Herkese merhabalar,
Ben 2-2.5 senedir çok agresif erkek tipi saç dökülmesi mağduru 23 yaşında biriyim.
Sürecim gerçekten çok karışık ama kısaca özetlemeye çalışacağım.
Öncelikle kelleşme tipim çoğunluktan biraz daha farklı. Şöyle ki şakaklardan geri gitmiyor ama ön bölgede avuç içi kadar bir bölge ve kafamın arka/tepe kısmı aynı anda seyrelip minyatürleşiyor.
Şöyle ki, 2023 Haziran- 2024 Nisan arası 9-10 ay 1 mg finasterid, bu aralıktaki son 4 ayda da belirli aralıklarla da dermapenli prp yaptırmama rağmen saçlarımın dehşet kelleşmeye devam etti. Resmen seyrekliği öndeki uzayan buklelerimle kapatıyordum ve bu durum beni manyak etmişti.
2024 Nisan sonu kafayı kırdım ve gecede 10 fıs minoks+günde 0.5 dutasla yola devam etme kararı aldım. Bu süreçte yer yer saçlarımın gürleştiğini ve uzadığını özellikle haziran-Temmuz arası gözlemledim ama bu süreçte dökülme hep fazlaca devam etti. Sonraki aşamalarda da süreç içinde de genel olarak gürleşiyor mu, daha mı kötüye gidiyor vs anlayamadım ama her akşam saçlarımla oynarken lavaboya çok fazla kirpik ten bile ince kısacık saçlar her zaman dökülmeye devam etti.
Daha sonrası çok garip şekilde saçlarımın bu bahsettiğim ön bölgesi son 4 aydır uzamayı bıraktı.
Berberim bile alıştı artık orası eskisi gibi uzayıp bukleleşmediği için orayı tokayla tutup diğer yerleri traş ediyor.
Ben ekim ortası gibi internetten bulduğum minoks+finasteris karışımını eczacıma yaptırdım ve 2 ayı aşkındır bu karışım + dut + haftada 2 ketoral ve bir aydır da permastamp yapıyorum.
Ön bölgem hala durgun ve genel olarak kısalar sadece Nisan 2024teki halinde biraz daha gür görünseler de bu saçlar sanki yapı itibariyle eskisinden çok farklılar.
Dhtden etkilenen bölgenin 1 milim yanlarından bukle bukle sürekli uzayan saçlar var gerçekten çok ilginç.
Özetle delirdim ve yapmadığım şey kalmadı. Bu kadar şey yapıp dönüt alamayan bir klinik vaka olarak olarak tıp tarihine falan geçeceğim sanırım.
Son çare olarak Cerrahpaşa’da alanında uzman bir prof olan Burhan Engin’e görüneceğim ama o bile muhtemelen bana dutasterid zararları bırak vs diyecek.
İnanın artık ne çözüm ihtimali kaldı bilmiyorum.. Okuduğunuz için teşekkür ederim umarım herkes tedavisinden şifa bulur.