Dostum merhaba,
Fin kullanımı hakkında bu kadar çok bilginiz olduğuna göre bu işleri çok iyi bildiğinizi düşünüyorum. Ben bilmeyen biri olarak öğrenmek için mantık çerçevesinde size bir soru sormak istiyorum eğer şakkadanak diye bir maaruzatı olmayacaksa...
Konusu açılan kişiye fin önerirken dökülmesindeki genetik yatkınlığı hakkında ne kadar çok bilginiz var? Bu kişinin dökülmesinin testesteron seviyesini ne kadar biliyorsunuz? Bu kişinin bu bilgilerine sahip olmalısınız ki bir doktor bilgisi ile bu kadar net bir şekilde eğer kullanmazsanız şakkadanak diye dökülecek diyebiliyorsunuz. Bu kadar resmi yazılar ve bilgilendirici videolar izleyerek bilgilenmeniz güzel bir durum fakat bu durumu yan etkisi kaynaklarını bilmeden ezbere önermek ne kadar doğru olur diye sormak isterim.
Ekim öncesi resimlerine baktığında incelmiş saçlar (minyatürizasyon) belli oluyor, resimde de gösteriyorum. Saçlar bir günde dökülmez. DHT sebebiyle her döngüde daha da minyatürleşir ve en sonunda iyice küçülür, bebek (velüs) saçına dönüşür. En sonunda da dökülür.
Yan bölgesinde ise bir sorun yok. Bu da androgenetik alopesiye işaret ediyor. Erkek tipi saç dökülmesi olduğunu söylemek bu şahıs özelinde doktor olmaya gerek yok diye düşünüyorum. Döküleceği nereden mi belli? Cılızlaşmış ve kaplayıcılığı olmayan incelmiş saçlar perşembenin geleceğini çarşamba gününde gösteriyor. Erkek tipi dökülme progresif bir durumdur. 29 yaşında 6000'e yakın greft açıklığını olan biri zaten agresif dökülmesi olan biridir.
Yan etkisi ile ilgili birçok yere makalelerle cevap verdim. "bilmeden, ezbere önermek" kısmı bayağı komik olmuş

Birçok ekim yapan doktor da sanırım "bilmeden, ezbere" öneriyor.
Saç ekimi mevcut saç dökülmesini durdurmaz. Bir insan ekim yaptırıyorsa saç sorununu ciddiye almış demektir. Yoksa bıçak altına yatmazdı. E ben de diyorum ki saçı problem etmişsin ve ekime gitmişsin ama problemin bitmedi ki. Dökülmen devam ediyor. Ben ekim öncesi yorum isteyenlere her zaman diyorum saçını kazatıp hayatına devam edebiliyorsan et ilaca hiç bulaşma. Ama ekim yaptırıyorsan o ilacı alman lazım. Bunu da doktor kontrolünde yapmalısın diye de belirtiyorum. Forumda ekim sonrası medika tedaviyle desteklenmediği zaman 4-5 yıl sonra nasıl sadece ekilen saçların kalıp kendi tüm saçlarının döküldüğü ve ortaya kötü bir görüntü çıktığıyla ilgili konular mevcut.
Bir tek Türkiye forumlarında var bu ekim öncesi/sonrası hiçbir saç koruyucu almamak. Bayağı tepki görüyorum ama malesef doğrular bunlar

Benim de hoşuma gitmiyor. Ama ilaçsız çok daha güzel bir yol var ve kesin çözüm. Al usturayı 0'la mis gibi. Ama ekim yaptırıyorsan malesef o ilacı alman gerekiyor. Tek istisna Brezilya'da ekim yapan Dr.Pittella. Eğer ona gidiyorsa bir kişi fin'e gerek yok. (Adam neredeyse tamamen sakal ekiyor) Forumda da bir sürü 2. ve 3. ekim konularının olma sebebi de bu ayrıca.