cinsel isteğim hâlâ çok yüksek. Yağ oranım %10-15 arasında değişiyor, beslenmeyi biraz saldığım zaman 15'li yağ oranlarında hafif bir diyetle direk %10'lu yağ oranlarına düşebiliyorum keza kas kütlem de yüksek.
Kısacası her şey kontrolüm altında fakat aklıma takılan sadece bir konu var ki onun saç dökülmemde etkisi olduğunu düşünüyorum. Ferritin değerimi aylarca ilaç kullanmama rağmen ancak 45'lere çekebildim. Vücudumun bir yerinde büyük ihtimalle bir kaçak var, bunu endoskopi ya da kolonoskopiyle kontrol ettirmem gerek. Fakat bir yandan da bunun bu kadar da agresif saç dökeceğini düşünmüyorum, tabii ki etkisi oluyordur.