dostum yazdığın kelimelerle kendin çelişiyorsun burada bahsettiğim çekilen acıların hepsi kutsaldır gibi bir cümle kursan seni daha da iyi görebilirdim. Sen yok kafanı boş yere yorma yok şunu yapma bunu yapma bizler 13 yaşında ergen çocuklar değiliz burada herkes güzel sonuç almak ister, ağrı çekmeden, morali sıfıra düşmeden, hiç yaşamamış birine şu kadar canın yanacak bunları yaşayacaksın sonradan pişman olma der gibisinden yaşadığın şeyleri paylaşman için bu forum var. Bu forum bir ticarethane değilse eğer insanların anlattıkları yalan dolan değil ise yapmaları gereken şeyler benim yaşadıklarım bunlar bunlar sizde bunlara göre saç ektirmek isteyin ya da istemeyin. Saç ektiren herkese sordum yaşlısından gencine herkesin dediği şey ilk 3 günü anlatılmaz yaşanır öyle bir şey yok geçtiyse hiç arkana bakma devam et derler. Askerlik anısı gibi neden kimse s* anlatmıyor aksine anlatmalı ki bizde bilelim ne var ne olacak ne yaşayacağız. Senin dediğin gibi kafamıza takmadık ama keşke saçım olmasaydı protez yaptıraydım 2 hafta oldu kafamı öperler yalarlar hala hissetmem.
Arkadaşın sorusunu Dikkatli oku dostum ve , sakin ol benimle konuşurken…
Ben yapılan anestezi ağrısından bahsediyorum. Arkadaşın iğne korkusu var sandığım için böyle bir cevap yazdım.
Saç ekimi sırasında oturduğun koltuk bir süre sonra seni yorar, hareketsiz kalmak zor bir durum.
Bu, her merkezde saç ektiren herkesin yaşadığı bir şeydir.
Diğer saç ekim merkezlerinin koltukları VIP değil, bu yüzden herkes için o 10 saat zor geçer. Ya da 9, ya da 8…
Bunun için yapılacak bir şey yok.
Ben de bayağı zorlandım, hepimiz yaşadık.
Bunun dışında:
• Saç ekimi sonrası ödem olur. Bazılarında aşırı şişer, bazılarında az olur.
• Saç ekimi sonrası ekim yapılan alanda hassasiyet oluşur.
• Donör alanda sızlama olur.
• Saç ekimi sonrası kolay uyuyamazsın.
Bu süreçleri zaten herkes bilir ve yazar.
Kimse çiçek böcek vadetmiyor, spaya ya da rahatlamaya gitmiyorsun sonuçta.
Saç ekimi sonrası ilk 10 gün kolay bir süreç değil.
Kimse reklamlardaki gibi “Aaa süper, çok basit bir işlem, çiçek böcek mutluluk!” demiyor.
Cerrahi bir operasyon, tabii ki kolay değil.
Kimisi için bu süreç kolay, kimisi için zor, kimisi bunları sorun ediyor, kimisi etmiyor.
Bana ilk ekim Çin işkencesi gibi gelmişti ama ikinci ekimde daha rahattım çünkü uyuyabildiğim için benim için kolay geçti.
Bu arada, uyuyabilmemin sebebi saç ekimi öncesi Xanax almamdı, bilerek.
Ama kalkıp burada “Xanax alın, rahat geçer” diyemem.
Sonuç olarak bu benim tercihimdi.
Ben senin yaşadıklarınla ilgili yorum yapmadım, anlayacağın anestezi korkusu sandığım duruma cevap yazdım.
Genel olarak en büyük korku anestezi iğneleri olduğu için…
Ester Grubu Lokal Anestezikler:
• Prokain (Novokain)
• Tetrakain
• Benzokain
• Klorprokain
Ya da Amid Grubu Lokal Anestezikler enjekte edildiğinde yanma yapar,
Bu da can yakar. Genel olarak korku bu durum üzerine olduğu için ve ben de sürekli buna cevap verdiğin için durumu öyle sandım, kısaca.
Saç ekiminin son süreci, kabuk dökümü sonrası da gayet güzel görünüyor.
Donör alanın hızlı toparlamış. Umarım bundan sonrası da güzel bir sonuçla tamamlanır.
Prp gelince prp de can yakar ama dayanılmayacak durumlar değil.
Saç ekimide oturuş pozizyonu yorması harici iğneler sonrası bir acısı yok
Arada anestezilerin etkisi azaldığında takviye olarak devam edilir