Asuman Hair’ın ekimlerini ben de gerçekten çok beğeniyordum. Hatta favorilerime eklediğim sonuçlar arasındaydı. Ancak sonradan, çok beğendiğim bazı kişilerin zamanla eski saç görünümüne geri döndüğünü görünce fikrim değişti. O noktada, gördüğümüz başarılı sonuçların ne kadarının saç ekiminin başarısından, ne kadarının medikal tedaviden kaynaklandığını sorgulamaya başladım. Çünkü bir süre sonra tekrar eski görünüme dönülmesi bende soru işareti oluşturmustu.
Saç ekimi saç dökülmesini durdurmaz bu noktada ister Asuman hanım olsun ister Koray hoca olsun ister Zarev fark etmez mevcut saçlarının dökülmesini medikal tedavi almadan durduramazsın. Genetiğini ekimle değiştiremezsin. Medikal tedavisiz o gördüğün görece "iyi" sonuçlar da 5 sene sonra yine kötü olacak çünkü hem mevcut saçlar dökülecek hem de donör zayıflayacak = ekim saçları zayıflayacak. Burada fin kullanmayan arkadaşlar bazen uzun süre sonra güncelleme yapıyor ve durum ortada. Çoğu yapmıyor ama onların da patladığına adım gibi eminim. Saç ekimi neticesini 1 sene sonrayla değil 5, 10 hatta 20 sene sonrasıyla değerlendirmek gerekir.
Yani ben dünya'nın en iyi diş doktoruna gidip en iyi implantı yaptırdım bir de benden dişimi fırçalamasını istememeli demek gibi bir şey. Nasıl ki doktor oradaki bakterilenmeyi ve çürümeyi durduramaz sen dişini fırçalamazsan ekim doktoru da senin saçını minyatürize eden DHT'ye bir şey yapamaz.
Realite bu ve genetiğimiz bu bunu değiştirecek bir şey yok ve şimdilik ufukta da görünmüyor. İleride gen editleme ya da saç klonlama çıkarsa belki yeni umutlar doğar. Bunları bilerek saç restorasyonu alanına girmek ve beklentiyi ayarlamak gerekiyor.
Her saç ekimi sonrası medikal destek al demiyorum beklentiye bağlı eğer 40'lı yaşlarındaysan, zayıf da olsa yüzümü çerçevelesin uzatır at kuyruğu yaparım biraz da toppik kullanırım diyorsan almasan da olur (hoş yine riskli ama alınabilir bir risk)
Ama 25 yaşında agresif dökülmenin ortasında medikalsiz saç ekimi yaptırırsan mutlu olma şansın %0.
Bunları bilmeli saç restorasyonuna girecek kişi. Bu 25 yaşındaki kardeşim eğer medikale sıcak bakmıyorsa saçını kazıtmayı ya da saç sistemlerine yönelmeyi düşünebilir.