Gönderen Konu: 20 YAŞINDA AGRESİF SAÇ DÖKÜLMESİ  (Okunma sayısı 3082 defa)

Yusuf33

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: 20 YAŞINDA AGRESİF SAÇ DÖKÜLMESİ
« Yanıtla #15 : 03 Nisan 2026, 23:07:48 »
Hocam bunları bir doktor kontrolünde almanı tavsiye ederim.
Üstteki resimde DHT testi yok. Ayrıca testesteronun tavan değerin de üstünde. Finasteride DHT'yi bloklayacağı için daha çok testesteronun olacak ki üst sınırı da geçmiş daha sen fin kullanmadan.
Bu sorun yaratır mı doktora danışman lazım. Anlıyorum çok zor bir durum saç kaybetmek ama kalıcı zararlar oluşması daha da kötü. Kullanma demiyorum ama lütfen güvenli yoldan ilerle.

unforgivenn

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #16 : 04 Nisan 2026, 00:56:25 »
Hocam bunları bir doktor kontrolünde almanı tavsiye ederim.
Üstteki resimde DHT testi yok. Ayrıca testesteronun tavan değerin de üstünde. Finasteride DHT'yi bloklayacağı için daha çok testesteronun olacak ki üst sınırı da geçmiş daha sen fin kullanmadan.
Bu sorun yaratır mı doktora danışman lazım. Anlıyorum çok zor bir durum saç kaybetmek ama kalıcı zararlar oluşması daha da kötü. Kullanma demiyorum ama lütfen güvenli yoldan ilerle.
Tavsiyeleriniz için teşekkürler.
Doktor kontrolünde ilerliyorum, sağlıklı ve düzenli hayatım var bunun sonucunda da testosteron oranım yüksek. Dediğiniz gibi finasteride her ne kadar testosteronu ''yükseltiyor'' gibi gözükse de serbest testosteronu düşürüyor ki birçok kişinin yan etki yaşamasının sebebi olduğunu düşünüyorum. Benim yan etki konusunda hiçbir sorunum yok, o konuda çok bilinçli ilerlediğime emin olabilirsiniz. Güvenli yoldan daha ne kadar ilerleyebiliyorum bilmiyorum, ilaca başlamak için 20 yaşını bekledim. Bazen keşke 18 yaşında başlasaydım diye düşünüyorum ama geçti artık.

Yusuf33

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #17 : 04 Nisan 2026, 01:42:05 »
Tavsiyeleriniz için teşekkürler.
Doktor kontrolünde ilerliyorum, sağlıklı ve düzenli hayatım var bunun sonucunda da testosteron oranım yüksek. Dediğiniz gibi finasteride her ne kadar testosteronu ''yükseltiyor'' gibi gözükse de serbest testosteronu düşürüyor ki birçok kişinin yan etki yaşamasının sebebi olduğunu düşünüyorum. Benim yan etki konusunda hiçbir sorunum yok, o konuda çok bilinçli ilerlediğime emin olabilirsiniz. Güvenli yoldan daha ne kadar ilerleyebiliyorum bilmiyorum, ilaca başlamak için 20 yaşını bekledim. Bazen keşke 18 yaşında başlasaydım diye düşünüyorum ama geçti artık.

18 de gelişim hala devam ediyor. Şu an doğru yoldasın. Gelişiminde başarılar 🙏

unforgivenn

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #18 : 04 Nisan 2026, 11:29:26 »
18 de gelişim hala devam ediyor. Şu an doğru yoldasın. Gelişiminde başarılar 🙏
Çok teşekkürler.

Dhtmağduru22

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #19 : 07 Nisan 2026, 12:48:38 »
Topikal minoxidil kullanıyorum, internetten alıyorum.
hangi siteden alıyorsun

unforgivenn

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #20 : 02 Mayıs 2026, 12:17:44 »
hangi siteden alıyorsun

kapıdavitamin sitesinden almıştım fakat riske atmamak için eczaneden almanı tavsiye ederim.

unforgivenn

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #21 : 02 Mayıs 2026, 12:29:25 »
Kulak üstü ve kulağımın hemen yanlarındaki saçlarımda da dökülmeler başladı. Özellikle finasteride başladığımdan beri buradaki dökülmeler arttı. Kan değerlerimde bir sorun gözükmüyor.

Finasteride bana yetmiyor, dutasteride 2.5 mg kullanıyorum günlük. Dutasteride başlayalı 3 gün oldu, bakalım umarım artık bu çözüm olur.

Saçlarıma istediğim şekli veremiyorum, dökülmeyi durduramadığım sürece veremeyeceğim gibi gözüküyor.

Tressless gibi forumlarda baya geziniyorum, okuyorum. Ben hem finasteride hem dutasteride (2.5 mg dahi olsa bile) kullandığımda cinsel istekte artış yaşıyorum. Benimkine benzer durum yaşayanlar, dht seviyelerini ölçtürdüklerinde (finasteride veya dutasteride'in dht seviyesini düşürmesini beklerken) dht seviyesinin arttığını bile gözlemleyenler olmuş. Bu tarz ilaçlara tepki vermeyen çok nadir de olsa bir kesim var ben de onlar arasında olabilirim bilmiyorum, dht seviyemi ölçtürmeyi düşünüyorum. Çünkü finasteride kullanmaya başladığımdan beri saçlarımın dökülme hızı inanılmaz arttı. Dökülme evresi vs. olduğunu hiç zannetmiyorum ne yani saçlarım 1. ya da 2.yılında bir anda dökülmesi durup yeniden çıkmaya mı başlayacak? Gerçekçi gelmiyor, en azından benim için.

Yusuf33

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #22 : 02 Mayıs 2026, 12:44:52 »
2.5mg dut nükleeri geçtim direk hidrojen bombası atmak. Hocam doktor kontrolü olmadan kesinlikle yapma.
DHT'en 0'a yakın çıkacaktır ölçtürürsen.

unforgivenn

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #23 : 02 Mayıs 2026, 15:58:09 »
2.5mg dut nükleeri geçtim direk hidrojen bombası atmak. Hocam doktor kontrolü olmadan kesinlikle yapma.
DHT'en 0'a yakın çıkacaktır ölçtürürsen.
Kağıt üzerinde öyle gözükse de ciddi anlamda şu an 2.5 bile kesmeyecek gibi duruyor. Birkaç hafta dökülmeyi biraz daha gözlemleyeceğim, yakın zamanda bi hormon testi daha yaptırmayı düşünüyorum duruma göre ilerlerim.

150 günü geçkin finasteride kullandım, hiçbir yan etki görmedim. 2.5 dut aldığım gün antrenmana gittim, neredeyse her harekette pr aldım. Sanki dht bloklamıyorum da testosteron alıyormuşum gibi etki görüyorum cidden garip.

Hodrimeydan41

• Full Member
« Yanıtla #24 : 02 Mayıs 2026, 17:38:43 »
Kağıt üzerinde öyle gözükse de ciddi anlamda şu an 2.5 bile kesmeyecek gibi duruyor. Birkaç hafta dökülmeyi biraz daha gözlemleyeceğim, yakın zamanda bi hormon testi daha yaptırmayı düşünüyorum duruma göre ilerlerim.

150 günü geçkin finasteride kullandım, hiçbir yan etki görmedim. 2.5 dut aldığım gün antrenmana gittim, neredeyse her harekette pr aldım. Sanki dht bloklamıyorum da testosteron alıyormuşum gibi etki görüyorum cidden garip.
finasterid zaten 8/9 aydan sonra etkisini gösterir se direk dutasterid başlamıssın benimde yaşım 21 senınle aynı derece dökülmem vardır ben günlük 0,5 mg kulanıyorum  2,5 mg gereksiz bi doz organlarını gereksiz yorarsın ve 0,5 mg arasında hiç bi yok derecek hemen bi kan testi ve testestoran ve dht tesine bak ona göre hareket et

unforgivenn

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #25 : 02 Mayıs 2026, 20:07:32 »
finasterid zaten 8/9 aydan sonra etkisini gösterir se direk dutasterid başlamıssın benimde yaşım 21 senınle aynı derece dökülmem vardır ben günlük 0,5 mg kulanıyorum  2,5 mg gereksiz bi doz organlarını gereksiz yorarsın ve 0,5 mg arasında hiç bi yok derecek hemen bi kan testi ve testestoran ve dht tesine bak ona göre hareket et

Saç dökülmem daha çok ön kısımlarda, üst kısımda sorun yok. Dutasteride kağıt üzerinde çok daha güçlü bir ilaç. Testosterone değerim ilaçlara başlamadan önce zaten referans aralığının dışındaydı, karaciğer ve böbreklerimde de hiçbir sorun yok. Emin ol bunların hepsini düşünerek hareket ediyorum. Yaşantıma, beslenmeme, stres seviyemi hep kontrol etmeye çalışan ve önem veren bir insanım. Kısacası cahilce hareket etmiyorum, araştırıyorum.

2.5 mg, 0.5 mg'a göre çok daha etkili, araştırmalar da bunu gösteriyor zaten. 2.5 mg çok fazla tercih edilmemesinin sebebi, ilacın özellikle yurt dışında pahalı olması ve olası yan etki yaşama riskinin artması. Vücudumu, psikolojimi gözlemleyen biriyim. Herhangi bir sorun görürsem geri çekilirim zaten ondan yana sorun yok.

Her sabah ereksiyon oluyorum, ereksiyon süremde hiçbir değişiklik yok ve cinsel isteğim hâlâ çok yüksek. Yağ oranım %10-15 arasında değişiyor, beslenmeyi biraz saldığım zaman 15'li yağ oranlarında hafif bir diyetle direk %10'lu yağ oranlarına düşebiliyorum keza kas kütlem de yüksek.

Kısacası her şey kontrolüm altında fakat aklıma takılan sadece bir konu var ki onun saç dökülmemde etkisi olduğunu düşünüyorum. Ferritin değerimi aylarca ilaç kullanmama rağmen ancak 45'lere çekebildim. Vücudumun bir yerinde büyük ihtimalle bir kaçak var, bunu endoskopi ya da kolonoskopiyle kontrol ettirmem gerek. Fakat bir yandan da bunun bu kadar da agresif saç dökeceğini düşünmüyorum, tabii ki etkisi oluyordur.
« Son Düzenleme: 02 Mayıs 2026, 20:13:53 Gönderen: unforgivenn »

Yusuf33

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #26 : 03 Mayıs 2026, 09:15:50 »
0.5 mg dut'a yanıt vermeyen çok az insan vardır.
Saç dökülmenin kaynağını bul bence.

Hodrimeydan41

• Full Member
« Yanıtla #27 : 03 Mayıs 2026, 13:01:45 »
0.5 mg dut'a yanıt vermeyen çok az insan vardır.
Saç dökülmenin kaynağını bul bence.
aynen öle belkide deride bir sorun vardır dermotoloji bi doktoruna git saç dökülmesi tek etken dht değil derideki bi proplem bile saç döker

Facebook Twitter Instagram