Gönderen Konu: 31.12.2025 Bursa İbrahim ERAYHAN saç ekimi 5800 greft 29 yaş  (Okunma sayısı 3681 defa)

BERKAYY

• Jr. Member
  • **
Ynt: 31.12.2025 Bursa İbrahim ERAYHAN saç ekimi 5800 greft 29 yaş
« Yanıtla #46 : 04 Mayıs 2026, 16:02:49 »
Mevcudum dökülür bidaha ektiririm ama bazı şeylerden olmam usta
  • Ekim Tarihi: 05.01.2026
  • Ekim Merkezi ismi Max hair clinic izmir
  • Greft Miktarı 4400
  • Yaşınız 25
  • Medikal Tedavi Xpecia

Yusuf33

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #47 : 05 Mayıs 2026, 20:07:25 »
Daha da dökülürse şakkadanak bir daha ektirirsin iş biter.

BERKAYY

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #48 : 05 Mayıs 2026, 20:29:21 »
Daha da dökülürse şakkadanak bir daha ektirirsin iş biter.
aynen öyle şak şak  ektiririm hiçbir problem kalmaz
  • Ekim Tarihi: 05.01.2026
  • Ekim Merkezi ismi Max hair clinic izmir
  • Greft Miktarı 4400
  • Yaşınız 25
  • Medikal Tedavi Xpecia

Aang

• Hero Member
  • Daha güzel günlere.
« Yanıtla #49 : 06 Mayıs 2026, 10:55:07 »
Bu da bonus (pubmed makalesi ötesi yok) Öle oramdan atmıyorum yani 😀

Dostum merhaba,

Fin kullanımı hakkında bu kadar çok bilginiz olduğuna göre bu işleri çok iyi bildiğinizi düşünüyorum. Ben bilmeyen biri olarak öğrenmek için mantık çerçevesinde size bir soru sormak istiyorum eğer şakkadanak diye bir maaruzatı olmayacaksa...

Konusu açılan kişiye fin önerirken dökülmesindeki genetik yatkınlığı hakkında ne kadar çok bilginiz var? Bu kişinin dökülmesinin testesteron seviyesini ne kadar biliyorsunuz? Bu kişinin bu bilgilerine sahip olmalısınız ki bir doktor bilgisi ile bu kadar net bir şekilde eğer kullanmazsanız şakkadanak diye dökülecek diyebiliyorsunuz. Bu kadar resmi yazılar ve bilgilendirici videolar izleyerek bilgilenmeniz güzel bir durum fakat bu durumu yan etkisi kaynaklarını bilmeden ezbere önermek ne kadar doğru olur diye sormak isterim.

Yusuf33

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #50 : 06 Mayıs 2026, 11:12:56 »
Dostum merhaba,

Fin kullanımı hakkında bu kadar çok bilginiz olduğuna göre bu işleri çok iyi bildiğinizi düşünüyorum. Ben bilmeyen biri olarak öğrenmek için mantık çerçevesinde size bir soru sormak istiyorum eğer şakkadanak diye bir maaruzatı olmayacaksa...

Konusu açılan kişiye fin önerirken dökülmesindeki genetik yatkınlığı hakkında ne kadar çok bilginiz var? Bu kişinin dökülmesinin testesteron seviyesini ne kadar biliyorsunuz? Bu kişinin bu bilgilerine sahip olmalısınız ki bir doktor bilgisi ile bu kadar net bir şekilde eğer kullanmazsanız şakkadanak diye dökülecek diyebiliyorsunuz. Bu kadar resmi yazılar ve bilgilendirici videolar izleyerek bilgilenmeniz güzel bir durum fakat bu durumu yan etkisi kaynaklarını bilmeden ezbere önermek ne kadar doğru olur diye sormak isterim.

Ekim öncesi resimlerine baktığında incelmiş saçlar (minyatürizasyon) belli oluyor, resimde de gösteriyorum. Saçlar bir günde dökülmez. DHT sebebiyle her döngüde daha da minyatürleşir ve en sonunda iyice küçülür, bebek (velüs) saçına dönüşür. En sonunda da dökülür.
Yan bölgesinde ise bir sorun yok. Bu da androgenetik alopesiye işaret ediyor. Erkek tipi saç dökülmesi olduğunu söylemek bu şahıs özelinde doktor olmaya gerek yok diye düşünüyorum. Döküleceği nereden mi belli? Cılızlaşmış ve kaplayıcılığı olmayan incelmiş saçlar perşembenin geleceğini çarşamba gününde gösteriyor. Erkek tipi dökülme progresif bir durumdur. 29 yaşında 6000'e yakın greft açıklığını olan biri zaten agresif dökülmesi olan biridir.
Yan etkisi ile ilgili birçok yere makalelerle cevap verdim. "bilmeden, ezbere önermek" kısmı bayağı komik olmuş :) Birçok ekim yapan doktor da sanırım "bilmeden, ezbere" öneriyor.
Saç ekimi mevcut saç dökülmesini durdurmaz. Bir insan ekim yaptırıyorsa saç sorununu ciddiye almış demektir. Yoksa bıçak altına yatmazdı. E ben de diyorum ki saçı problem etmişsin ve ekime gitmişsin ama problemin bitmedi ki. Dökülmen devam ediyor. Ben ekim öncesi yorum isteyenlere her zaman diyorum saçını kazatıp hayatına devam edebiliyorsan et ilaca hiç bulaşma. Ama ekim yaptırıyorsan o ilacı alman lazım. Bunu da doktor kontrolünde yapmalısın diye de belirtiyorum. Forumda ekim sonrası medika tedaviyle desteklenmediği zaman 4-5 yıl sonra nasıl sadece ekilen saçların kalıp kendi tüm saçlarının döküldüğü ve ortaya kötü bir görüntü çıktığıyla ilgili konular mevcut.

Bir tek Türkiye forumlarında var bu ekim öncesi/sonrası hiçbir saç koruyucu almamak. Bayağı tepki görüyorum ama malesef doğrular bunlar :D Benim de hoşuma gitmiyor. Ama ilaçsız çok daha güzel bir yol var ve kesin çözüm. Al usturayı 0'la mis gibi. Ama ekim yaptırıyorsan malesef o ilacı alman gerekiyor. Tek istisna Brezilya'da ekim yapan Dr.Pittella. Eğer ona gidiyorsa bir kişi fin'e gerek yok. (Adam neredeyse tamamen sakal ekiyor) Forumda da bir sürü 2. ve 3. ekim konularının olma sebebi de bu ayrıca.

Aang

• Hero Member
  • Daha güzel günlere.
« Yanıtla #51 : 07 Mayıs 2026, 09:35:04 »
Ekim öncesi resimlerine baktığında incelmiş saçlar (minyatürizasyon) belli oluyor, resimde de gösteriyorum. Saçlar bir günde dökülmez. DHT sebebiyle her döngüde daha da minyatürleşir ve en sonunda iyice küçülür, bebek (velüs) saçına dönüşür. En sonunda da dökülür.
Yan bölgesinde ise bir sorun yok. Bu da androgenetik alopesiye işaret ediyor. Erkek tipi saç dökülmesi olduğunu söylemek bu şahıs özelinde doktor olmaya gerek yok diye düşünüyorum. Döküleceği nereden mi belli? Cılızlaşmış ve kaplayıcılığı olmayan incelmiş saçlar perşembenin geleceğini çarşamba gününde gösteriyor. Erkek tipi dökülme progresif bir durumdur. 29 yaşında 6000'e yakın greft açıklığını olan biri zaten agresif dökülmesi olan biridir.

Dostum merhaba,

Sanırım benim yazdığımı yanlış okumuşsun. Tekrar açıklayıcı olmak için bir daha belirtmek isterim.

Benim asıl sorum dökülmenin olup olmayacağı hakkında değildir. Tabii ki dökülme ihtimali olduğu durumlarda ikinci bir seans tabii ki gerekecektir. Bu dökülmenin olduğu durumda bu kadar büyük bir açıklık için ikinci bir seans olma durumu her zaman olacaktır. Bunda hemfikiriz burada sorun yok. Benim sorum çok daha farklı bu kişinin genetik hormonal seviyesini biliyor musunuz? Hayır. Genetik dökülme yatkınlığı hakkında net bilginiz var mı? Çok yakın tanıdık değilse hayır. Bu bilgilere sahip olmadan öneri yapmanız biraz ezbere olmamış mı? Bu ilacı kişilerin sağlık geçmişini bilmeden bir şeker hapı gibi önerilmesini ben çok uygun görmüyorum. Bunu yapmak kişinin hakkına girmek olarak görüyorum. Kullanmazsanız saçınız dökülür demekte çok yanlış bir ifade olmaktadır.

Bu ilacı kullanan kişinin bu ilacı çok iyi anlaması gerekmektedir. Olası yan etkilerini bilmesi gerekiyor. Çocuk sahibi olmayı düşünüyorsa bile bu ilacı bırakması gerekiyorki spermdeki kalıntı durumunda çocuğun cinsiyet hormonlarının oluşumunda olumsuz etkilenmesi ihtimali bulunuyor. Meme dokunuzda büyüme, yumrular, ağrı veya meme başında akıntı gibi değişiklikler olabiliyor ki bu da meme kanserine sebebiyet verebilir. 5 alfa redüktaz inhibitörleri prostat kanser gelişim riskini arttırabilir. Bu gibi ihtimallerine kadar olabilmesi beklenen bir ilacın şeker hapı gibi önerilmesi ezbere olmuyor mu? İşte komik olan kısım burası.. Bir çok doktor bu durumları değerlendirip bilmeden değil bilerek durumu değerlendirerek öneriyor. Bu yüzden bu kişiler "doktor" ünvanını taşıyor.

Fin kullandığı sürece saçları güçlendirdiğimiz sürece devam edecek sonrasında bıraktığımızda dökülürse yine bir ekim gerekecek. Bu durumda fin kullanmanın ne kadar çok anlamı var diye öncelikle o çok güvendiğiniz bilgiye ilave olarak sormak isterim?

Forumda bir çok konu olduğunu bildirmişsiniz. Fakat bi o kadar konu da var fin kullanmadan başarılı sonuca ulaşan kişiler yok mu? Var. Bunları da gördük mü? Evet. O zaman?

Yusuf33

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #52 : 07 Mayıs 2026, 10:18:40 »
Dostum merhaba,

Ben pek göremedim başarılı sonuç ama senin başarı kriterini bilemedim için bir şey diyemeyeceğim. Ben zaten doktor kontrolünde başla diyorum. Çocuk sahibi olmak isteyen kişi 3-6 ay arasında bırakmalı spermindeki oran ne kadar az olsa da (çalışmalar bu kadar az orandaki finasteride'in deformasyona sebep olmayacağını söylese de) riske gerek yok. Çünkü bazı hayvan çalışmaları böyle bir riskin çok minik olsa da olabileceğini gösteriyor. Kaynak : https://perfecthairhealth.com/finasteride-while-trying-to-conceiving/

Meme dokusunda büyüme (jinekomasti) de rapor edilen nadir yan etkilerden. https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC11040274/

Meme kanseri ile ilgili anlamlı bir bağ bulunamamış : https://www.gov.uk/drug-safety-update/finasteride-potential-risk-of-male-breast-cancer

Saç dökülmesi için kullanılan 1mg'lık propecia ve prostat kanserini arttırmasıyla ilgili kaynek : https://ishrs.org/finasteride-and-prostate-cancer/  (Burada prostat muayenesi sırasında finasteride aldığınızı söylemeniz gerekiyor çünkü PSA'yı etkiliyor),

Gelgelelim fin kullanıldığı sürece saçları güçlendirir kısmına. Evet bırakıldığında dökülür o yüzden uzun dönem kullanılması gerekiyor. Saç ekimi medikal tedaviye rağmen saçın dökülürse başvuracağın bir şeydir. Finasteride zaten birçok kişinin dökülmesini durduruyor ve saç ekim ihtiyacı bile kalmayabiliyor.
Saç ekimi saçlar döküldükçe sürekli yaptırabileceğin bir işlem değil. Ortalama bir insanın donöründen zarar vermeden 6.500-8.500 arası greft alabilirsin o da donör güçlüyse. Donörün kendisi DHT'ye dirençli olsa da zamanla zayıflayabilir.

İşte bu sebeplerden dolayı birçok saç doktoru medikal tedavinin önemini vurguluyor. Ben kimseyi zorlayamam fin al diye ki zaten doktor kontrolünde yürütülmesi gereken bir süreç. Ama saç dökülmesi hayat boyu süren progresif bir durum ve donör ise kısıltı. Senden ricam medikal tedavisiz ekimleri google'dan aratman.

Aang

• Hero Member
  • Daha güzel günlere.
« Yanıtla #53 : 07 Mayıs 2026, 10:39:48 »
İşte şakkadanak bir ekim ardından bir ekim pek mümkün olmuyor.
Ortalama bir insandan alınabilecek saç donör sayısı 6500-8500 arasıdır. Sen 5800'ünü kullandın bile 29 yaşında. Bunun 39'u, 49'u var. Senin ise yaklaşık 700-2700 arası greft hakkın kaldı. Bu yüzden mevcut saçlarını koruman gerekiyor.

Genetik dökülme (androgenetik alopesi) Testesteron'un 5-alfa reduktaz enzimi yoluyla DiHidroTestesteron'a (DHT) dönüşmesiyle oluşuyor. Bu DHT adlı hormon saçlarını döküyor. Finasteride ise bu enzimin tip 2'sini bloklayarak bu hormonun üretimi %70 oranında azaltıyor.
DHT azalınca saçlarının dökülmesi yavaşlıyor/duruyor. Hormonal bir ilaç yani. Eğer ektirmemiş olsaydın derdim ki bunu almayacaksan ektirme. Ama ekimini yaptırdın.

Dostum merhaba,

Doktor kontrolünde kullan diye bir ifade kullan dediğini hiç görmedim nedense.. Burada görüldüğü üzere ezbere olarak genetik dökülme böyle oluyor ve bu hormon döküyor saçlarını bunları blokla dökülmen dursun diyorsun. Ben de sana şunu soruyorum bu kişinin hormon seviyesi hakkında bilgin olmadan nasıl yorum yapıyorsunuz?

Bu kadar çok rapor yan etkilerinden bahsediyorken sizlerin şeker kullanım gibi kullanmazsan geçmiş olsun saçını kaybettin denilmesi ne kadar doğru? Tabii bir doktorun kontrolünde kullanılması bu işleri kolaylaştırır fakat bu şekilde söylemler kişileri maalesef olumsuz yönlendirmeye sebebiyet veriyor. Kişiler hormon değerlerine bakılmalı ve sonrasında uygunluk durumu varsa bu tarz ürünleri kullanması her zaman daha doğru olmalıdır diye düşünüyorum.

Yusuf33

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #54 : 07 Mayıs 2026, 11:04:27 »
Geçmiş iletilerime bakarsan doktor kontrolünü belirtiyorum.

Hormon seviyesi değil saç foliküllerinin DHT hormonuna hasassiyeti önemli. Hiç saçı dökülmeyen biri ile dökülen birinin DHT'si aynı olabilir ama saç foliküllerinin bu hormona olan duyarlılığı farklıdır.

Bu konudaki kişi 29 yaşına kadar saçlarının büyük bir kısmını kaybetmiş. Minyatür saçlar da mevcut. Şimdi saç ekimi yaptırdığı için mucizevi bir şekilde tüm dökülmesi duracak, minyatür saçları güçlenecek mi? 40 yaşında NW2'den bahsetmiyoruz burada 29 yaşında NW6 paterninden bahsediyoruz. Kullanıp kullanmamak şahsı bağlar dileyen kullanır dileyen kullanmaz. Ama kullanmazsa ekim öncesindeki mevcut saçlarının çoğunu kaybedecek en başta o minyatür saçları. Bunu 3-4 yıl sonra güncelleme yaparsa görürüz şu an boşa devam ediyor bu tartışma.
Genç yaşta medikal tedavi olmadan saç ekiminin başarısı çok düşüktür eğer aksini gördüğün bir durum varsa buraya paylaşır birlikte yorum yaparız.

Aang

• Hero Member
  • Daha güzel günlere.
« Yanıtla #55 : 07 Mayıs 2026, 11:18:54 »
Yaşın çok genç ve saç dökülmen devam edecek. Bu süreçte kendi mevcut saçlarını (ekimden önce duran, öndeki minik ada gibi) koruman ve kuvvetlendirmen gerek. Kullanmazsan onlar da dökülür.
Bunu yapmanın yolu finasteride kullanmaktır. Doktorunun bu ilaçtan bahsetmemiş olması ne kadar acemi olduğunu da gösteriyor gibi.

Dostum merhaba,

Doktor kontrolünde kullanması gerektiğini belirttiğin bir gönderi varsa bana iletirsen ben hatamı kabul ederim. Çünkü ben sadece makaleleri paylaşıp kullanmasını zorunlu tuttuğunu aksi takdirde tüm saçlarını kaybedeceğini belirttiğini görüyorum.

sachsizadam

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #56 : 07 Mayıs 2026, 20:03:51 »
Hayırlı olsun. Hareketlenme başlamış. Süreç güzel ilerliyor.

Facebook Twitter Instagram