Gönderen Konu: izmir Dr. Zafer Ulusan 29.01.2025 Saç Ekimi + 24.01.2025 Kök Hücre Yaş 25  (Okunma sayısı 13220 defa)

dogukan25

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
operasyon öncesi ve sorası, operasyon anında yaşadığım tecrübelerimi de paylaştım. 13. gün fotoğrafımı paylaşacağım şimdi.
Şok dökülmem başlamadı neden bilmiyorum başlaması gerekiyordu bugün ilk defa kafamı yıkamadım elimi bir sürttüm sanki tereyağına sürter gibi yağlanmış. Kafamın üstü hala uyuşuk gelen geçen kafamı öpse hissetmiyorum ellerimi kirpi gibi saçlarıma sürsem hissetmiyorum üst tamamen hissiz kafama tüp düşse acımayacak o şekil :)). Arka taraflarım seyrek gibi geldi zamanla göreceğim nasıl olacak merak içerisindeyim çünkü 3600 kanal açıldı ve 3200 greft alındı benden sonra da bu yetersiz diyerek bir daha greft almaya başladılar. Yaklaşık 1000 greft alıp 4182 greft aldıklarında da çok almışız dediler şaşırdılar, hemşireye karşı niye bu kadar fazla greft aldın gibi olaylar yaşandı bu yüzden korkum var.  Proscar kullanmaya devam ediyorum her zaman 4'e bölemiyorum bazen 3'e bölünüyor yutuyorum gidiyor. Yan etkileri olarak cinsel azalma etkisi oluyor merak edenlere %25 düşüş yaşadım, sık idrara çıkma gibi şeyler başlarda bayağı etki ediyordu şimdi çok etki etmiyor. Yazan yan etkilerden birkaçı bunlar ve birkaçı bende görülüyor.

Deniz Sayın

• Jr. Member
  • **
Dostum şuan bence saçın en prestijli dönemi :))
Aynı yerde ektirdik benim 25. günde başladı seninde öyle olur diye tahmin ediyorum. Görüntü gayet temiz ve güzel gözüküyor

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
dostum yazdığın kelimelerle kendin çelişiyorsun burada bahsettiğim çekilen acıların hepsi kutsaldır gibi bir cümle kursan seni daha da iyi görebilirdim. Sen yok kafanı boş yere yorma yok şunu yapma bunu yapma bizler 13 yaşında ergen çocuklar değiliz burada herkes güzel sonuç almak ister, ağrı çekmeden, morali sıfıra düşmeden, hiç yaşamamış birine şu kadar canın yanacak bunları yaşayacaksın sonradan pişman olma der gibisinden yaşadığın şeyleri paylaşman için bu forum var. Bu forum bir ticarethane değilse eğer insanların anlattıkları yalan dolan değil ise yapmaları gereken şeyler benim yaşadıklarım bunlar bunlar sizde bunlara göre saç ektirmek isteyin ya da istemeyin. Saç ektiren herkese sordum yaşlısından gencine herkesin dediği şey ilk 3 günü anlatılmaz yaşanır öyle bir şey yok geçtiyse hiç arkana bakma devam et derler. Askerlik anısı gibi neden kimse s* anlatmıyor aksine anlatmalı ki bizde bilelim ne var ne olacak ne yaşayacağız. Senin dediğin gibi kafamıza takmadık ama keşke saçım olmasaydı protez yaptıraydım 2 hafta oldu kafamı öperler yalarlar hala hissetmem.

Arkadaşın sorusunu Dikkatli oku dostum ve , sakin ol benimle konuşurken…

Ben yapılan anestezi ağrısından bahsediyorum. Arkadaşın iğne korkusu var sandığım için böyle bir cevap yazdım.

Saç ekimi sırasında oturduğun koltuk bir süre sonra seni yorar, hareketsiz kalmak zor bir durum.
Bu, her merkezde saç ektiren herkesin yaşadığı bir şeydir.
Diğer saç ekim merkezlerinin koltukları VIP değil, bu yüzden herkes için o 10 saat zor geçer. Ya da 9, ya da 8…
Bunun için yapılacak bir şey yok.

Ben de bayağı zorlandım, hepimiz yaşadık.

Bunun dışında:

•   Saç ekimi sonrası ödem olur. Bazılarında aşırı şişer, bazılarında az olur.
   •   Saç ekimi sonrası ekim yapılan alanda hassasiyet oluşur.
   •   Donör alanda sızlama olur.
   •   Saç ekimi sonrası kolay uyuyamazsın.

Bu süreçleri zaten herkes bilir ve yazar.
Kimse çiçek böcek vadetmiyor, spaya ya da rahatlamaya gitmiyorsun sonuçta.
Saç ekimi sonrası ilk 10 gün kolay bir süreç değil.
Kimse reklamlardaki gibi “Aaa süper, çok basit bir işlem, çiçek böcek mutluluk!” demiyor.
Cerrahi bir operasyon, tabii ki kolay değil.

Kimisi için bu süreç kolay, kimisi için zor, kimisi bunları sorun ediyor, kimisi etmiyor.
Bana ilk ekim Çin işkencesi gibi gelmişti ama ikinci ekimde daha rahattım çünkü uyuyabildiğim için benim için kolay geçti.

Bu arada, uyuyabilmemin sebebi saç ekimi öncesi Xanax almamdı, bilerek.
Ama kalkıp burada “Xanax alın, rahat geçer” diyemem.
Sonuç olarak bu benim tercihimdi.

Ben senin yaşadıklarınla ilgili yorum yapmadım, anlayacağın anestezi korkusu sandığım duruma cevap yazdım.

Genel olarak en büyük korku anestezi iğneleri olduğu için…

Ester Grubu Lokal Anestezikler:

•   Prokain (Novokain)
   •   Tetrakain
   •   Benzokain
   •   Klorprokain

Ya da Amid Grubu Lokal Anestezikler enjekte edildiğinde yanma yapar,
Bu da can yakar. Genel olarak korku bu durum üzerine olduğu için ve ben de sürekli buna cevap verdiğin için durumu öyle sandım, kısaca.

Saç ekiminin son süreci, kabuk dökümü sonrası da gayet güzel görünüyor.
Donör alanın hızlı toparlamış. Umarım bundan sonrası da güzel bir sonuçla tamamlanır.

Prp gelince prp de can yakar ama dayanılmayacak durumlar değil.
Saç ekimide oturuş pozizyonu yorması harici iğneler sonrası bir acısı yok
Arada anestezilerin etkisi azaldığında takviye olarak devam edilir
« Son Düzenleme: 12 Şubat 2025, 09:37:19 Gönderen: Hintell »
Global Moderator

Erkaneren34

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
Ağrısız anestezi cihazı kullanmıyor bazı merkezler. Halbuki cihaz iğne acısının büyük kısmını alıyor. Sizde kullandılar mı ? İğneden önce Anesteziyi Püskürtmeli olarak verdikleri bir cihaz bu.

dogukan25

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
dostum anestezi alırken acıdan gözlerimden yaş geliyodu birde aşırı titriyodum içinde adrenalin var dediler açıkçası küfürlü de anlatsam acısını anlamazsın o kadar berbattı. operasyon süreci öncesi sorası nasıl geçti diye uzun bir yazı paylaştım onu bul bak yorumlarda var

kandan

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
dostum anestezi alırken acıdan gözlerimden yaş geliyodu birde aşırı titriyodum içinde adrenalin var dediler açıkçası küfürlü de anlatsam acısını anlamazsın o kadar berbattı. operasyon süreci öncesi sorası nasıl geçti diye uzun bir yazı paylaştım onu bul bak yorumlarda var

sen biraz hassasın sanırım herkes senin kadar acı yaşamıyoruz acıyor ama atla deve değil.

Saç ekiminde gayet güzel bu arada.

dogukan25

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları

Arkadaşın sorusunu Dikkatli oku dostum ve , sakin ol benimle konuşurken…

Ben yapılan anestezi ağrısından bahsediyorum. Arkadaşın iğne korkusu var sandığım için böyle bir cevap yazdım.

Saç ekimi sırasında oturduğun koltuk bir süre sonra seni yorar, hareketsiz kalmak zor bir durum.
Bu, her merkezde saç ektiren herkesin yaşadığı bir şeydir.
Diğer saç ekim merkezlerinin koltukları VIP değil, bu yüzden herkes için o 10 saat zor geçer. Ya da 9, ya da 8…
Bunun için yapılacak bir şey yok.

Ben de bayağı zorlandım, hepimiz yaşadık.

Bunun dışında:

•   Saç ekimi sonrası ödem olur. Bazılarında aşırı şişer, bazılarında az olur.
   •   Saç ekimi sonrası ekim yapılan alanda hassasiyet oluşur.
   •   Donör alanda sızlama olur.
   •   Saç ekimi sonrası kolay uyuyamazsın.

Bu süreçleri zaten herkes bilir ve yazar.
Kimse çiçek böcek vadetmiyor, spaya ya da rahatlamaya gitmiyorsun sonuçta.
Saç ekimi sonrası ilk 10 gün kolay bir süreç değil.
Kimse reklamlardaki gibi “Aaa süper, çok basit bir işlem, çiçek böcek mutluluk!” demiyor.
Cerrahi bir operasyon, tabii ki kolay değil.

Kimisi için bu süreç kolay, kimisi için zor, kimisi bunları sorun ediyor, kimisi etmiyor.
Bana ilk ekim Çin işkencesi gibi gelmişti ama ikinci ekimde daha rahattım çünkü uyuyabildiğim için benim için kolay geçti.

Bu arada, uyuyabilmemin sebebi saç ekimi öncesi Xanax almamdı, bilerek.
Ama kalkıp burada “Xanax alın, rahat geçer” diyemem.
Sonuç olarak bu benim tercihimdi.

Ben senin yaşadıklarınla ilgili yorum yapmadım, anlayacağın anestezi korkusu sandığım duruma cevap yazdım.

Genel olarak en büyük korku anestezi iğneleri olduğu için…

Ester Grubu Lokal Anestezikler:

•   Prokain (Novokain)
   •   Tetrakain
   •   Benzokain
   •   Klorprokain

Ya da Amid Grubu Lokal Anestezikler enjekte edildiğinde yanma yapar,
Bu da can yakar. Genel olarak korku bu durum üzerine olduğu için ve ben de sürekli buna cevap verdiğin için durumu öyle sandım, kısaca.

Saç ekiminin son süreci, kabuk dökümü sonrası da gayet güzel görünüyor.
Donör alanın hızlı toparlamış. Umarım bundan sonrası da güzel bir sonuçla tamamlanır.

Prp gelince prp de can yakar ama dayanılmayacak durumlar değil.
Saç ekimide oturuş pozizyonu yorması harici iğneler sonrası bir acısı yok
Arada anestezilerin etkisi azaldığında takviye olarak devam edilir
o kadar güzel açıklamışsın ki teşekkür ederim. Sizden beklediğim cevaplama şekli bu yöndeydi sizi forumdaki bilir kişi olarak gördüğüm için ilk yorumunuz tuhaf geldi. Benim söylemek istediğim ben orda yükselmedim başkasının sorusuymuş onu görmedim o açıdan kusura bakma, kendi yazdığım şeylere nazaran böyle bir şey yazdın sandım ve ona göre muamele yaptım.

dogukan25

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
sen biraz hassasın sanırım herkes senin kadar acı yaşamıyoruz acıyor ama atla deve değil.

Saç ekiminde gayet güzel bu arada.
atla deve değil hassas da değilim ben bir toptancı ve pazarcıyım yüksek saatlerde çalışır sürekli darbe alan düşen devrilen eli ayağı yarılan kanayan sıradan bir kendi işini yapan bireyim. Acı bizim işimizin her yerinde var ama ense bölgesine vurulan anesteziden sora koptum ben enseme 0.3 milim arayla iğneleri saplar gibi sokup çıkarıp hızlıca anestezi uyguladılar. Kafam öyle bir yanıyor anlatamam. Anestezi tüpleri var kırıp bir yere döküyorlar oradan şırınga ile çekip iğneyle kafama enjekte ediyorlar yaklaşık 15 tüp kullanıldı ve 150-200 arası ense bölgesine iğne yapıldı şerit şerit 10-15 kez iğne sokup çıkarıldı çok az boşluklar ile. Hemşireye diyorum durun bağıran çağıran yok mu bunu yaparken çok acıyor diyorum sizin gibi bağırmayan az insan var dayanın az sonra bitecek diyor 25 dk anestezi sürdü. Kanal açmak için anestezi yaparlarken sadece 2-3dakika sürdü ve tüm üst bölge uyuştu sadece 5 iğne vurdular o kadar da acımadı sadece yandı geçti keşke arkası da öyle olsaydı.

dogukan25

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
Ağrısız anestezi cihazı kullanmıyor bazı merkezler. Halbuki cihaz iğne acısının büyük kısmını alıyor. Sizde kullandılar mı ? İğneden önce Anesteziyi Püskürtmeli olarak verdikleri bir cihaz bu.
yaptırdığım yerde ekim yaptırmış acısını söyleyen anlatan gördüğü muameleyi zorluğunu anlatan özel mesajlarım var hepsine söylüyorum buraya da yazın anlatın kimse yazmıyor neden bilmiyorum. Püskürtmeli bir şey var seni pazardaki meyveler gibi suluyorlar ben oradan çıkarken her tarafım ıslaktı keşke fotoğraf çektirseydim anlardın ve o acıyı azaltmıyor sadece masadan yere akan sulu kanlarını görüyorsun. Hiçbir forumda süreci anlatan detaylı paylaşım yok yaptırdığı halde paylaşmak isteyende yok o yüzden ektiren insanlarla yüzyüze görüşüp detaylı bilgi al ben olsam 2. için uyutulan bir yere giderim zaten benim dönör bölgem 3. günden sora bir batmaya başladı 60 saate yakın süre uyumadım zaten batmadan dolayı uyuyamıyordum beynime işliyordu tüm gün bilgisayar film oyun sora nasıl uyuduğumu hatırlamıyorum ödemlere buz tutmaktan yüzüm dondu dayak yediğimde ağzım burnumu haşamat ettiklerinde böyle acımıyordu ama öyle geçti gitti zordu.

dogukan25

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
Şok dökülmem başlamadı neden bilmiyorum başlaması gerekiyordu bugün ilk defa kafamı yıkamadım elimi bir sürttüm sanki tereyağına sürter gibi yağlanmış. Kafamın üstü hala uyuşuk gelen geçen kafamı öpse hissetmiyorum ellerimi kirpi gibi saçlarıma sürsem hissetmiyorum üst tamamen hissiz kafama tüp düşse acımayacak o şekil :)). Arka taraflarım seyrek gibi geldi zamanla göreceğim nasıl olacak merak içerisindeyim çünkü 3600 kanal açıldı ve 3200 greft alındı benden sonra da bu yetersiz diyerek bir daha greft almaya başladılar. Yaklaşık 1000 greft alıp 4182 greft aldıklarında da çok almışız dediler şaşırdılar, hemşireye karşı niye bu kadar fazla greft aldın gibi olaylar yaşandı bu yüzden korkum var.  Proscar kullanmaya devam ediyorum her zaman 4'e bölemiyorum bazen 3'e bölünüyor yutuyorum gidiyor. Yan etkileri olarak cinsel azalma etkisi oluyor merak edenlere %25 düşüş yaşadım, sık idrara çıkma gibi şeyler başlarda bayağı etki ediyordu şimdi çok etki etmiyor. Yazan yan etkilerden birkaçı bunlar ve birkaçı bende görülüyor.

dogukan25

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları

şok dökülme 15. veya 16.gün başladı elimi kafama sürttüğümde vıcık vıcık yağ mı gelir su mu gelir bilmiyorum şampuanladığım günün akşamı bile sanki yağdan parlıyor. Şok dökülme bayağı döküyor eskisi ve yenisini paylaştım aradaki fark bayağı belli ediyor moral düşürücü açıkçası sabretmek lazım. Kafamın arkasında pıtrak pıtrak sivilce doldu donör bölge kırmızı sivilce dolu ve patlattığımda ise patlamıyor kan fışkırıyor içinden öyle yara gibi olup daha çok büyüyor. Bana verdikleri ilgilenen hemşireye sordum fito krem sürün dedi hiçbir işe yaramadı öyle duruyor kafam bilgisi olan var mı?

EkilenSacTeli

• Yeni üye
  • *
merhaba ben de zafer ulusan paketiyle sizden bir gün sonra ekim yaptırdım. Sürecimiz benzer gitmiş. Son yazdığınız gibi bir yağlanma gözlemlemedim ama şok dökülme kafamın sağ tarafında daha fazla oldu gibi şu ana kadar. Dökülmeler devam ediyor. Bol bol foto bekliyoruz  :)
  • Ekim Merkezi ismi Medicalhair
  • Yaşınız 33

dogukan25

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
merhaba ben de zafer ulusan paketiyle sizden bir gün sonra ekim yaptırdım. Sürecimiz benzer gitmiş. Son yazdığınız gibi bir yağlanma gözlemlemedim ama şok dökülme kafamın sağ tarafında daha fazla oldu gibi şu ana kadar. Dökülmeler devam ediyor. Bol bol foto bekliyoruz  :)
konu aç kanki bakalım senin nasıl gidiyor. Daha dün hemşireye foto attım kafamın gidişatı nasıl dedim takmadı bugün bidaha üstelicem. Doktorla ilgilense keşke.

EkilenSacTeli

• Yeni üye
  • *
Doktorlara nasıl ulaşılır ben de bilmiyorum. Foto atınca herşey normal falan şeklinde hızlıca dönüyor sorumlu hemşire. Bugün yarın ben de açıcam konuyu
  • Ekim Merkezi ismi Medicalhair
  • Yaşınız 33

Facebook Twitter Instagram