Gönderen Konu: Dutasterid kalıcı etkisi varmış  (Okunma sayısı 350 defa)

Lev1n

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: Dutasterid kalıcı etkisi varmış
« Yanıtla #1 : 03 Eylül 2026, 15:05:46 »
2 yıldır kullanıyorum inanır mısın varlığıyla yokluğu bir hale geldi canım isteyince ayağa kalkıyor istemeyince hiiç var mı yok mu bilmiyorum sperm konusunda ise bildiğin su tabancasına döndü.

stussy1

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #2 : 03 Eylül 2026, 15:47:16 »
hocam hormon değerleriniz ve ilaca başlamadan önceki sperm kalitenizin kontrolü olmadan kesin bir yorum yapılamaz, evet erekte oluyor olabilirsiniz ancak sperminizin kalitesi ve miktarı düşmüş olabilir

Badbed

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #3 : 03 Eylül 2026, 18:42:19 »
2 yıldır kullanıyorum inanır mısın varlığıyla yokluğu bir hale geldi canım isteyince ayağa kalkıyor istemeyince hiiç var mı yok mu bilmiyorum sperm konusunda ise bildiğin su tabancasına döndü.

peki dert etmiyor musun cidden memnun musun

Lev1n

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #4 : 04 Eylül 2026, 11:37:18 »
peki dert etmiyor musun cidden memnun musun

ironi yapmıştım hocam fin'i dut'la karlılaştırdığımda yanetki olarak dağ fark var. Libido yerinde depresyon yok hergün olmasa da sabah ereksiyonları geri geldi. Bırakıp tekrar başladığımda 300-400 saç dökülüyordu 3. ayımdayım şu anda duş dahil maksimum 30-40 saç dökülüyor günde. 1 seneyi göreyim minoksidil saç çıkarmazsa ekim yaptıracağım.

Aang

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Daha güzel günlere.
« Yanıtla #5 : 04 Eylül 2026, 14:28:12 »
Dostum merhaba,
Burada öncelikle kalıcı etki ile ilacın vücutta uzun süre kalmasını birbirinden ayırmak gerekiyor. Dutasteridin yarı ömrü finasteride göre oldukça uzun ve DHT baskılaması da daha güçlü olduğu için bazı yan etkilerin ilacı bıraktıktan sonra daha uzun süre devam etmesi mümkün. Fakat sperm sayısı veya hacminde düşüş olması tek başına kalıcı kısırlık anlamına gelmez. Özellikle ilaca başlamadan önce spermogram yapılmadıysa, mevcut durum ile ilaç öncesi durum arasında net bir karşılaştırma yapmak mümkün değil.

Senin yazdığın durumdaki gibi ereksiyonun devam etmesi de sperm kalitesinin normal olduğu anlamına gelmez. Bunlar birbirinden farklı şeyler. Çocuk düşüncesi varsa en sağlıklısı spermogram yaptırıp mevcut durumu görmek olacaktır. Finasteridde de semen parametrelerinde değişiklik görülebiliyor ancak dutasteridin daha güçlü ve daha uzun süreli DHT baskılaması nedeniyle ikisini tamamen aynı değerlendirmemek gerekir. O yüzden “18 ay kullandım, artık kesin kalıcı oldu” şeklinde düşünmek doğru olmaz. Kişiden kişiye değişebilen bir durum. Eğer ciddi bir değişiklik olduğunu düşünüyorsan üroloji/androloji tarafından değerlendirilmesi daha doğru olacaktır.

Saç açısından fayda görürken böyle bir yan etki ihtimali kafanı kurcalıyorsa, doktorla birlikte bu durumları göz önünde bulundurarak bilinçli olarak doz ve tedavi alternatiflerini değerlendirmek en mantıklısı.

Badbed

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #6 : 04 Eylül 2026, 14:58:39 »
ironi yapmıştım hocam fin'i dut'la karlılaştırdığımda yanetki olarak dağ fark var. Libido yerinde depresyon yok hergün olmasa da sabah ereksiyonları geri geldi. Bırakıp tekrar başladığımda 300-400 saç dökülüyordu 3. ayımdayım şu anda duş dahil maksimum 30-40 saç dökülüyor günde. 1 seneyi göreyim minoksidil saç çıkarmazsa ekim yaptıracağım.

hocam bu nası ironi ya 3. aydaymışsınız daha ahaaha

Lev1n

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #7 : 04 Eylül 2026, 16:36:46 »
hocam bu nası ironi ya 3. aydaymışsınız daha ahaaha

7 ay fin 1 yıl dut, dutu 3 ay bıraktım tekrar temmuz sonunda tekrar başladım dut'a  :D

Badbed

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #8 : 04 Eylül 2026, 16:50:17 »
7 ay fin 1 yıl dut, dutu 3 ay bıraktım tekrar temmuz sonunda tekrar başladım dut'a  :D

finasterid sizi depresif yapmış duta başlamışsınız sanırım öyle bi mesajınızı okumuştum

Lev1n

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #9 : 04 Eylül 2026, 18:31:25 »
finasterid sizi depresif yapmış duta başlamışsınız sanırım öyle bi mesajınızı okumuştum

ben bipolarım zaten depresif doğdum desem yeridir fin kullanınca baskılayamaz hale gelmiştim. Tek yan etkisi bu değildi tabi 0 libido tamamen sudan oluşan meni falan da vardı ama şimdi ki aklım olsa devam ederdim bir süre sonra adapte olacaktı vücut. Dut'ta bir sorunum yok seks olarak çok aktif dönemlerde meninin son 1-2 damlası açık renge dönüyor.

Facebook Twitter Instagram