Saç Ekimi Sonuçları
Saç dökülmesi nedenleri ve medikal tedaviler => Saç Dökülmesi Nedenleri ve Medikal Tedavileri => Konuyu başlatan: mert ceylan - 13 Mart 2023, 10:42:23
-
19 yaşındayım.Sadece prospektüsünü okuyup fin aldım ve 1 hafta kullandım.AGA ya sahibim fakat 1 hafta kullanıp bıraktım.Bırakma sebebim bu ilacın uzun vadede ergenliğini bitirmemiş kişilerde bilinçsiz kullanılması sonucu bırakabilceği kalıcı yan etkiler.Evet bu ilaç FDA onaylı olabilir fakat,forumda bilinçsiz kullanan çok kişi var.Bu mesajı özellikle genç arkadaşların görmesini istiyorum.Benimde dökülmem var,ben de saçlarımı çok önemsiyorum fakat bu ilacın prsopektüs dışında yazan etkileri de siz de olucaktır çünkü prospektüs ergenliği bitmiş kişilere göre yazılmış.Bu ilaç ergenlik bitince kullanılması gerekn ilaç ve ergenlik 25 yaşına kadar devam edebilir.Ben düşük doz da başlamıştım fakat dozajı bizi için farketmiyo.Hormonlar geç ama uzun süre vücuda etki eder.Bunu düzenli olarak kullanmaya devam ettiğinizde 2.eşeysel kimliğiniz tamamlanmamışsa,ömrünüzün sonuna kadar tamamlanmayabilir(uzun kullanımda).Yani sesiniz tam kalınlaşmamışsa kalınlaşmaya devam etmez;sakallarınız çıkmamışsa çıkmaz.Tek sorun bunlar olsa keşke...Bu hormon ergenlikte göz ve kulağın gelişimine de etki ediyor.En önemlisine gelelim beyindeki dopamin.DHT baskılanınca beyindeki dopamin de azalıyor,azalan dopamin dopaminin baskıladığı hormonların artmasına sebep oluyor(örnek:prolaktin).Bunun dışında parkinson hastalığının beyindeki dopamin eksikliğinden çıktığını da biliyosunuzdur umarım.DHT vücut gelişimi için önemli.Boy uzamanızı ve kemik gelişimini durdurabilir.Cinsel organ büyümesini durdurabilir.
-
dediğim gibi tek isteğim bilinç oluşması.Kullanmayın demiyorum,kullanın ama doktor gözetimi kesinlikle olmalı.Bir haftada bana etki ediceğini düşünmüyorum,bu kouda şanslıyım.Fakat çok güçlü bir ilaç kullandığım gün bile libido azalması yapmıştı.
ergen arkadaşlarım okusun:https://tr.wikipedia.org/wiki/Dihidrotestosteron#:~:text=Sakalları%20ve%20bıyıkları%20çıkmaya%2C%20sesi,prostat%20dokusunun%20fonksiyonlarının%20devamlılığını%20sağlamaktır.
-
ayrıca forumda bir arkadaş 9 ay fin kullanmış ve göz retinasında incelme olmuş.Glokom denilen göz tansiyonu çıkmış.Başlık adı:Finasteride Gözlerimi Mahvetti
başlığı aratıp okuyabilirsiniz
-
19 yaşında zaten finasterid kullanma kardeşim
23 24 yaşından önce kullanımı biz doğru bulmayız
-
Ben kullanmayı erkenden bıraktım zaten.Forumda erken yaşta fin ve dut kullanaları gördüm.Eminim forumda olmayıpta okuyup kullananlar da vardır.Amacım sadece erken yaşta bilinçsiz kullanım içim farkındalık yaratmak ki 40 yaşında bile olunsa uzun süreli kullanımın getirdiği şeylerin yanında götürdüğü şeylerin de fazla olması azımsanmayacak gerçek.
-
Xpecia hakkında ne düşünüyorsun dostum
-
antiandrojen içermiyo,takviye gıda olarak geçiyor.Ben de daha önce kullandım.Kullanılabilir