Gönderen Konu: 19 yaşında kel kaldım sizce ne yapmalıyım  (Okunma sayısı 7505 defa)

Conqueror1453

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: 19 yaşında kel kaldım sizce ne yapmalıyım
« Yanıtla #60 : 06 Şubat 2026, 13:21:22 »
Lan olum kafaya takma bak sen kafaya takınca anneni babani da uzersin. Adam gibi derslerine çalış iyi bir universite kazan iyi bir meslek sahibi ol bu zamanda kizlar saça değil paraya bakıyorlar. Takma kafaya bunları aileni düşün ilk önce sınavlar mesleğine bak cebine para girince güzel bir hatun bulur evlenirsin.

Hala kafaya takıyorsun beni bile kizdiriyorsun. Aileni düşün sen böyle davranırsan onlarda uzulur. Allah'tan gelen birşey ne yapabilirsin sabredeceksin sağlıklı olduğuna sukredeceksin. Allah cümlemizin yardımcısı olsun.

Şimdi aç kitabini derslerine sınavlarına çalış takma kafaya bunları. Forum burada saç ekim merkezleride yerinde duruyor. Okumana derslerine bak. Büyüklerinin tavsiyesini dinle

thatss3

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #61 : 26 Şubat 2026, 01:58:23 »
Lan olum kafaya takma bak sen kafaya takınca anneni babani da uzersin. Adam gibi derslerine çalış iyi bir universite kazan iyi bir meslek sahibi ol bu zamanda kizlar saça değil paraya bakıyorlar. Takma kafaya bunları aileni düşün ilk önce sınavlar mesleğine bak cebine para girince güzel bir hatun bulur evlenirsin.

Hala kafaya takıyorsun beni bile kizdiriyorsun. Aileni düşün sen böyle davranırsan onlarda uzulur. Allah'tan gelen birşey ne yapabilirsin sabredeceksin sağlıklı olduğuna sukredeceksin. Allah cümlemizin yardımcısı olsun.

Şimdi aç kitabini derslerine sınavlarına çalış takma kafaya bunları. Forum burada saç ekim merkezleride yerinde duruyor. Okumana derslerine bak. Büyüklerinin tavsiyesini dinle
haklısın abi ama ben unuttukca hatırlatanlar oluyor , 2 ay sonra ekimi gerçekleştireceğim bir sorun çıkmazsa düzenli olarak vitaminleri ve diğer ilaçları içiyorum kafanın üste sık bir ekim düşünüyorum tepeye de smp yaptıracağım saç ekim şahin çelik hocam ve ekibi olacak ama smp kime yaptıracağımı bilmiyorum tr de iyi bir yer bulamadım

Eren009

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #62 : 28 Şubat 2026, 17:00:39 »
Dostum bence 20 yaş ekim için çok çok erken. Canını sıktığını biliyorum ama biraz daha beklemende fayda var. Üniversiteden sonra da hayat devam edecek. Üniversiteyi saçlı geçireyim diye bir düşünceye dalıp ekim yaptırsan üniversite okuma stresi ve zamanla daha üniversite bitmeden tekrar seyrelecek saçların ve bu sefer ekim imkanın da kısıtlanacak. Bu kadar insanın sana ekimi önermemesinin bir sebep var yani. Bence üniversiten bir bitsin, yaşın otuza yaklaşsın, hormonlar sakinlesin; tekrar düşünüp karar ver. Ben 30 yaşımdayım ben bile hâlâ ertelemeye çalışıyorum. Yeni geliştirilen bir, iki ilaç var. Onları da bir görüp ona göre fikirlerimi güncellemek istiyorum. Bir anlık hararetle yanlış verilen bir karar geri dönüşü olmayan sonuçlara sebep olabiliyor maalesef. Umarım hangi kararı verirsen ver mutlu olursun.

thatss3

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #63 : 02 Mart 2026, 00:26:23 »
Dostum bence 20 yaş ekim için çok çok erken. Canını sıktığını biliyorum ama biraz daha beklemende fayda var. Üniversiteden sonra da hayat devam edecek. Üniversiteyi saçlı geçireyim diye bir düşünceye dalıp ekim yaptırsan üniversite okuma stresi ve zamanla daha üniversite bitmeden tekrar seyrelecek saçların ve bu sefer ekim imkanın da kısıtlanacak. Bu kadar insanın sana ekimi önermemesinin bir sebep var yani. Bence üniversiten bir bitsin, yaşın otuza yaklaşsın, hormonlar sakinlesin; tekrar düşünüp karar ver. Ben 30 yaşımdayım ben bile hâlâ ertelemeye çalışıyorum. Yeni geliştirilen bir, iki ilaç var. Onları da bir görüp ona göre fikirlerimi güncellemek istiyorum. Bir anlık hararetle yanlış verilen bir karar geri dönüşü olmayan sonuçlara sebep olabiliyor maalesef. Umarım hangi kararı verirsen ver mutlu olursun.
cevapladığın için teşekkür ederim abi smp ile ilgili güzel bir yer bulabilirsem ekim yerine kafayı 3 e vurup komple smp yaptıracağım bulamazsam ekim yaptıracağım
« Son Düzenleme: 02 Mart 2026, 03:07:20 Gönderen: thatkerem3 »

Yusuf33

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #64 : Bugün, 02:08:42 »
Hocam öncelikle çok zor bir durum. Öncelikle ekim yaptırman sana zarardan başka bir şey sağlamaz. Sebepleri :
Çok agresif bir dökülme şablonun var. Ektirsen bile saçlar çıkana kadar büyük ihtimalle giden gelenden fazla olacak. Fin ve hatta dut kullanıp stabilleştirmeden dökülmeni ekim çok büyük bir hata olur. Fin'e cevap vereceğin bile meçhul. Dut ise ağır ve yan etkileri çok daha yaygın ve ağır.
Bir de saç ekimi yaptırdığın anda artık hayatın boyunca ilaca bağımlı olacaksın. İlaca rağmen dökülme olacak ve sürekli 2. ekim belki 3. ekime gitmek zorunda kalacaksın ve şanslıysan donör alanın dökülmene yeterli kalacak.
Saç ekimi yaptırdın ve dökülmen devam etti. Ortaya doğal olmayan bir görüntü çıkacak. Ekilenler duracak mevcut gidecek, saçtan ziyade "kafadaki kıllar" olacak ve belki doğal kellik görünümünü mumla arayacaksın. Ve ekim yaptığın için kafa kazıtma seçeneğin olmayacak çünkü FUE yönetimden kaynaklı yaralar olacak. 20 yaşında dökülmeni stabilize etmeden ekimden mutlu olma olasılığın çok düşük.

Ne yapabilirsin ?
A) Mücadele yolu : Fin ile başlarsın. Kayıpların artarsa Dut'a girersin. DUT genelde stabilize ediyor. Yaşın genç. 25-26 yaşında kadar stabilize olursa ekim düşünebilirsin. Ama ekimi yaptırırsan ömrünün sonuna kadar bu ilaçları kullanmak zorundasın. Senin durumunda bir youtuber var, adı "Tom Gillbanks" İngilizce ama yapay zeka çevirisiyle takip edebilirsin.
B) Gidişine bırakma : Yaşın genç. Saçını kazıtıp güzel bir sakal bırakırsın. Şu an aşırı canın yanıyor çünkü erken yaşlarda saçını kaybettiğin için. Yaşın ilerledikçe yaşıtların da saç kaybı yaşayacak. 30'larında oldukça yaygın olacak. Bu süreyi kolay atlatmak için okulun bitene kadar protez belki değerlendirebilirsin ama bu kabullenmeni zorlaştırabilir. Diğer konularda kendini güçlendirebilirsin. İyi okullarda iyi derece yapabilirsin. Vücut çalışıp kas yapmaya odaklanabilirsin. Hayatından saç kısmını çıkarmış olursun. Bu yolu seçersen youtube'da "Baldcafe" kısmını izleyebilirsin. Reddit'de /bald kısmına katılıp destek alabilirsin.

Benim tavsiyem saçını kazıtmayı bir dene. En kötü geri uzayacaklar nasılsa. Görüntü eğer seni mutsuz etmezse o yoldan ilerle. Alışırsan ömür boyu ilaç kullanmaktan, 2-3-4 saç ekiminden, bir sürü masraftan ve stresten uzaklaşmış olursun. Odak noktandan çıkmış olur, başka şeylere focuslanabilirsin. Bunca masrafı yapmadığın için paranı biriktirir ve bir araba/ev alır geleceğine yatırım yaparsın.
Sevmezsen de mücadeleye girersin.

Ne yaparsan yap aileni üzme. Rabbimin verdiği en büyük dert bu olsun. Nice kanserler, kas hastalıklar (SMA), nice hastalıklar var. İnan annenin bir damla göz yaşına değmez.

Yusuf33

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #65 : Bugün, 02:15:39 »
cevapladığın için teşekkür ederim abi smp ile ilgili güzel bir yer bulabilirsem ekim yerine kafayı 3 e vurup komple smp yaptıracağım bulamazsam ekim yaptıracağım

Şu an sana saç ekmeyi kabul eden doktordan ışınlanarak kaç. Çünkü hiçbir ahlak sahibi doktor sana saç ekmez. Yaşın genç, saç dökülmen stabil değil. şablon dahi net değil. Geri dönüşü olmayan bir hata olur.

wild horses

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #66 : Bugün, 05:30:33 »
Finasterid kullanmaya başla senin kafanı bir senede toparlar güçlü bir donörle ekime gidersin 22 yaşında mis gibi saçlarına kavuşursun. Finasteridi bir sene kullan sonra ekime gidersin dökülme durmadan saç ekimine gidilmez bu birinci kural öncelik dökülmeyi durdurman olacak senin
  • Yaşınız 36
Günlük 1 mg finasterid
Günde iki defa biotin

Facebook Twitter Instagram