Gönderen Konu: Finasteride başladım güncellenecek  (Okunma sayısı 18627 defa)

Harbi Getto

• Full Member
Ynt: Finasteride başladım güncellenecek
« Yanıtla #225 : 30 Kasım 2024, 01:01:45 »
Önden, arkadan ve yandan çekilmiş hali. Evet bariz bir seyrelme var. Ön saç çizgim küçüklüğümden beri bu bu şekilde ama yine de gerileme var bunun farkındayım küçüklük fotomu da ekledim. En son da şuan dökülen saçlar bu şekilde. Çıkmış biraz uzamış ve dökülmüş.

Harbi Getto

• Full Member
« Yanıtla #226 : 30 Kasım 2024, 01:03:43 »
Üroloji doktorları finasteridi saç için kullandığına dair rapor hazırlayabiliyor bu raporuda askeriyeye veriyorsun fakat bu rapor işleriyle uğraşan doktor bulmak gerçekten zor. Devlet hastanelerine hiç gitme çünkü hazırlamaya uğraşmazlar bence ilk önce özel hastaneye gidip şansını dene veya tanıdık bir doktor falan varsa halleder.
Dökülmene gelirsek de eğer kulak üstünde ve ensede seyrelmeler daha yoğunsa bu retrograde alopecia dediğimiz dökülme tipine işarettir yani AGA. Ben hala erkek tipi kellik olduğunu düşünüyorum.

Peki bu dökülme tipindeki tedavi yöntemi aynı mı? Bu şekilde saç dökülmesi tamamen kelliğe mi sebep oluyor hocam.
7 gün 1,25 Fin
1x8 %5 minoxilin+Dermaroller
Biotin, Demir(+C vit) ve D3
Ketoral Şampuan

ahmet bwb

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #227 : 30 Kasım 2024, 02:32:53 »
Peki bu dökülme tipindeki tedavi yöntemi aynı mı? Bu şekilde saç dökülmesi tamamen kelliğe mi sebep oluyor hocam.

siz yazdıktan sonra baktım tekrar böyle ayrı bir sebepten kaynaklı dökülme değil yine erkek tipi sadece daha az kişide görülüyor bazen yeri olmuyor bazen ense ve yanlar da seyreliyor bazen hepsi birden oluyor babamda da bende de ense çok seyrek küçüklükten beri mesela, farklı bir dökülme değil yani

sende demir eksikliği de varmış zamanında belki onlar artırmıştır ama hep de seyrekti diyorsun yani berber iyi iş çıkarıyormuş kapatmada çünkü önlerin ortaların çok gür

bu saatten sonra artık bunları tutmak lazım, yanlara belki ileride ekim yaparsın
ekstra tedavi için önerilere açığım:
1mg dutasteride kapsül (günlük)
5mg minoxidil kapsül (günlük)
çinko
d vitamini
biotin
haftalık 1mm dermastamp microneedling

Alper1

• Hero Member
« Yanıtla #228 : 30 Kasım 2024, 16:22:29 »
Evet AGA'nın her çeşidinde tedavi yöntemi aynıdır. Retrograde Alopecia tipi saç dökülmesi ileri yıllarda donör bölgeyi de döker o yüzden DHT blocker asla bırakılmamalı.

Harbi Getto

• Full Member
« Yanıtla #229 : 30 Kasım 2024, 19:17:08 »
Evet AGA'nın her çeşidinde tedavi yöntemi aynıdır. Retrograde Alopecia tipi saç dökülmesi ileri yıllarda donör bölgeyi de döker o yüzden DHT blocker asla bırakılmamalı.

Evet oldukça benzer bir durum. 5. Ay 17 gün sonra doluyor ben askere gittiğimde tahmini en erken 7. ay oluyor. Bütün bu 7 aylık birikimi kaybetmek istemiyorum bir şekilde bu işi çözmem lazım. 
7 gün 1,25 Fin
Ketoral Şampuan

Alper1

• Hero Member
« Yanıtla #230 : 30 Kasım 2024, 20:15:40 »
Evet oldukça benzer bir durum. 5. Ay 17 gün sonra doluyor ben askere gittiğimde tahmini en erken 7. ay oluyor. Bütün bu 7 aylık birikimi kaybetmek istemiyorum bir şekilde bu işi çözmem lazım.
Gizliden sokmayı da deneyebilirsiniz ama hiç riske atmadan özel veya devlet fark etmeksizin rapor kovalamanız lazım.

ahmet bwb

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #231 : 01 Aralık 2024, 03:14:47 »
abi bedelli mi
çinko
d vitamini
biotin

Harbi Getto

• Full Member
« Yanıtla #232 : 02 Aralık 2024, 19:39:17 »
abi bedelli mi
Hayır bedelli değil. Uzun ya da kısa dönem. İlk ay için Dutasteride kullanmayı düşünüyorum yarı ömrü uzun olduğu için idare edecektir. Usta birlikte sıkıntı yaşamam sanırım. Zaten uzun dönem olursa hiç sorunum kalmaz.
7 gün 1,25 Fin
Ketoral Şampuan

Harbi Getto

• Full Member
« Yanıtla #233 : 02 Aralık 2024, 23:21:49 »
Aklıma takılan yerleri falan soruyorum eleman(ChatGPT) rahatlatıyor içimi güven veriyor kral haahaha
7 gün 1,25 Fin
Ketoral Şampuan

ahmet bwb

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #234 : 03 Aralık 2024, 20:03:07 »
Hayır bedelli değil. Uzun ya da kısa dönem. İlk ay için Dutasteride kullanmayı düşünüyorum yarı ömrü uzun olduğu için idare edecektir. Usta birlikte sıkıntı yaşamam sanırım. Zaten uzun dönem olursa hiç sorunum kalmaz.

kısa dönem olursa reçete iyi olur evet kısa dönem askerlik o tarz bir tedavi için ideal olabilir
çinko
d vitamini
biotin

Harbi Getto

• Full Member
« Yanıtla #235 : 10 Aralık 2024, 20:29:18 »
Bu nasıl saç incelmesidir arkadaş bir an da böyle incelir mi saç?
7 gün 1,25 Fin
Ketoral Şampuan

Harbi Getto

• Full Member
« Yanıtla #236 : 18 Aralık 2024, 01:30:33 »
5.Ay güncellemesi ve Doktor Teşhisi

Doktor Teşhisi
Selamlar. 5. Ay yarın itibari ile doluyor. Zaman gerçekten çok hızlı geçiyor. Bu süre içerisinde 5 doktor gezdim. Dökülme başladığında ilk gittiğim doktor kan tahlili istedi ve çok fazla dökülmemin olduğunu söyledi Demir ve Minoxidile yazdı. Saç kıran için bir köpük vermişti yaklaşık 6-7 ay önce ona devam et dedi. Daha sonra gittiğim diğer 3 doktor eliyle baktı ve minoxidile kullan dedi. Tut çek yapmadılar.
Geçen hafta üniversitenin Eğitim ve araştırma hastanesine gittim. Genç bir doktor ya da doktor adayı benimle ilgilendi. Saç kıran için iğne, dökülme için kan tahlili, idrar tahlili ve saç analizi yaptı. Tanıyı ve reçeteyi ekte görebilirsiniz. Bu bittikçe gidip yazdıracağım kaç ay kullanmam gerekiyor belli değil. Fayda gördüysem Minoxidile devam etmemi söyledi.Telogen Effluvium tanısı koydu.
Ben 5 aydır Finasteride kullanıyorum ve Telogen Effluvium ile birlikte AGA'nın da olması muhtemel. En azından ilerisi için saçlarımın zayıflayıp döküleceğini tahmin ediyorum her ne kadar ailede olmasa da benim ki dökülecek gibi duruyor. O yüzden finasterideyi yan etki görmedikçe bırakmayacağım.
5.Ay güncelleme
Evet yarın itibariyle tam 5 ay oluyor. Sizi yanıltmamak adına doktor tanısını okumadıysanız lütfen okuyun.
-Dökülme eskiye göre az fakat devam ediyor.
-Yan etki görmüyorum (libido azaldı gibi ama emin değilim)
-Günlük Multivitamin ve Mineral takviyeleri alıyorum.
-Günlük 3000 iu D vitamini alıyorum.
-Minox Markasının şampuanını kullanıyorum.
-Minoxidile kullandığım bölgede saç dökülmesi çok az, yeni saçlar uzuyor.
- Kepek için haftada 1 Ketoral şampuan kullanıyorum.

Reçetem bu şekilde devam edecek. Yakında aşağıdaki reçeteyi uygulamaya başlayacağım.
7 gün 1,25 Fin
Ketoral Şampuan

uluslararasıliskilercanavarı

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #237 : 18 Aralık 2024, 02:01:25 »

Doktor Teşhisi
Selamlar. 5. Ay yarın itibari ile doluyor. Zaman gerçekten çok hızlı geçiyor. Bu süre içerisinde 5 doktor gezdim. Dökülme başladığında ilk gittiğim doktor kan tahlili istedi ve çok fazla dökülmemin olduğunu söyledi Demir ve Minoxidile yazdı. Saç kıran için bir köpük vermişti yaklaşık 6-7 ay önce ona devam et dedi. Daha sonra gittiğim diğer 3 doktor eliyle baktı ve minoxidile kullan dedi. Tut çek yapmadılar.
Geçen hafta üniversitenin Eğitim ve araştırma hastanesine gittim. Genç bir doktor ya da doktor adayı benimle ilgilendi. Saç kıran için iğne, dökülme için kan tahlili, idrar tahlili ve saç analizi yaptı. Tanıyı ve reçeteyi ekte görebilirsiniz. Bu bittikçe gidip yazdıracağım kaç ay kullanmam gerekiyor belli değil. Fayda gördüysem Minoxidile devam etmemi söyledi.Telogen Effluvium tanısı koydu.
Ben 5 aydır Finasteride kullanıyorum ve Telogen Effluvium ile birlikte AGA'nın da olması muhtemel. En azından ilerisi için saçlarımın zayıflayıp döküleceğini tahmin ediyorum her ne kadar ailede olmasa da benim ki dökülecek gibi duruyor. O yüzden finasterideyi yan etki görmedikçe bırakmayacağım.
5.Ay güncelleme
Evet yarın itibariyle tam 5 ay oluyor. Sizi yanıltmamak adına doktor tanısını okumadıysanız lütfen okuyun.

Reçetem bu şekilde devam edecek. Yakında aşağıdaki reçeteyi uygulamaya başlayacağım.

kepek için vichy dercos yeşil olanı kullanabilirsin ayriyetten bugün geldi kepeği fazlasıyla temizledi ilk kullanımda birde daha iyi olucaktır bende sendede öyle olur
dermaroller haftada 2 defa
alpecin caffeine şampuan baslayacağım
22 de anında fin baba

umutsuzvaka

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #238 : 18 Aralık 2024, 20:12:07 »

Doktor Teşhisi
5.Ay güncelleme

Hocam gittiğiniz doktor İstanbuldaysa hangi hastane/doktor olduğunu söyleme şansınız var mı?

Cemil Aydın

• Full Member
« Yanıtla #239 : 18 Aralık 2024, 22:45:19 »
Askeriyeye sokma olayını fazla büyütmeyin prostat hastasıyım kullanmam gerekiyor dişim geçin öyle çok dikkat etmiyorlar fazla üzerinde durmuyorlar yani

Facebook Twitter Instagram