Gönderen Konu: Androgenotik Alopesinin En Net Resmi  (Okunma sayısı 391 defa)

İLİZAROV

• Hero Member
Androgenotik Alopesinin En Net Resmi
« : 31 Ocak 2025, 14:36:57 »
Beyler forumda bazı arkadaşlar telojen effivium ve androgenotik alopesinin farkını soruyor,direk tanıyı koyabilmek için aşağıya minyatürüzasyonu çok net bi şekilde gösteren bir fotoğraf koyucam sizde dökülme tipinizibu şekilde hangisi olduğuna karar verebilir tedaviye başlayabilirsiniz.

İLİZAROV

• Hero Member
Ynt: Androgenotik Alopesinin En Net Resmi
« Yanıtla #1 : 31 Ocak 2025, 14:42:00 »
Kırmızı ile çizdiklerim saçların minyatürüze olduğunu yani inceldiğini ve beslenemeğidini açıkça görüyorsunuz yeşil renkli olan ise sağlıklı bölgeden alınan bir saç fölikülüdür,bu şekilde kendinize tanı koyabilirsiniz,dökülme tipinizi belirleyip tedavilere başlayabilirsiniz.İyi forumlar diliyorum

Needblum

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #2 : 31 Ocak 2025, 20:23:32 »
Aynen öyle bu fotoğraf çok yararlı olmuş

Ahmetbsr21

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #3 : 01 Şubat 2025, 03:27:51 »
Kırmızı ile çizdiklerim saçların minyatürüze olduğunu yani inceldiğini ve beslenemeğidini açıkça görüyorsunuz yeşil renkli olan ise sağlıklı bölgeden alınan bir saç fölikülüdür,bu şekilde kendinize tanı koyabilirsiniz,dökülme tipinizi belirleyip tedavilere başlayabilirsiniz.İyi forumlar diliyorum
Evet bu bende oldu ama düz şakak vertex açılmasıyla değil diffuse thinning ile oldu dur resmini atıyım büyük ihtimalle dahada ilerlemez diye düşünüyorum baya bi hacim kaybetti saçlarım ama genede idare eder
Allah büyük.

Ahmetbsr21

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #4 : 01 Şubat 2025, 03:32:48 »
Evet bu bende oldu ama düz şakak vertex açılmasıyla değil diffuse thinning ile oldu dur resmini atıyım büyük ihtimalle dahada ilerlemez diye düşünüyorum baya bi hacim kaybetti saçlarım ama genede idare eder
Neden ilerlemez dedim annemle aynı saçlarım şuanda aynı şekilde diffüz deseni oluştu aynı hacim kaybı kel bölge yok ama agada nw 3 ve diffusede biraz seyreklik onun dısında kalan saçlar full gür

Anneminde 23 yaşında yoğun kaybı olmuş
Bende yaşadım TE sanmıştım te ile aga karışık diffüz inceltme yapmış bende yarısı gelmesine rağmen bi kısmı geri gelmedi ben o geri gelmeyen kısmı uykuda sanıyordum ama kelleşmeymiş
Allah büyük.

Ahmetbsr21

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #5 : 01 Şubat 2025, 03:44:42 »
Ya bu arada cinsellik hormonları neden saçlara bi şekilde hasar veriyor anlamıyorum hani vücut kılları gereksiz ama saçlarımız fırça gibi olsa o kadar güzel olacak ki
Allah büyük.

İLİZAROV

• Hero Member
« Yanıtla #6 : 01 Şubat 2025, 13:15:24 »
Bak direk aga tanısı koyabilirsin,saçlar minyatürüze olup dökülüyor,oysaki telojen effiviumda minyatürüzasyon görülmez.

Ahmetbsr21

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #7 : 01 Şubat 2025, 14:52:24 »
Bak direk aga tanısı koyabilirsin,saçlar minyatürüze olup dökülüyor,oysaki telojen effiviumda minyatürüzasyon görülmez.
Telojende çok korkutucu bi şekilde dökülme var ama evet incelme zayıflama yok her yerden esit gidiyo bazen diffusede oluyo nadir ama
Allah büyük.

Ahmetbsr21

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #8 : 01 Şubat 2025, 14:54:36 »
Yaygın diffüz incelme minyatürleşme yaptı artık saçlarım incecik böyle kalıyor ama şeftali tüyü gibide incelmedi o aganın tam kadro minyatürizasyonu şakaklar dışında hiçbiryerde yok
Allah büyük.

Ahmetbsr21

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #9 : 01 Şubat 2025, 15:03:26 »
Sizce sakallardan alınıp saçlara ektirsem olurmu safları sıkılaştırmak için ön ekim çizgisi için değil
Allah büyük.

İLİZAROV

• Hero Member
« Yanıtla #10 : 01 Şubat 2025, 17:47:28 »
Sizce sakallardan alınıp saçlara ektirsem olurmu safları sıkılaştırmak için ön ekim çizgisi için değil
Sakal greftleri sadece vertex için kullanılmalı,ilk ensedeki
dönerleri kullanırlar fakat yaşın daha genç daha da dökülücektir.Ekim için erken davranmak genellikle hata oluyor tavsiye edilmez,eğer erken ekim yaptırırsan dht ye duyarlı olanlar dökülür geriye sadece ekilen greftler kalarak daha çirkin bir görüntü oluşur o sebeple tavsiye edilmez.

Ahmetbsr21

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #11 : 01 Şubat 2025, 17:57:29 »
Hocam bunlar anneme ait saçlar
Allah büyük.

Ahmetbsr21

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #12 : 01 Şubat 2025, 18:00:24 »
Bunlarda benim
Allah büyük.

Ahmetbsr21

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #13 : 01 Şubat 2025, 18:02:20 »
Sakal greftleri sadece vertex için kullanılmalı,ilk ensedeki
dönerleri kullanırlar fakat yaşın daha genç daha da dökülücektir.Ekim için erken davranmak genellikle hata oluyor tavsiye edilmez,eğer erken ekim yaptırırsan dht ye duyarlı olanlar dökülür geriye sadece ekilen greftler kalarak daha çirkin bir görüntü oluşur o sebeple tavsiye edilmez.
ona sordum hatta 20 li yaşların başında bi kayıp oldu geri gelmedi ondan sonrasındaki dökülmeler bi çocuk doğurduktan sonra yoğun dökülme bide genelde stres kaynaklı dökülme
Allah büyük.

Ahmetbsr21

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #14 : 01 Şubat 2025, 18:04:52 »
ama şuda var erkek olduğum için daha şiddetli bi dökülme ileride olabilirmi onu merak ediyorum
saç dökülmesi DHT ile genetiğin işbirliği olduğu için
DHT de erkeklerde yoğun olduğu için kadınlardan ziyade erkeklerde daha yoğun dökülmeler meydana gelir diye tahmin ediyorum
Allah büyük.

Facebook Twitter Instagram