Saç Ekimi Sonuçları
Saç Ekimi Sonuçları => Saç ekimi sonuçları => Konuyu başlatan: Samet Tutuk - 11 Kasım 2025, 16:07:58
-
Yakınım, Özel Murat Makascı saç ekim merkezine saç ekimi için başvurdu. Yapılan tetkikler sonucunda hepatit C niz var denildi. Yapılan kan testlerinde hepatit C pozitif sonucu çıktığı iddia edilerek saç ekimi e baslanmadı. Ancak kan sonuçlarının detaylı raporu tarafımızla paylaşılmadı; yalnızca sözlü olarak "pozitif" denildi. Bu süreçte daha önceden Verdiğimiz kapora 3000 TL bize iade edilmedi ve herhangi bir yazılı sözleşme, fatura veya resmi belge olmadan nakit olarak alındı.
Bugün (11 Kasım 2025), Kırşehir Eğitim Araştırma Hastanesinde enfeksiyon hastalıkları uzmanı gözetiminde tekrar kan tahlili yaptırdık. Sonuçlar tamamen NEGATİF çıktı:
Anti-HCV: Negatif
HCV-RNA (PCR): Tespit Edilmedi
1. Tıbbi Hata / Yanlış Tanı İddiası:
İlk kurumun testi yanlış pozitif çıkmış olup, bu durum hasta hakları ihlali (T.C. Anayasası Md. 56, Hasta Hakları Yönetmeliği Md. 3) ve tıbbi malpraktis kapsamına girmektedir. Yanlış tanı nedeniyle yakınım psikolojik travma yaşamış, gereksiz ilaç tedavisi önerilmiş ve maddi zarara uğramıştır.
2. Kapora Alacaklarının Hukuka Aykırılığı:
Sözleşme yok: Kapora, yazılı sözleşme olmadan alınmıştır (BK Md. 1, 26).
Fatura yok: Ödeme resmi belge olmadan yapılmıştır (VUK Md. 227).
İade edilmiyor: Kapora, hizmet verilmediği halde iade edilmemektedir → Nitelikli dolandırıcılık (TCK Md. 158/1-f) ve güveni kötüye kullanma (TCK Md. 155) dava da ve şikayette bulunduk. Kesinlikle sağlık açısından güvenilir bir kurum değil tavsiye etmiyorum.
-
Çok abartmışsın nitelikli dolandırıcılık filan. Eğitim araştırma hastanesinden aldığınız rapor ile tekrar gidin memnunsanız ektirin değilseniz kaporayı geri alın.
-
Bence bu iyi bişey
Çoğu yer kan testi yapmadan yani yapıldı denilerek işlem yapıyor bu konuda titiz olduklarını gösteriyor
Tıpta hiç bir şey yüzde 100 değildir
Yanlış sonuç olabilir
Aldığınız raporu tekrar merkeze başvuru yapın ödemeyi alamazsanız ozaman şikayet edin . Gereksiz bi konu olmuş .
-
Dostum merhaba,
Bazı klinikler kan testlerini yaparken laboratuvar sonuçlarına bakmıyorlar ve kitlerde çalışıyorlar. Bu kitler her zaman doğru olmuyor ve orada pozitif çıktı olarak düşünmüş olabilirler. Bununla birlikte maalesef laboratuvar ortamında çalışma durumu olsa bile bazen makinelerin kalibrasyon ayarları tam olmadığı zamanlarda bile pozitif çıkma durumları oluşabilmektedir. Bunun için en garanti yöntem mrna değerlerine bakmak daha doğru olacaktır.
Sen eğitim hastanesindeki raporun yanında farklı bir 3. objektif laboratuvar sonucu alabilirsen daha garanti durum olmuş olur.