Herkese merhaba,
Kel bir birey olarak

uzun yıllardır bu forumu takip ettim ve ekim merkezleri hakkında fikir elde ettim. Bu yüzden bu forumda paylaşım yapan herkese teşekkür ediyorum. Ekim yaptırmayı düşünen arkadaşlara katkı sağlamak adına ben de bu süreci elimden geldiğince sizlerle paylaşacağım.
Ekim öncesi kan tahlil sonuçlarıma göre D Vitamini ve Folik Asit takviyesi kullandım ve kullanmaya devam ediyorum. Bunun dışında ekim merkezinin belirttiği kriterlere mümkün mertebe uymaya çalıştım. Sigara tüketimini sıfıra yakın bir seviyeye indirdim.
Ekim süreci beklediğimden daha rahat geçti, beni en çok tedirgin eden basınçlı anestezi idi fakat onunda abartılacak bir tarafı yokmuş. Ekip zaten uzun yıllardır bu işi yapan ve başarılı gördüğümüz bir ekip. Greft alımlarımı ve kanal açma işlemimi Şahin Bey kendisi yaptı. Ekim sürecini ise 8 senedir kendisi ile çalışan arkadaşlar tamamladı.
Ekim Sonrası ise yine çok rahattı. Ağrı ve sızı resmen sıfırdı, bu konuyu 11. günümde sizlerle paylaşıyorum ve şimdiye kadar kaşıntı bile olmadı desem abartmış olmam. Sadece 6. güne kadar ödemlerim oldu özellikle şakak ve göz bölgesine indiği zaman biraz baş ağrısı yaptı. Kabuk dökme işlemini kendim yaptım ve öncesinde verdikleri losyon ve ılık su ile bölgeyi olabildiğince nemlendirdim ki kabuklar yumuşasın ve kolay çıksın. Sonrasında ise ince tüylü bir fırça ile çok baskı uygulamadan diplerden yukarı doğru olacak şekilde kabukları temizledim. Bunlar hep korkudan

Şu ana kadar geçen süreçle ilgili resimleri ekliyorum ve her ay da güncelleme yapmaya çalışacağım. Takviye olarak D Vitamini ve Evocapil Tablet kullanıyorum. Ayrıca daha önce kullanıp yan etki görmediğim için 2-3 ay süre ile dutasterid (Avodart) kullanmayı planlıyorum. Bu konuda da tecrübesi olanların tavsiyesine açığım. Teşekkürler.