Gönderen Konu: Saç ekimi sonrası PRP yaptırılmalı mı? ACİL GÖRÜŞLERINIZI BEKLIYORUM. HİNTEL BEY  (Okunma sayısı 2021 defa)

demir-6

• Aktif Üye
  • Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Ben de merak ediyorum bunun cevabını? Hintell bey :) 

Tarık dinç

• Aktif Üye
  • Jr. Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Yaptırmalısın kardeşim riske atmaya gerek yok Amerika’yı yeniden keşfetmeye de gerek yok Yaptıracağın PRP saçına her türl can
Suyu olur
Finansterid
B kompleks+d3+çinko
Ketoral
Alpecin c1
Magnezyum

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
eger ilaç kullanıyorsan gerek yok kullanmıyorsan da aman aman bir faydası yok ama gene yararlı durumları mevcut.. yaptırıp yaptırmamak senin kararın olmalı
ben ilaç kullanımı tercih ettim kendi adıma
Global Moderator

Noahh

• Aktif Üye
  • Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Kardeşim ektirdi yaptırmadı bol su (3 lt) 3 ay boyunca ve sabahları 2 yumurta ile mermi gibi saçları var.

Yusuf333

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
PRP sadece yanal tedavi olarak kullanılır (ki bence çok da elzem değil) ana tedavi olarak değil. Çünkü kök sebep olan DHT'ye bir şey yapmıyor. Ama finasteride ve xpecia alıyorsan ekstra ücretsizse yaptır ama para vermeye değmez bence. PRP'nin etkili olduğuna dair pek bir bilimsel makaleye rastlayamadım bir kaç tane hariç.
  • Ekim Tarihi: Umarım hiçbir zaman
  • Yaşınız 30
  • Medikal Tedavi 1 mg propecia/gün (finasteride) ve %5 regaine köpük/gün (minoxidil)
Saç ekimi her zaman son çare olarak yapılmalıdır. Amacım bu kirli endüstride, duygusal olarak kandırılmaya açık gençlere katıksız doğruyu söylemek.

Saç ekimi yaptırmayı düşünüyorsan bu makeleyi oku, özellikle gençsen :
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=41239.new#new

Noahh

• Aktif Üye
  • Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Xpecia tablet alınırsa yeterli olur ilk 6 7 ay sonrası sal gitsin prp para tuzagı.

Aang

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Daha güzel günlere.
Dostum merhaba,

PRP'nin saç ekimi sonrası mucizevi bir etkisi kanıtlanmış değil ama bazı çalışmalarda sürekli yapılan PRP işlemlerinin iyileşmeyi hızlandırma, dökülmeyi azaltma, greftlerin erken dönemde tutunmasına destek, saç kalınlığında sınırlı artış gibi faydaları olduğu belirtiliyor. Yani tamamen işe yaramaz demek veya kesin büyük fark yaratır demek yanlış olur.

PRP (Platelet Rich Plasma); kişinin kendi kanı alınır, makinede santrifüj edilir, trombositten zengin kısım ayrılır ve saçlı deriye enjekte edilir. Burada mantık trombositlerde bulunan büyüme faktörleri bulunur. Bu vitaminler teorik olarak damar oluşumunu, doku onarımını ve hücre aktivitesini arttırabilir. Ama burada PRP yaptırdım %100 ü tutacak gibi bir şey maalesef mümkün değildir. Bazı kişilerde PRP yaptırdım çok yeni saç çıktı gibi geliyor ama gerçekte çoğu zaman ince saç kalınlaşıyor.

PRP yaptırmak mevcut saçlar zayıfsa, iyileşme kalitesi düşükse gibi faktörlerde yaptırılabilir ama klinik sırf ekstra ücret şişiriyorsa, garanti tutma gibi pazarlanıyorsa veya tek seansta büyük vaatler veriyorsa bu durum çok doğru bir işlem olarak görünmüyor.

Facebook Twitter Instagram