26 yaşındayım ve yaklaşık 5-6 yıldır saç dökülmesiyle uğraşıyorum. Ne kadar farklı ürün denediysem de dökülmeyi yavaşlatsamda giden saçı tekrar kurtaramadım. Sonunda saç ekimi yaptırmaya karar verdim . Ama çok heyecan hem de endişe var. Acaba sonuç nasıl olacak?
———————————————————————
7 Ocak Salı günü operasyon için kliniğe gittim. İlk andan itibaren sıcak bir ortamla karşılandım, bu beni oldukça rahatlattı. Asuman hoca ön çizgiyi mevcut çizgimin arkasından çizdi. İşlem oldukça sistemli bir şekilde ilerledi. Kök alımını Enes Bey ve Atakan Bey büyük bir titizlikle yaptı, ayrıca Kök alma sırasında 2 li ve 3 lü greftlerin sayısının yüksek olduğunu söylediler. Bu sırada arada Asuman Hoca gelip işleri kontrol ediyor, ilgileniyordu. Sonrasında kanal açma işlemini bizzat Asuman Hoca yaptı, ki bu sürecin ne kadar önemli olduğunu daha önce forumdada okumuştum. Son aşamada ise ekim işlemini tekrar Enes ve Atakan Bey devraldı.Bu işlemdede zayıf greftleri birleştirip ektiklerini söylediler. Bugün 3. Günüm bunun yanı sıra Özlem Hanım kendisine sorulan her soruya en kısa zamanda cevap veriyor ve ilgileniyor . Ekibin koordinasyonu iyidi sağolsunlar , ayrıca ekim sırasında çok güzel türkçe pop şarkıları dinledik hep beraber ☺️
Not : 1 senedir düzenli propecia kullanıyorum.
Şu anda iyileşme sürecindeyim ve açıkçası gelecekte nasıl bir sonuç alacağımı çok merak ediyorum. Özellikle ilk aylar dökülen kabuklar, şok dökülme gibi evreler olacak, bunları yaşayacağımı biliyorum. Sonrasında saçlar yavaş yavaş çıkmaya başlayacak ve az çok bir sonuç görmek için heralde en az 6 ay beklemem gerekecek.
Anlık fotoğraflarımı da paylaşıyorum; bu süreçte sizin yorumlarınızı, deneyimlerinizi ve önerilerinizi duymak benim için önemli. Bu uzun bir süreç. Deneyim ve düşüncelerinizle bu süreci daha kolay atlatmamı sağlayabilirsiniz. Her türlü yorum ve tavsiyeye açığım..
Şuanda kafama takılan konu .ön tarafa ekim yaparken sıklaşması için bir ekim yaptık ama benim mevcutta önde saçlarım vardı şok dökülme sonrası çıkmayıp ilerleyen süreçte görüntü olarak eskisinden daha kötü bir görüntü olma olasılığı falan olur mu ? Yani oraya yapılan ekimde kendi saçlarımda % kaç bir kayıp olabilir.