Saç Ekimi Sonuçları
Saç Dökülmesine Karşı İlaç Kullanımı => Finasterid ve Minoxidil Benzeri İlaçlarla İlgili Bilgiler ve Kullanıcı Deneyimleri => Konuyu başlatan: rommel11 - 30 Aralık 2025, 23:48:49
-
Merhabalar,
Uzun yıllardır saçlarım çabuk yağlanıyor, ergenlikten beridir böyleydi. Yıllar yılı saçlar önce incelmeye sonra da dökülmeye başladı.
En sonunda da ekim vs yapıldı. Şimdi en azından açıklık vs azaldı.
Ancak şu yağlanma işini bir türlü bitiremedim. Iki kez zoretanin tedavisi ile baya azaltmıştı ama o tedavinin de belli bir zamanı var.
Ketoral, vichy dercos gibi şampuanları da denedim ama yine yağlanma vs. devam ediyor.
Saçta yağlanmanın nedeninin DHT kaynaklı olduğunu okumuştum.
Saç ekimden beri yaklaşık 1 - 1,5 senedir proscar(4 e bölerek) alıyorum ama yağlanma devam ediyor.
acaba günlük finasterid içerikli 1 mg lık proscar işe yaramıyor mu? başka bir çözümü var mıdır?
-
Bunu bende çözemiyorum acaba proscar yada dutu fazla mi almamız lazım bizim
-
Bilen arkadaşlar yardımcı olursa seviniriz hemen hemen herşeyi kullanmamiza rağmen yağlanma bitmiyor doğal olarak dokulmede bunun için dut yada Fin daha fazla mi kullanmalıyız
-
Proscar yani finasterid yağlanmayı çok azaltmaz. Sistemik etkisi zaten %60 olan bir antiandrojen olarak deriye etkisi %30 civarındadır. Yarılanma ömrü de az olduğu için etkisi agresif dökülmede azdır. Avodart yani dutasterid bu konuda çok daha etkilidir ancak yan etki yönünden ben aktif cinsel hayatımı bir kenara bırakacağım haftada 1-2 sevişirim bana yeter diyorsanız kullanabilirsiniz. Yarılanma ömrü uzun olduğu için sistemde etkileri aldıkça birikir ve uzar. Bu yüzden finasteride göre agresif bir yan etki göstererek sertleşmede daha çok sorunlar yaratır. Benim tavsiyem finasterid yanında dermaroller+topikal dutasterid-minoksidil karışımı kullanmanız. Ancak yağlanma buna rağmen devam ediyorsa karaciğer testlerinizi yaptırarak kontrollü bir şekilde zoretanin kullanmanız faydanıza olacaktır. Bir de unutmadan erkek tipi dökülmeniz varsa en kötü ihtimalle 2–3 günde bir duş alıp saçı kepeğe ve yağlanmaya karşı şampuanla yıkayın. DHT’ye maruziyeti mümkün olduğunca azaltmak için bu elzemdir.
-
Bende de incelerek dökülme var. Saçım da çabuk yağlanıyor. 2 aydır düzenli olarak haftada 3 gün dut 4 gün fin alıyorum ama yağlanma hâlâ var. Nasıl çözebilirim merak ediyorum. Bir de her gün saç yıkmak zarar verir mi saça?