Millet forumu kullanarak ticaretini büyütüyor, ama iş Hintell olunca sürekli suçlanan kişi yine o oluyor. Gerçekten çok enteresan durumlar yaşanıyor.
Adamlar gidip saçma sapan merkezlerde saç ektiriyor. Sonra Hintell çıkıp "Planlama kötü, çizgi hatalı. Neden araştırmadın?" dediğinde kıyamet kopuyor.
"Yok efendim bizim merkezi kötüledi."
"Yok efendim başka yerlere yönlendiriyor."
"Yok efendim bu foruma güven olmaz."
Ardından klasik söylemler geliyor:
"Google yorumlarına baksınlar."
"Instagram hesaplarını incelesinler."
"Bu foruma bakmasınlar."
Aslında verilmek istenen mesaj çok açık: "Bu foruma gelirsen müşteri kaybederim. Çünkü burada doğru bilgiye ulaşırsın, kaliteli işi yapan merkezleri öğrenirsin, saç ekiminde kalite nedir görürsün. Sonra da bana gelmezsin."
Bu yüzden hedef hep Hintell oluyor.
Bugüne kadar Hintell'in yanlış yönlendirmesi yüzünden mağdur olmuş tek bir kişi gösterilemedi. Kötü ya da dandik bir tavsiyesi yok. "Bu saçtan sonuç çıkmaz." dediği vakaların sonradan çok başarılı olduğu da görülmedi. Adam gördüğünü söylüyor, hoşunuza gitmese bile gerçek değişmiyor.
Reklam içerikli konu açılır, silinir; "Konu sildi." denir.
Konu altına hakaret veya hukuki sorun oluşturabilecek yorumlar yazılır. Konu sahibi kaldırılmasını ister, yorum silinir; yine "Yorum sildi." denir.
Oysa birçok kişi yazdığı şeyin hakaret kapsamına girip girmediğini, ticari bir işletmeye yönelik asılsız ithamların hukuki sonuç doğurabileceğini bilmiyor. Yorum silinmese belki de mahkemelik olacak. Sonra bunun farkına varınca suç yine Hintell'e kalıyor.
Gerçekten bu kadar emek veren bir insanın iyi niyetini suistimal etmeyin. Gün boyu klavye başında eleştiri yapmak kolay. Bu forumun ayakta kalması için emek, zaman ve ciddi maliyet gerekiyor. Sürekli eleştirenler dönüp bir ay boyunca forumun sunucu masrafını karşılamayı denesin, o zaman işin ne kadar zor olduğunu daha iyi anlar.
Hintell bu forumu herkesin saç ekimini beğenmek ya da insanların psikolojisini rahatlatmak için kurmadı. Amaç doğru bilgi paylaşımı ve insanların daha bilinçli karar vermesi. Bu anlayıştan rahatsız olanların da bunu kabul etmesi gerekiyor.
Son dönemde de zaten tartışmaya girmek yerine doğrudan engelleme yolunu tercih ediyor. Bence en doğru yaklaşım da bu. Sürekli provokasyon yapan, kuralları hiçe sayan kişiler engelleniyorsa buna şaşırmamak gerekir.