Saç Ekimi Sonuçları
Saç Ekimi Sonuçları => Saç ekimi sonuçları => Konuyu başlatan: ABK - 25 Kasım 2020, 19:51:14
-
Herkese Merhabalar,
Öncelikle bu değerli forumdan saç ekimi konusunda çok fazla bilgi edindiğimi söylemek isterim, uzun süredir dışarıdan takip ediyordum. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Ben de saç ekimimi yaptırınca hikayemi siz değerli forum üyeleri ile paylaşmak istedim.
Şu an 30 yaşındayım ve 18 yaşından beri aktif olarak devam eden ciddi bir saç dökülmesinden rahatsızdım. Ben de berberlerin kesmek istemediği, traş makinaların her zaman saçımda bozulduğu ya da takıldığı yoğunlukta bir saç vardı hey gidi günler :) Ama bu yoğunluktaki saçın ne yazık ki dökülmesi de o hızla gerçekleşti. Günlük 700-1000 tel arası döküldüğü çok uzun dönemler oldu. Nereden biliyorsun diye soran arkadaşlar olabilir oturup gerçekten saydım, insan kafasını taktıkça bu tarz saçma şeyler dahi yapabiliyor.
20 yaşında topikal tedaviler ile başladım yani 2010 yılında aktif olarak minoxil kullanıyordum, aklınıza gelebilecek her türlü tedaviyi topikal uyguladım. Minoxil, Rogain Foam, Miracle Losyon, Saw Palmetto, Shenmin ,Biotin vb. Ne yazık ki bu tedavilerin hiçbirisi dökülmeyi engellemedi belki yavaşlattı. Bu arad tedavilerimi düzenli sürdürdüm. 27 yaşında şunu kabul ettim genetik dökülmenin önüne ne yazık ki finasterid kullanmadan geçemiyorsunuz. Açıkçası yan etkilerinden dolayı oral yolla alınan bir ilaca da bulaşmadım. Bu sebeple 27 yaşında tüm tedavileri bıraktım ve hayatıma saç köpüğü kullanarak devam ettim ve açıkçası tavsiye ederim. Saç köpüğü çok ciddi hacim ve direnç veriyoor saça ta ki yıkanan kadar :) İşte bu zamanlarda saç ekimi konusunu çok detaylı araştırdım ve bilgi sahibi olmaya gayret ettim ama merkez seçme konusunda açıkçası emin olamıyordum. 2017 yılında yolum bu forum ile kesişti. Forumda yüzlerce ekim inceledim diyebilirim. Hatta bir çok arkadaşın nickleri bile aklımda :)
Ben ekimimi Serkan Aygın Clinnic' e yaptırdım ama açık konuşmak gerekirse emin olmadan yaptırdım, neden diye sorabilirsiniz. Bu benle alakalı bir durum ben çok titiz ve böyle kararları vermekte çok zorlanan birsiyimdir hele ki konu saç ise. Öncesinde tanıdık referanslarım ile birkaç merkez ile görüştüm Estehair (Dr. Alpaslan), Asmed, Serkan Aygın gibi. Asmed' in bana finasteridi diretmesinden mutlu olmadım ve oraya yaptırmadım ki bütçe durumu da var, Este Hair ve Serkan Aygın ile görüşmemde de ilaç tedavisini iyi olabileceği söylendi ama oral yolla bir tedavi istemediği belirtince 2 taraf ta olağan karşıladı ama mevcut saçlarımı kaybedebileceğim konusunda da uyardılar. Serkan Aygın kliniğine karar vermem ise ekimi birlikte yaptıracağım arkadaşım sayesinde oldu onun içine sinince ben de tamam dedim ve çıktık yola.
Serkan Bey ile ekim öncesinde yaptığımız görüşmede herhalde 20 dakika kadar sürdü ve planlama yapıldı. Sonrasında farklı bir gün saça analizi yapıldı ve çok güçlü bir donör bölgem çıktı. Ön bölge şakaklar ve üst orta, Micro Fue, Vertex ise DHI ile toplamda 4000 greft olmasına karar verildi. 3200 ön bölge, 800 ise Vertex olarak planlama yapıldı.
Operasyondan önce tansiyonumu düşüremediler 19-10 seviyesine kadar çıktı çünkü çok heyecanlıydım ayrıca klostrofobim var ama damar yolundan verdikleri sedasyon ile operasyonu çok rahat geçirdim. Bu sedasyon sizi uyutmuyor yani ayağa kalkıp, döndüğümü, konuşabildiğimi, kek yediğimi hatırlıyorum ama arada net olmayan zamanlar da mevcut :)
Operasyonda Serkan Hoca 3 defa ziyarete geldi çünkü bir sorun yaşanıyordu, benim o analizlerde müthiş çıkan donör bölgem ne yazık ki kökleri vermiyormuş, açıkçası bu ne demek o an anlayamadım ve planda olmamasına rağmen 500 greft sakaldan alınmasına o an karar vermek durumunda kaldık ama açıkçası planın dışına çıkılması beni çok huzursuz etti ve operasyonun o anından sonra canım yanmasına rağmen anesteziyi bile yaptırmadan tamamladım. O keyif kaçması resmen acı hissetmemi bile engelledi. Operasyon sonrasında acı ve ağrı pek duymadım.
Operasyonum yaklaşık 8.30 saat sürdü ve ertesi gün Serkan Bey ile görüşmek istediğimi söyledim. Klinikteki arkadaşlar 12:30' da gelebileceğimi söylediler. Durumu anlattım öncelikle orta-üst bölgeye neden DHI yapılmadığını çünkü orada da ciddi bir dökülmem olduğunu söylediğimde o bölgedeki saçların çok yoğun olduğunu ve oraya yapılacak her türlü ekimin mevcut saça ciddi zarar vereceğini söyledi, bana da makul geldi lütfen fotolarda sizde bu durum için yorum yapın.
2. konu ise planlanmayan sakal durumuydu. Serkan Bey 100 hastada 1 başına gelen durum ile karşılaştıklarını anlattı. Donör bölgemin saç köklerini çok sıkı tuttuğunu ve derinin greftleri vermediğini, kendilerinin de çok zorlamak istemediklerini aksi halde donörde yıpranma olacağını belirtti. Bu sebeple vertexte istenen sıklığı sağlamak için sakaldan da takviye aldığını belirtti. Bazı özel durumların ameliyatta ortaya çıktığını ve anlık kararlar verilebildiğinden bahsetti. Ben çok mutlu olmadı ama uzman olan kendisine de inanmaktan başka çarem yoktur Kafamdaki en büyük soru işareti bir daha ekim yaptırmak istesem donör bölgem yine greft vermeyecek mi, bu soruyu Serkan Bey'e de 2 defa sordum ama istediğim evet cevabını alamadım. Aklıma gelen fotolarda sizde göreceksiniz acaba donör ciddi yıpratıldı mı emin olamıyorum. Konu hakkındaki tecrübeli arkadaşlardan yorum bekliyorum.
Saç ekimi fotolarımı paylaşıyorum ama açıkçası öncesinde foto çektirmek aklıma gelmedi. Klinikten istedim ve onlar geldiği zaman onları da paylaşacağım. Ekim hakkında değerli yorumlarınızı ve tecrübelerinizi bekliyorum.Saçların zayıfladığı şöyle söyleyebilirim. 2 yıldır saçlarımın tepe kısmını kestirmiyorum sadece kırıkları aldırıyorum ama saçlarım uzamıyor ve minyatürleşti.
-
Diğer fotoları da paylaşıyorum ama fotolar neden yan yükleniyor anlayamadım.
-
Son olarak sırası ile 22-26 ve 30 yaşlarından fotolar. 26 ve 30 yaşında bolca saç köpüğü var ve sanırım benim şansım saçlarımın çok kalın telli olması her zaman varmış gibi göründü. Duştan sonra ise şekil almayan çok yumuşak ve çekince hala 10-20 li dökülen saçlarım var. İlk patlaştığım fotolardaki orta kısım ve vertexten dökülmeler yaşıyorum.
-
Hayırlı olsun hocam.4 yılda templelleri çok hızlı kaybetmişsin umarım dökülme geri kalan alanlarda aynı hızda gitmez.
Ekim planlaması ve greft sayısı ideal olmuş umarım başarılı sonuçlanan bir ekim olur.
-
eski saçların çok güzelmiş umarım ona yakın bir sonuç olur ,500 greft sakalı nereye ektiler verteksemi? sakal ekimi güzel sonuç veriyor normal saça göre o yüzden olumsuz düşünme kardeşim.
-
güzel ekim hayırlı olsun dostum orta tepe dhı hakkında söyledikleri doğru iyiki agresif ekim olmamış oralara.
-
hayırlı olsun benim ekime yaklaşık greft sayısı ama senin alan daha dar alana ekilmiş planlamadan dolayı daha sık bir ekim olmuş umarım güzel sonuç alırız.
-
Herkese yorumlarınız ve iyi dilekleriniz için teşekkürler. En zoru ektirmek zannediyordum beklemek daha zormuş :)
-
Hayırlı olsun hocam.4 yılda templelleri çok hızlı kaybetmişsin umarım dökülme geri kalan alanlarda aynı hızda gitmez.
Ekim planlaması ve greft sayısı ideal olmuş umarım başarılı sonuçlanan bir ekim olur.
Teşekkürler üstad. Aslında 26 yaşında da şakaklarda sorun vardı ama açıkçası kozmetik ürünler ile iyi iyi saklayabiliyordum şimdi artık o da kalmadı pek. Ekime girene kadar orta alanda aynı hızda dökülüyordu ama önerilen hormonal yan etkileri olan ilaçları almayı düşünmüyorum. Belki Xpecia'ya bakabilirim.
-
eski saçların çok güzelmiş umarım ona yakın bir sonuç olur ,500 greft sakalı nereye ektiler verteksemi? sakal ekimi güzel sonuç veriyor normal saça göre o yüzden olumsuz düşünme kardeşim.
Teşekkürler dostum inşallah hepimiz kavuşuruz. Evet Vertex'e ektiler. Serkan Bey sakalın kapatıcılığı çok yüksek bir tek sakal kökünü 2'li bir greft gibi düşünebilirsin dedi.
-
güzel ekim hayırlı olsun dostum orta tepe dhı hakkında söyledikleri doğru iyiki agresif ekim olmamış oralara.
Anladım, bu dökülme hızı ile oraya da bir ekim gerekir ama bakalım.
-
hayırlı olsun benim ekime yaklaşık greft sayısı ama senin alan daha dar alana ekilmiş planlamadan dolayı daha sık bir ekim olmuş umarım güzel sonuç alırız.
hadi inşallah :)
-
Hayırlı olsun vakit gelmiş de geçmiş ekim için
Yaşadığınız küçük bir talihsizlik için üzgünüm. Evet doktorlardan ''evet-hayır'' cevabını almak bazen çok zordur. Belki de potansiyeliniz var bu yüzden olumsuz konuşmak istememiştir.
Şu an da 4000 greft iyi duruyor. Aradan 1-2 yıl geçer 2. ameliyat için saçınız incelendiğinde belki bu olumsuz durum ortadan kalkar. Umarım kökler zarar görmemiştir ki bence görmemiştir bir sorun olsa bu uzman klinik titizlikle ilgilenecektir sizinle
-
Hayırlı olsun vakit gelmiş de geçmiş ekim için
Yaşadığınız küçük bir talihsizlik için üzgünüm. Evet doktorlardan ''evet-hayır'' cevabını almak bazen çok zordur. Belki de potansiyeliniz var bu yüzden olumsuz konuşmak istememiştir.
Şu an da 4000 greft iyi duruyor. Aradan 1-2 yıl geçer 2. ameliyat için saçınız incelendiğinde belki bu olumsuz durum ortadan kalkar. Umarım kökler zarar görmemiştir ki bence görmemiştir bir sorun olsa bu uzman klinik titizlikle ilgilenecektir sizinle
Güzel dileklerin için teşekkür ederim. Umarım bir sorun olmamıştır ama uzun yıllardır bu süreçler ile ilgilenen doktorlardan tereddüt içeren cümleler duyunca insan geriliyor. Şu an için bir şey anlaşılmıyor ama zamanlar göreceğiz. Ben sık bir ekim istemiştim, umarım yakalamışımdır.
-
Hayırlı olsun hocam aynı süreçte ektirmişiz takipte kalalım .Ekiminiz güzel dönorunuzda güzel . Ekim öncesi verteks fotonuzu göremedim . Oraya ekime gerek var mıydı sizce ? Verteks hem tutmuyor hem de sık ekilemiyor.Ç Ön bölge planlamasını çok beğendim . Ekim öncesi verteks paylaşır mısınız ?
-
Hayırlı olsun hocam aynı süreçte ektirmişiz takipte kalalım .Ekiminiz güzel dönorunuzda güzel . Ekim öncesi verteks fotonuzu göremedim . Oraya ekime gerek var mıydı sizce ? Verteks hem tutmuyor hem de sık ekilemiyor.Ç Ön bölge planlamasını çok beğendim . Ekim öncesi verteks paylaşır mısınız ?
Öncelikle yorumun için teşekkür ederim. Umarım hepimiz için hayırlı olur. Donörüm güzel ama ne yazık ki faydalanamadılar, derim greftleri bırakmıyormuş gbii bir yorumları oldu. Bu arada klinikten öncesi ve sonrası fotoları istedim ama nedense parça parça gönderiyorlar hatta artık göndermiyorlar bu kadar olduğunu söylediler.
Burcu Hanımdan rica ettim sağolsun bakıp döneceğini söyledi. Bu arada bana göre kesinlikle donör alanda ekime ihtiyaç vardı hatta daha çok isterdim ama tutmuyor çıkmıyor söylemleri yüzünden çok da ısrarcı olamadım. Umarım kayıp olmamıştır.
-
Anladım hocam biraz açıklık varmış . Ama emin olun ön taraf tutunca verteks ile işiniz olmayacak . Ön bölge çok önemli direkt gençleştiriyor insanı verteks boş olup önü dolu olan çok arkadaşım var . Gayet güzel görünüyorlar . Dönorunuz sağlam kökler ikili üçlü çoksa güzel bir sonuç gelecektir 👍
-
Anladım hocam biraz açıklık varmış . Ama emin olun ön taraf tutunca verteks ile işiniz olmayacak . Ön bölge çok önemli direkt gençleştiriyor insanı verteks boş olup önü dolu olan çok arkadaşım var . Gayet güzel görünüyorlar . Dönorunuz sağlam kökler ikili üçlü çoksa güzel bir sonuç gelecektir 👍
İnşallah diyorum üstadım. Greft dağırlımlarını aşağıda paylaşıyorum 3'lü yeterli değil ama şükür:)
Greft (1'li) : 583
Greft (2'li) : 1807
Greft (3'lü): 977
Greft (4'lü) :169
Sakal : 464
-
Arkadaşlar merhaba,
Bugün ekimin 10. günü ve yıkama sonrası daha koyu kabuklar dikkatimi çekti. Bunlar nekroz olabilir mi fotoya bakarsanız etrafında da göreceksiniz. Yorumlarını ricası ile.
-
hayırlı olsun planlama gayet iyi hocam konunuzu takipteyim.
fotodan anlaşıldığı kadarıyla sorun yok gibi duruyor.
çöküntü vs var mı?
-
hayırlı olsun planlama gayet iyi hocam konunuzu takipteyim.
fotodan anlaşıldığı kadarıyla sorun yok gibi duruyor.
çöküntü vs var mı?
Üstad teşekkür ederim. Kontrol ettim herhangi bir çöküntü yok sonra da acaba kalın kabuk mu diye düşündüm ama emin olamadım.
-
nekroz degıl ama yara gıbı sankı fotoyu kayıt edip yakınlaştırdım ama çok anlayamadım resım kalitesi düşük olduğundan
bır sorun olduğunu düşünmüyorum yakında sorun kalmaz..
-
nekroz degıl ama yara gıbı sankı fotoyu kayıt edip yakınlaştırdım ama çok anlayamadım resım kalitesi düşük olduğundan
bır sorun olduğunu düşünmüyorum yakında sorun kalmaz..
Teşekkür ederim üstad, insan lüzumsuz geriliyor herhalde :)
Eş zamanlı merkeze de sormuştum, şimdi dönüş yaptılar. Nekroz değil, kabukların altında kan pıhtısı kalmış, kabuk dökümü ile gidecektir dediler.
-
Rüca ederim haklısın Hassas bir süreç
-
Herkese selamlar,
Bugün ekimin 17. günü ve dün kliniğe giderek kabukları dökümü işlemini sağladım, ayrıca ekim öncesindeki fotolarda geldi. Tepeye yapılan ekimi çok seyrek buldum ama bilmiyorum. Sırası ile öncesi ve kabuk dökümü fotoları paylaşıyorum. Değerli yorumlarınızı beklerim.
Bu arada mevcut saçlar için yan etkisi olmayan tedavi ya destek önerileriniz var mıdır. Biotin, Vitamin, Şampuan, Yeşilçay vb gibi.
-
Kabuk dökümü sonrası fotolar
-
bu arada telefonda görseller çok kaliteli ama buraya yükleyince çok kötü görünüyor, sebebini bilen paylaşabilirse düzeltme imkanım olur.
-
Hayırlı olsun. Umarım beklentilerinizin karşılanacağı bir ekim süreci yaşarsınız. Forum yenileme sürecine giriyor belki o yüzden görsellerde problem olabilir. Konuyu takipteyim.
-
(https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?action=dlattach;topic=17720.0;attach=282817;image)
Hocam burdaki saçınıza dönücek gibi duruyorsunuz. Ekiminizi takip edicem.
-
Hayırlı olsun. Umarım beklentilerinizin karşılanacağı bir ekim süreci yaşarsınız. Forum yenileme sürecine giriyor belki o yüzden görsellerde problem olabilir. Konuyu takipteyim.
Eyvallah hocam teşekkür ederim. Tepe kısmında beklentimi karşılamayacağı kesin ama yine de iyisi ümit etmek lazım sanırım :)
-
(https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?action=dlattach;topic=17720.0;attach=282817;image)
Hocam burdaki saçınıza dönücek gibi duruyorsunuz. Ekiminizi takip edicem.
Teşekkürler dostum güzle dileğin için, o zamana dönebilsem sanırım uzun zaman bir şey istemem :D
-
Eyvallah hocam teşekkür ederim. Tepe kısmında beklentimi karşılamayacağı kesin ama yine de iyisi ümit etmek lazım sanırım :)
Pozitif olmak her zaman için iyidir :).
-
Konuyu takip eden arkadaşlara sormak istiyorum. Şöyle ki donör bölgemin özellikle vertexe yakın olan bölgesi yıpranmış gibi hissediyorum görsellere göre yorumlarınız paylaşırsanız çok sevinirim.
-
Arkadaşlar merhaba,
Günlük yıkama öncesi 30. Gün fotoları aşağıda paylaşıyorum. Şok dökülme 20. Gün başladı ve hala devam ediyor. Hala kaşıntı hissi ve uyuşukluk hissi devam ediyor.
10 güne yakındır Kerozan tablet ve günlük yeşilçay tüketiyorum. Şampuan olarak ise Prozinc Plus kullanıyorum ama yağlanma sorunuma iyi gelmedi. Ekim alanında ufak bir kepeklenme sorunu yaşadım ama ciddi bir şey değildi.
60. Günde tekrar foto paylaşıyor olacağım. Değerli yorumlarınızı bekliyorum.
-
Biraz daha sert yıka kafanı güzel tamamen sonlansın şok ve tepe için kendi saçların için fin kullan derim
-
Biraz daha sert yıka kafanı güzel tamamen sonlansın şok ve tepe için kendi saçların için fin kullan derim
Değerli yorumun için teşekkür ederim üstad. Sanırım bu hızla giderse şok 1-2 güne sonlanacaktır. çünkü dökülecek saç kalmıyor. İnşallah erken dökülen erken çıkar :)
Fin konusunda haklısın ama ne yazık ki yan etkisi olan bir şeyi uzun süre kullanmayı uygun bulamıyorum daha önce denedim bu arada yanlış anlaşılma olmasın. 20-28 yaş arasında kullanmadığım topikal, oral ilaç kalmadı ama en sonunda önüne geçemeyeceğimi anladım ve dökülmeye bıraktım ki ekim için uygun zemin oluşsun.
Bir sorum olacak donör bölgede ben belirli alanlarda seyreklik hissediyorum. Operasyon sırasında bir sorun olmuştu sence de bu donörden yarın yine ihtiyacım olsa ekim için greft çıkar mı ? Başkalarının konularına daha objektif bakabiliyorum ama konu ben olunca ne yazık ki böyle olmuyor.
-
Değerli yorumun için teşekkür ederim üstad. Sanırım bu hızla giderse şok 1-2 güne sonlanacaktır. çünkü dökülecek saç kalmıyor. İnşallah erken dökülen erken çıkar :)
Fin konusunda haklısın ama ne yazık ki yan etkisi olan bir şeyi uzun süre kullanmayı uygun bulamıyorum daha önce denedim bu arada yanlış anlaşılma olmasın. 20-28 yaş arasında kullanmadığım topikal, oral ilaç kalmadı ama en sonunda önüne geçemeyeceğimi anladım ve dökülmeye bıraktım ki ekim için uygun zemin oluşsun.
Bir sorum olacak donör bölgede ben belirli alanlarda seyreklik hissediyorum. Operasyon sırasında bir sorun olmuştu sence de bu donörden yarın yine ihtiyacım olsa ekim için greft çıkar mı ? Başkalarının konularına daha objektif bakabiliyorum ama konu ben olunca ne yazık ki böyle olmuyor.
Donörün gayet güzel toparlayacak daha bir sorun kalmayacak çok rahat 3500 4000 greftin daha var.
Fin e gelince 6 ay alman hem ekilenleri destekler hem ekimden dolayı kendi saçlarındaki hızlı dökülme olasılığını kontrol altına alır stabil duruma getirir şu an riskli ekim sonrası kendi saçlarımız.
-
Donörün gayet güzel toparlayacak daha bir sorun kalmayacak çok rahat 3500 4000 greftin daha var.
Fin e gelince 6 ay alman hem ekilenleri destekler hem ekimden dolayı kendi saçlarındaki hızlı dökülme olasılığını kontrol altına alır stabil duruma getirir şu an riskli ekim sonrası kendi saçlarımız.
Anladım. Fin ile alakalı kafamda hala ciddi soru işaretleri var , yine de tekrar düşüneceğim.
Tanıdığım bir üroloji doktoru var ve fin ile alakalı birkaç kez konuşmamız oldu. Bana kullan ya da kullanma demedi ama sadece saç ekimi sonrası ya da saç çıkarmak için kullanılmasını pek doğru bulmadığını benimle paylaştı. Uzun araştırmalardan ve sonuçlarından bahsetti, bahsettiği oranlar ise elbette çok düşüktü.
Bu yüzden Kerozan, yeşil çay gibi daha doğal blockerlar ile ilerlemeye çalışıyorum. Ayrıca çok faydası olur mu bilmem ama bu doğal blockerları PRP ve mezoterapi ile destekleyerek biraz önün geçebilirim diye düşünüyorum.
-
Kişiden kişiye değişebilir tabi ama nacizane kendi deneyimimi paylaşayım benim 17 yasında saçlarım dökülmeye başladı doktor hemen propecia verdi. Annem babam eczacı onlarında kafasında şüpheler vardı ama o yaşta kullanmak istedim saç dökülmesi travma yaratacaktı çünkü çok genç yaşta. Ben seyrelen saçlarımı tarayarak kapatmaya çalışırken arkadaşlarım jöle kullanırdı kıskanırdım:) 6 7 sene kullandım hiç bir sıkıntı yaşamadım jöle kullanan arkadaşlarımın hepsinin saçı döküldü ben baya bi korumuş oldum sonra bıraktım sıkıldığım için sonra bi dönem tekrar başladım tekrar başladım aradan kaç sene geçti evlendim ellerinizden öper bir kızım var onunla ilgilide bir sorun yaşamadım şükür. Şimdi ekimle beraber tekrar başladım. En azından 6 ay deneyebilirsin kendinide test etmiş olursun kalıcı bir yan etki bırakmıyor zaten en azından ben yaşamadım. Baktın memnun değilsin bırakırsın denemenden bi zarar olmaz diye düşünüyorum. Umarım istediğin gibi olur sonuç gördüğüm kadarıylada gayet iyi gidiyor sürecin
-
Kişiden kişiye değişebilir tabi ama nacizane kendi deneyimimi paylaşayım benim 17 yasında saçlarım dökülmeye başladı doktor hemen propecia verdi. Annem babam eczacı onlarında kafasında şüpheler vardı ama o yaşta kullanmak istedim saç dökülmesi travma yaratacaktı çünkü çok genç yaşta. Ben seyrelen saçlarımı tarayarak kapatmaya çalışırken arkadaşlarım jöle kullanırdı kıskanırdım:) 6 7 sene kullandım hiç bir sıkıntı yaşamadım jöle kullanan arkadaşlarımın hepsinin saçı döküldü ben baya bi korumuş oldum sonra bıraktım sıkıldığım için sonra bi dönem tekrar başladım tekrar başladım aradan kaç sene geçti evlendim ellerinizden öper bir kızım var onunla ilgilide bir sorun yaşamadım şükür. Şimdi ekimle beraber tekrar başladım. En azından 6 ay deneyebilirsin kendinide test etmiş olursun kalıcı bir yan etki bırakmıyor zaten en azından ben yaşamadım. Baktın memnun değilsin bırakırsın denemenden bi zarar olmaz diye düşünüyorum. Umarım istediğin gibi olur sonuç gördüğüm kadarıylada gayet iyi gidiyor sürecin
Teşekkür ederim yorumun için. Bu arada kızını Allah bağışlasın, hayırlı uzun ve güzel ömürler nasip etsin.
Hintell dedikten sonra da ciddi ciddi tekrar düşünmeye başladım ama dünyada yapılan araştırmaları ve yabacı kaynakları inceledim, ne yazık ki geri dönüşü olmayan düşük oranda olsa da vaka mevcut. Bu bilginin varlığı bile beni çok korkutuyor. Belki 3 ay falan kullanabilirim emin değilim.
Ayrıca şöyle bir düşüncem var ama yanlış mı emin değilim. Ekilen saçların çıkışı ya da kalitesi fin e bağlı olmamalı bu saçlar zaten DHT'ten engellenmeyen ya da çok az etkilenen bölgeden alınıyor. Ekimin kalitesinin ilaç kullanımından bağımsız olduğunu düşünüyorum. Bu konuda bilgili kişilerin yorumlarını duymayı çok isterim. Serkan Aygın klinik propecia,minoxidid,xpecia ilaçlarının tamamen 6 ay ya da 1 yıl kullanılmasını öneriyor. Bunların hepsini düzenli kullanabilseydim ya da bu cesareti gösterseydim zaten saç ektirmezdim ;D
Son olarak şu an kerozan, yeşilçay gibi daha doğal blockerlar ile ilerliyorum. PRP ve mezoterapi ile de tedavimi destekleyeceğim ama biliyorum ki genetik dökülme sadece geciktirilebilir, engellenemez. Saç tellerim kalın olduğu için eğer ki ekilenlerin yükse yüzdesi çıkarsa güzel bir görüntüm olacaktır ve sanırım 4-5 yıl kadar daha hayatımı mutlu mesut sürdürebilirim. Sonra saçlar çok büyük bir süpriz yapıp dökülmeyi bırakırlarsa ne güzel bırakmazsa 2. ekim yolu bana görünecektir.
-
Değerli forum üyeleri selamlar,
Bugün ekiminin 61. Günü ve güncel fotoları aşağıda paylaşıyorum.
Sok dökülme 22. Gün başladı ve hala çok az olsa da devam ediyor. 22-45 gün arası dökülenlerin tamamı I şeklinde makas ile kesilmiş gibi iken son 15 gündür az da olsa devam eden şok dökülmenin tamam baston ya da j tipinde olmaktadır.
40 gündür Kerozan tablet, 25 gündür Vichy Dercos Aminexill (Haftada 3 gün) kullanıyorum ve her gün düzenli olarak yeşilçay tüketiyorum.
Takip eden etmeyen herkesin değerli yorumlarını bekliyorum
Burada benim hala canımı sıkan ve danışmak istediğim 2 durum var;
- Donör bölgem hala biraz kırmızı, sivilceler çıkıyor ve hassasiyet hissediyorum normal midir ?
- 61. Gün olmasına rağmen hala her yıkamada 15 tane J şeklinde Ekim saçı geliyor. Uzun süredir gayet normal ve sert yıkıyorum bu arada.
-
Arkadaşlar Merhaba,
Her ne kadar kimse 60 güne yorum yapmamış olsa da ben paylaşıma devam ediyorum. Belki ileride başkaları bu yazılardan faydalanabilir.
Aşağıda 90. Gün fotolarını paylaşıyorum. Yeni çıkış yok sadece şoktan kalan saçlar uzuyorlar.
Kullandiklarim;
- Kerozan tablet
- Vichy Dercos Aminexil ( Haftada 3 kez )
- Günlük yeşilçay
- Alpecin Coffein Black Edition ( Prozinc Plus saçlarımı mahvetti ve bolca kepek yaptı bu yüzden 2. Şişenin ortasında değiştirdim su an Alpecin' den memnunum )
Ekim olmaya bölgedeki mevcut saçlarımda dökülme devam ediyor onun için de Mezoterapi ya da IGF yaptırabilirim.
-
Selamlar donör çok güçlü güzel toparlamış 90 güne göre gelişim güzel saçlarımızda kararmalar ve çıkışlar başlamış güzel olacak saçlarınız inşallah
-
Hocam öncelikle geçmiş olsun. Konunuzu baştan sona okudum ve şahsi fikrim bir sorun olmadığı yönünde. Kendinizi gerip stres yapmayın bence en azından süreç sonlanana kadar sabırlı olmaya çalışın. Bu ekiminize ve mevcut saçlarınıza hiç fayda sağlamayacaktır. Her şey yolunda görünüyor ve mevcut saç sıklığınız çok iyi. Ekim süreci tamamlandığında çok iyi bir görüntü ortaya çıkacağını düşünüyorum. Umarım her şey gönlünüzce olur.
-
Selamlar donör çok güçlü güzel toparlamış 90 güne göre gelişim güzel saçlarımızda kararmalar ve çıkışlar başlamış güzel olacak saçlarınız inşallah
Üstad yorumun için teşekkür ederim. İnşallah güzel olur
-
Hocam öncelikle geçmiş olsun. Konunuzu baştan sona okudum ve şahsi fikrim bir sorun olmadığı yönünde. Kendinizi gerip stres yapmayın bence en azından süreç sonlanana kadar sabırlı olmaya çalışın. Bu ekiminize ve mevcut saçlarınıza hiç fayda sağlamayacaktır. Her şey yolunda görünüyor ve mevcut saç sıklığınız çok iyi. Ekim süreci tamamlandığında çok iyi bir görüntü ortaya çıkacağını düşünüyorum. Umarım her şey gönlünüzce olur.
Yorumların için teşekkürler üstadım. Şu an keyfimi kaçıracak pek bir şey yok açıkçası. 90. güne kadar beklemek kolaymış şimdi kararmalar ve çıkışlar olmaya balayınca insan daha da hızlı olsun istiyor, acele ediyor :) . İnşallah dediğin gibi güzel olur.
-
Herkese Merhabalar,
125. Gün fotolarını paylaşmak istiyorum. 90-120 arasında iyi bir gelişme olduğunu söyleyebilirim ama şu an yeni çıkışlar göremiyorum.
-
Sevgili ABK, 125. gün fotoğraflarında özellikle ön çizginin durumunu çok beğendim. Daha çıkış ve yoğunlaşma anlamında önünde hala gelişim süresi mevcut olduğunu düşününce sonuç çok iyi olacak gibi duruyor.
Donör de müthiş toparlamış, gayet sağlıklı gözüküyor.
-
Saçlarınızdaki gidişat olumlu ilerliyor. Bence ekiminiz sizi memnun eder gibime geliyor.
-
Sevgili ABK, 125. gün fotoğraflarında özellikle ön çizginin durumunu çok beğendim. Daha çıkış ve yoğunlaşma anlamında önünde hala gelişim süresi mevcut olduğunu düşününce sonuç çok iyi olacak gibi duruyor.
Donör de müthiş toparlamış, gayet sağlıklı gözüküyor.
Yorumun için teşekkür ederim. Bir süredir foruma giremedim ama hala burdayım :) Evet sana katılıyorum 10-150 arası gerçekten iyi bir atak ve gelişme olduğunu söyleyebilirim. Bu hafta 150. gün fotolarını paylaşacağım :)
-
Saçlarınızdaki gidişat olumlu ilerliyor. Bence ekiminiz sizi memnun eder gibime geliyor.
Bana biraz yavaş gibi geliyordu ama 120-150 arası iyi bir atak oldu diyebilirim. İnsanoğlu nankör önce ben saçlarım çıksın da ne olursa olsun diyordum şimdi ise çıkışlar olunca doğallık konusunu kafaya takmaya başladım :D
-
Bana biraz yavaş gibi geliyordu ama 120-150 arası iyi bir atak oldu diyebilirim. İnsanoğlu nankör önce ben saçlarım çıksın da ne olursa olsun diyordum şimdi ise çıkışlar olunca doğallık konusunu kafaya takmaya başladım :D
Zamanla yumuşar saç formunu alır merak etmeyin
-
Benim vertex bu kadar kapansa yeter bana çok iyi görünüyor. inşallah daha da iyi olur yakın zamanda.
-
Sürecin gayet güzel ilerlemiş önümüzdeki aylarda çok güzel olacak saçlar
-
Benim vertex bu kadar kapansa yeter bana çok iyi görünüyor. inşallah daha da iyi olur yakın zamanda.
Aslında vertexe çok az bir ekim yapıldı ve onların da daha çıkmadığına inanıyorum. Benim görüşüm hem Kerozan hem de Vichy serumun bir miktar saçlarımı kalınlaştırdığı yönünde.
-
Sürecin gayet güzel ilerlemiş önümüzdeki aylarda çok güzel olacak saçlar
Güzel yorumun teşekkür ederim üstad. Önümüzdeki hafta 150. gün fotolarını koyacağım bu ay için kayda değer bir gelişme yaşadım diyebilirim ama artık pek dipten gelen bir şey görmüyorum.
-
Herkese selamlar, 153. Gün fotolarını aşağıda paylaşıyorum. Değerli yorumlarınızı bekliyorum
Fotoları özellikle güçlü ışığın altında çekmeye çalıştım ama tam tepeden bakınca hala seyreklikler ciddi anlamda göze çarpıyor. Pandemi sebebi ile berbere pek gitmiyorum bu yüzden saçlar biraz karmaşık duruyor :)
Kerozan tablet ve Vichy Dercos Aminexil' idüzenli olarak kullanmaya devam ediyorum.
-
10 numara :)
-
10 numara :)
Teşekkür ederim, herkese daha iyisi nasip olsun :)
-
Aynı problemi bende yaşıyorum. Saçlarımı uzatıyorum ama bir yandan da düzeltme yaptırmak istiyorum tam kapanma oldu kaldı böyle :).
-
Aynı problemi bende yaşıyorum. Saçlarımı uzatıyorum ama bir yandan da düzeltme yaptırmak istiyorum tam kapanma oldu kaldı böyle :).
Tam saç formu için artık 8-9. ayları bekleyeceğim umarım biraz daha değişir :)
-
184. Gün fotolarını paylaşıyorum. Aktif olarak Kerozan tablet ve Vichy Dercos Aminexil kullanmaya devam ediyorum.
Merkez 6. Ay fotoları istedi ve Ağustos ayında kontrol için gidiyor olacağım. Açıkçası 5-6 ay aralarında çok gelişme olduğunu düşünmüyorum ya da gözle görülmüyor artık, sadece ekilenler biraz daha saç formunu almaya başladılar.
Değerli yorumlarınızı bekliyorum.
-
Gayet iyi duruyor
-
Çok güzel gelişmiş ekimin ikinci ayında insanın inanası olmuyır saçın bu hale geleceğine inş benim kide seninki kadar olur
-
Gayet iyi duruyor
Teşekkürler dostum hala da gelişecek diyorlar bakalım.
-
Çok güzel gelişmiş ekimin ikinci ayında insanın inanası olmuyır saçın bu hale geleceğine inş benim kide seninki kadar olur
Evet katılıyorum sana hatta 3. ayda beni bir umutsuzluk dahi sardı ama 4. ay ile beraber ciddi bir atak geliyor. İnşallah senin ekimin benim ekimden de daha iyi olur :)
-
Herkese merhabalar,
Bir süredir yoğunluktan dolayı paylaşım yapamadım. Aşağıda 9. Ay fotolarımı paylaşıyorum. Açıkçası ön bölgede herhangi bir yeni çıkış yok ama vertexte hala ufak hareketlilikler hissediyorum.
Genel anlamda memnunum diyebilirim ama mükemmel olmadı tabi. Ekim yapılmayan bölgelerde kendi saçlarım ne yazık ki dökülmeye devam ediyor. Geçen haftalarda kliniğe kontrole gittim ve revize Ekim önerdiler. 900 greft orta bölge ve 900 greft ise vertexe olacak şekilde bir revizeyi long dhi ile yaptırıyor olacağım.
Kerozan Tablet ve Vichy Dercos Amonexil kullanmaya devam ediyorum.
-
Revizeyi ücretsiz mi yapacaklar acaba bu arada ön bölge için sonuç harika bi sorum olacaktı 62. Gün attığınız fotolarda ön bölgede hiç kırmızılık yoktu kırmızılık o zaman geçmiş miydi tamamen?
-
Revizeyi ücretsiz mi yapacaklar acaba bu arada ön bölge için sonuç harika bi sorum olacaktı 62. Gün attığınız fotolarda ön bölgede hiç kırmızılık yoktu kırmızılık o zaman geçmiş miydi tamamen?
Teşekkür ederim yorum için. Revizeyi ücretsiz yapıyor olacaklar. 62. günde hala hafif kızarıklıklar mevcuttu ama ondan sonra hafifleyerek devam etti.
-
Bence revizeyi kabul edin daha güzel olacaktır 👌
-
Biraz desteklemesen iyi olur sonuç güzel revize olursa çok daha iyi olur
-
Biraz desteklemesen iyi olur sonuç güzel revize olursa çok daha iyi olur
Hintell desteklemesen derken tam olarak anlayamadım :) Sonuç müthiş değil bunu biliyorum ama idare ediyor gibi çok büyük beklentileri saç konusunda bıraktım ne yazık kş :)
-
ekim öncesi koyduğunuz fotoğraflardan bir şey anlaşılmıyor ama üç fotoğraf koymusunuz ekim öncesi 3. fotoğrafsa süper sonuç ve revizeye gerek yok bence.
-
ekim öncesi koyduğunuz fotoğraflardan bir şey anlaşılmıyor ama üç fotoğraf koymusunuz ekim öncesi 3. fotoğrafsa süper sonuç ve revizeye gerek yok bence.
Yorumun için teşekkür ederim, ekim öncesi fotoları 2. sayfada en altta görebilirsin. Gözle görülür bir fark elbette var ama forumda bazı ekimler var ki insan hep onlar gibi olacak sanıyor :)
-
Arkadaşlar Merhabalar,
Bir süredir forumdan uzak kaldım çeşitli operasyonlar covid gibi bir çok sorun yaşadım ama yine buradayım :) Bugün itibarı ile Serkan Aygın klinikte revize işlemimi yaptırdım. Toplamda 1600 ekstra greftin ekimi Long DHI tekniği ile orta bölge ve vertex bölesine yapıldı. Takip edenler için en kısa sürede paylaşımları yapıyor olacağım. Bu arada ilk ekimim üzerinden 13 ay geçti ve açıkçası revize ile arasındaki süreyi biraz da uzun tutmak istedim.
-
Arkadaşlar Merhabalar,
Bir süredir forumdan uzak kaldım çeşitli operasyonlar covid gibi bir çok sorun yaşadım ama yine buradayım :) Bugün itibarı ile Serkan Aygın klinikte revize işlemimi yaptırdım. Toplamda 1600 ekstra greftin ekimi Long DHI tekniği ile orta bölge ve vertex bölesine yapıldı. Takip edenler için en kısa sürede paylaşımları yapıyor olacağım. Bu arada ilk ekimim üzerinden 13 ay geçti ve açıkçası revize ile arasındaki süreyi biraz da uzun tutmak istedim.
Long dhi olduğu için özellikle görmek isteriz dostum.
-
Hocam hayırlı olsun, ben ilk ekiminizi de beğendim. Ön taraf gayet iyi özellikle. Long fue yu bende merak ediyorum, süreci ilk ekimimizdeki gibi paylaşırsanız, hepimiz için çok faydalı olur.
Birde saç köpüğü den bahsetmişsiniz, hangi ürünü kullanıyordunuz, saça bir zararı var mıydı, tekrar kullanmayı düşünüyor musunuz ?
Biraz çok soru oldu, kusura bakmayın :)
-
bencede ilk ekim başarılı ikinci revize ile süper olur
-
Herkese Selamlar,
3 ocak itibari ile Long DHI revize ekimi yaptırdım ama açıkçası istediğim gibi olmadı diyebilirim. Ben daha çok frontal alana ekim beklerken ekimin çok büyük bir kısmını vertex bölgesine yapmışlar, tabi bu planlamayı ne yazı ki sizinle paylaşmıyorlar ve olduktan sonra görebiliyorsunuz. Aslında planlama 800 vertex 800 frontal şeklindeydi ama bana verdikleri dosyada 600 frontal alan ve 1000 vertex görünüyor. Greft ortalamam 2 tel olarak çıktı ama tahminim donçr bölge bir operasyonu daha kaldırabilir, tecrüberli arkdaşların yorumlarını bekliyorum :)
Operasyon toplamda 4 saat sürdü ve çok rahat geçti diyebilirim, traş olmadım ama alım yapacakları yerleri kendileri makine ile kısalttılar bir de çizgi şeklinde alım yapmışlar bunu da ekimden sonra gördüm, fotolarda da görebilirsiniz. Bana mevcut saçlarım için kesinlikle Finasterid kullanmam gerektiği söylediler ama yan etkilerinden dolayı kullanmayacağımı belirttim. Bu söyleminden sonra biraz küstüler sanırım :) Genel olarak iletişim iyiydi, devamını görüyor olacağız.
Değerli yorumlarınızı bekliyorum.
-
Hocam hayırlı olsun, ben ilk ekiminizi de beğendim. Ön taraf gayet iyi özellikle. Long fue yu bende merak ediyorum, süreci ilk ekimimizdeki gibi paylaşırsanız, hepimiz için çok faydalı olur.
Birde saç köpüğü den bahsetmişsiniz, hangi ürünü kullanıyordunuz, saça bir zararı var mıydı, tekrar kullanmayı düşünüyor musunuz ?
Biraz çok soru oldu, kusura bakmayın :)
Hocam köpük için ben Syoss köpük kullanıyorum ve gayette memnunum, saçlarımı bence dökmüyo, rutin dökülmem devam ediyor ama şekillendirme konusunda gayet iyi.
-
Long dhi olduğu için özellikle görmek isteriz dostum.
Süreci yine detaylı paylaşacağım.
-
bencede ilk ekim başarılı ikinci revize ile süper olur
İnşallah diyorum, daha iyisi herkese nasib olsun. KELLİK ZOR İŞ :)
-
Hayırlı olsun ükinci ekimle sonuç çok güzel olacaktır diye umuyorum
-
Hayırlı olsun ükinci ekimle sonuç çok güzel olacaktır diye umuyorum
Teşekkürler üstad, inşallah daha iyi olacak.
-
bence greft dağılımı doğru olmuş sonuçta vertex geniş bir alan anca kapatır üstelik ön kısmın çok fazla sıklaştırma olması sonuç açısından başarısızlık ihtimalini artırabilirdi.
benim long fueden anlamadığım nokta donör alanı traş etmeden nasıl o kadar uzun saçı alıp kalemlere yerleştirdikleri oldu ,enterasan geldi doğrusu.
saçları kalemlere yerleştirirken gördünmü kardeşim.
-
bence greft dağılımı doğru olmuş sonuçta vertex geniş bir alan anca kapatır üstelik ön kısmın çok fazla sıklaştırma olması sonuç açısından başarısızlık ihtimalini artırabilirdi.
benim long fueden anlamadığım nokta donör alanı traş etmeden nasıl o kadar uzun saçı alıp kalemlere yerleştirdikleri oldu ,enterasan geldi doğrusu.
saçları kalemlere yerleştirirken gördünmü kardeşim.
Sanırım aldıkları grefti keserek küçültüyorlar.
-
bence greft dağılımı doğru olmuş sonuçta vertex geniş bir alan anca kapatır üstelik ön kısmın çok fazla sıklaştırma olması sonuç açısından başarısızlık ihtimalini artırabilirdi.
benim long fueden anlamadığım nokta donör alanı traş etmeden nasıl o kadar uzun saçı alıp kalemlere yerleştirdikleri oldu ,enterasan geldi doğrusu.
saçları kalemlere yerleştirirken gördünmü kardeşim.
Yok dostum anestezi etkisindeyken açıkçası pek anlamadım ama şimdi ekilen saçlara bakınca gayet kısalar demek ki kısaltmışlar. Benim anladığım sadece donörü kısatlmıyorlar ki uzun olunca da orada homojen bir alım yapılmıyor. Şerit halinde bir alım söz konusu.
-
Son durum nedir hocam?