5.Ay güncellemesi ve Doktor Teşhisi
Doktor Teşhisi
Selamlar. 5. Ay yarın itibari ile doluyor. Zaman gerçekten çok hızlı geçiyor. Bu süre içerisinde 5 doktor gezdim. Dökülme başladığında ilk gittiğim doktor kan tahlili istedi ve çok fazla dökülmemin olduğunu söyledi Demir ve Minoxidile yazdı. Saç kıran için bir köpük vermişti yaklaşık 6-7 ay önce ona devam et dedi. Daha sonra gittiğim diğer 3 doktor eliyle baktı ve minoxidile kullan dedi. Tut çek yapmadılar.
Geçen hafta üniversitenin Eğitim ve araştırma hastanesine gittim. Genç bir doktor ya da doktor adayı benimle ilgilendi. Saç kıran için iğne, dökülme için kan tahlili, idrar tahlili ve saç analizi yaptı. Tanıyı ve reçeteyi ekte görebilirsiniz. Bu bittikçe gidip yazdıracağım kaç ay kullanmam gerekiyor belli değil. Fayda gördüysem Minoxidile devam etmemi söyledi.Telogen Effluvium tanısı koydu.
Ben 5 aydır Finasteride kullanıyorum ve Telogen Effluvium ile birlikte AGA'nın da olması muhtemel. En azından ilerisi için saçlarımın zayıflayıp döküleceğini tahmin ediyorum her ne kadar ailede olmasa da benim ki dökülecek gibi duruyor. O yüzden finasterideyi yan etki görmedikçe bırakmayacağım.
5.Ay güncelleme
Evet yarın itibariyle tam 5 ay oluyor. Sizi yanıltmamak adına doktor tanısını okumadıysanız lütfen okuyun.
-Dökülme eskiye göre az fakat devam ediyor.
-Yan etki görmüyorum (libido azaldı gibi ama emin değilim)
-Günlük Multivitamin ve Mineral takviyeleri alıyorum.
-Günlük 3000 iu D vitamini alıyorum.
-Minox Markasının şampuanını kullanıyorum.
-Minoxidile kullandığım bölgede saç dökülmesi çok az, yeni saçlar uzuyor.
- Kepek için haftada 1 Ketoral şampuan kullanıyorum.
Reçetem bu şekilde devam edecek. Yakında aşağıdaki reçeteyi uygulamaya başlayacağım.