Gönderen Konu: 19 yaşında kel kaldım sizce ne yapmalıyım  (Okunma sayısı 8998 defa)

wild horses

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: 19 yaşında kel kaldım sizce ne yapmalıyım
« Yanıtla #76 : 12 Mart 2026, 00:06:16 »
Bu saçı finasterid çok iyi toparlar sen en iyisi bir sene finasterid kullan
  • Yaşınız 36
Günlük 1 mg finasterid
Günde iki defa biotin

thatss3

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #77 : 12 Mart 2026, 02:23:54 »
Bu saçı finasterid çok iyi toparlar sen en iyisi bir sene finasterid kullan
bu minyatürleşmiş saçlar çok kalınlaşır mı ki

thatss3

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #78 : 12 Mart 2026, 02:24:17 »
Şu an saç ekimine gitmek hayatındaki en büyük hata olur. İlla mücadele etmek istiyorsan bir doktor kontrolünde finasteride başla belki dut bile önerebilir doktor. Bunların yanında minoksidl de deneyebilirsin.
Çok fazla minyatürleşmiş saçın var.
dut çok sıkıntılı değil mi abi

Yusuf33

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #79 : 12 Mart 2026, 03:52:28 »
Evet fin ile doktor kontrolünde başla. Belki minyatürleşmiş saçlarını tekrar terminal hale getirir. Eğer fin işe yaramazsa dut'a başlarsın.

thatss3

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #80 : 12 Mart 2026, 19:42:12 »
Evet fin ile doktor kontrolünde başla. Belki minyatürleşmiş saçlarını tekrar terminal hale getirir. Eğer fin işe yaramazsa dut'a başlarsın.
fin kullanmaya başladım yaklaşık 2 haftadır kullanıyorum fin de etki etmezse dutastriede asla başlamam bu ilacı kullanıp idrarını bile yapamayan insanlar var, yan etkisini hissettiği halde kullanmaya devam edip bir daha kaldıramayan insanlar var

Yusuf33

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #81 : 12 Mart 2026, 23:46:00 »
İdrarını yapamayan hiç duymadım. Cinsel yan etki dut'da iki kat daha fazla ama göreceksin diye kesin bir şey yok. Doktoruna danışarak kullan finasteride'i.
Fin kullanacaksan uzun yıllar kendini kullanmaya adapte etmen gerekir. Nasıl tansiyon ilacını almadığın zaman tansiyonun yükselir, fin de öyle.

thatss3

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #82 : 13 Mart 2026, 00:56:07 »
İdrarını yapamayan hiç duymadım. Cinsel yan etki dut'da iki kat daha fazla ama göreceksin diye kesin bir şey yok. Doktoruna danışarak kullan finasteride'i.
Fin kullanacaksan uzun yıllar kendini kullanmaya adapte etmen gerekir. Nasıl tansiyon ilacını almadığın zaman tansiyonun yükselir, fin de öyle.
artık mecbur kullanacağım abi bi de bişey soracağım sence benim dökülme tipimde diffuse thinning tipi olabilir mi

Yusuf33

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #83 : 13 Mart 2026, 01:51:54 »
artık mecbur kullanacağım abi bi de bişey soracağım sence benim dökülme tipimde diffuse thinning tipi olabilir mi

Normal şablonda bezniyor ama elbette uzmanı değilim.
Şakaklar gitmiş, ön çizgi geriye düşmüş. Verteks açılıyor tipik şablon gibi geldi bana.
Lütfen saç konusunda uzmanlaşmış bir doktor ile kontrollü kullan bu ilaçları. Ara sıra Trikoskopi denen aygıt ile detaylı saç analizine baktır doktora. Tedavi işe yarıyor mu görmüş olursun.

thatss3

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #84 : 13 Mart 2026, 02:57:58 »
Normal şablonda bezniyor ama elbette uzmanı değilim.
Şakaklar gitmiş, ön çizgi geriye düşmüş. Verteks açılıyor tipik şablon gibi geldi bana.
Lütfen saç konusunda uzmanlaşmış bir doktor ile kontrollü kullan bu ilaçları. Ara sıra Trikoskopi denen aygıt ile detaylı saç analizine baktır doktora. Tedavi işe yarıyor mu görmüş olursun.
önerebileceğin bir doktor var mı abi, benim şansıma şimdiye kadarki doktorların birçoğu senin kadar bilgili değildi

Yusuf33

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #85 : 14 Mart 2026, 20:30:41 »
Ben de internetten öğreniyorum. Bir çok yabancı içerik var, onları takip ediyorum. Doktorlar da malesef pek bilgili değil. Vücudumda çıkan bir yarayı göstermek için dermatoloğa gittim. Hazır gitmişken finasteride sorayım dedim saç için değmez dedi. Hayır bir tahlil iste, kan değerlerime bak. geçmişimde cinsellikle ilgili bir problem var mı sor ya da psikolojik problemlerim var mı diye sor yok direk kestirip attı.

20'li ve hatta erken 30'lu yaşlarda eğer DHT blocker kullanmayı düşünmüyorsa bir kişi kazıtıp saçlarını hayatına devam etmeli bence (kelliği kabullenmeli yani.) Bir çok ekim inceledim dökülme stabilizasyon sağlanmadan ve sonuçlar inan kel kalmaktan daha kötü. Çünkü şahıs hem yine kel kalıyor bir de üstüne donör bölgesi zedeleniyor. Donör bölgen hırpalandığında zaten insan içine çıkarmıyorsun çünkü çok kötü bir görüntü.

İnsanlar kel kalmanın en kötü şey olduğunu düşünüyor. Daha kötüsü doğal olmayan bir görüntüde kel kalmak.

thatss3

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #86 : 15 Mart 2026, 00:09:51 »
Ben de internetten öğreniyorum. Bir çok yabancı içerik var, onları takip ediyorum. Doktorlar da malesef pek bilgili değil. Vücudumda çıkan bir yarayı göstermek için dermatoloğa gittim. Hazır gitmişken finasteride sorayım dedim saç için değmez dedi. Hayır bir tahlil iste, kan değerlerime bak. geçmişimde cinsellikle ilgili bir problem var mı sor ya da psikolojik problemlerim var mı diye sor yok direk kestirip attı.

20'li ve hatta erken 30'lu yaşlarda eğer DHT blocker kullanmayı düşünmüyorsa bir kişi kazıtıp saçlarını hayatına devam etmeli bence (kelliği kabullenmeli yani.) Bir çok ekim inceledim dökülme stabilizasyon sağlanmadan ve sonuçlar inan kel kalmaktan daha kötü. Çünkü şahıs hem yine kel kalıyor bir de üstüne donör bölgesi zedeleniyor. Donör bölgen hırpalandığında zaten insan içine çıkarmıyorsun çünkü çok kötü bir görüntü.

İnsanlar kel kalmanın en kötü şey olduğunu düşünüyor. Daha kötüsü doğal olmayan bir görüntüde kel kalmak.

dht blocker benim gibi agresif dökülme yaşayan kişilerde bir dönemden sonra etki etmemeye başlıyor forumlarda örneklerini de gördüm adam 2 sene kullanıyor fini sonra fin etki etmemeye başlıyor eski dökülme tekrardan başlıyor sonra adam gidiyor dutastried kullanmaya başlıyor 2-3 sene sonra o da etkisini yitiriyor, yani demek istediğim saç bir tedaviye, ilaca alışınca daha fazlasını istiyor

bu süreç diğer tedavi ve ilaçlarda da var maalesef mesela ben 15 yaşımda minoksidil kullanmaya başladım ilk sene günde 5 fıs sıkıyordum 16 yaşıma kadar dökülmeyi azaltıp stabil haline getirdi sonra 16 yaşımda 5 fıs minoksidil etki etmemeye başladı bende günlük 10 fısa çıkardım 6 ay sonrasına tekrardan etki etmemeye başladı bende günde 20 fısa çıkartıp sıkmadan dermaroller kullanmaya başladım bir süre çok etkili oldu ama sonrasında yine eski, yoğun dökülme devam etti

aynı şekilde ilk prp ve mezoterapi seanslarımda saçıma çok güzel etki etti ancak sonraki her seansda etkisi azaldı en son yaptırdığım prp ve mezoterapi seanslarındaki tedavi olumlu yönde hiç etki etmedi eski dökülme seans yapılınca da devam etti

kök hücre , eksozom, dr hamid aydının serumlu tedavilerindede aynı süreci yaşadım

bağlayacak olursam benim gibi genç yaştaki agresif dökülmelerde ne yaparsak yapalım boş benim düşüncem açıkcası 3-4 yıl daha kafamda saç görüntüsü olsun yeter sonrasına istesemde ne yaparsam yapayım da önceden yaptım da biliyorum ki kafamın üstü ve tepesi kel kalacak donörüm de seyrek görüntüde olacak

OnNumero

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #87 : 15 Mart 2026, 00:30:46 »

söylediklerine katılıyorum ama bence kel kalmaktan daha kötü olan donör bölgenin yıpranması değil doğal olmayan görüntü ortaya çıkması .adama bakıyorsun saç ektirmiş ilk 3,4 yıl iyi ama sonra kendi saçları dökülünce özellikle ön tarafta doğal olmayan oyuncak bebek saçı görüntüsü gerçekten çok kötü görünüyor .hergün böyle adamlar görüyorum sokakta .en büyük sebebide amatör merdivenaltı( çoğu hastane bünyesinde çalışan merkezler bunlara dahil  ) yerlerde ektirmeleri bence.düzgün yerde ektirenlerin kendi saçları dökülse bile o kötü görüntü kolay kolay oluşmuyor.

thatss3

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #88 : 15 Mart 2026, 01:01:54 »
söylediklerine katılıyorum ama bence kel kalmaktan daha kötü olan donör bölgenin yıpranması değil doğal olmayan görüntü ortaya çıkması .adama bakıyorsun saç ektirmiş ilk 3,4 yıl iyi ama sonra kendi saçları dökülünce özellikle ön tarafta doğal olmayan oyuncak bebek saçı görüntüsü gerçekten çok kötü görünüyor .hergün böyle adamlar görüyorum sokakta .en büyük sebebide amatör merdivenaltı( çoğu hastane bünyesinde çalışan merkezler bunlara dahil  ) yerlerde ektirmeleri bence.düzgün yerde ektirenlerin kendi saçları dökülse bile o kötü görüntü kolay kolay oluşmuyor.
bu yüzden ektirilecek yeri çok iyi araştırmak lazım saç ekim sonuçlarında saçın tutup tutmaması kadar donörden nasıl bir alım olmuş, iz kalmış mı gibi şeylere de bakmak gerek

Yusuf33

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #89 : 15 Mart 2026, 13:51:44 »

Zaten dünya çapında çok ünlü doktorlar ekimini sen en kötü kelliğe ulaşacakmışsın gibi yaparlar ve en kötü duruma ulaştığında o ekimin sırıtmaması için çalışırlar.
Forumda bir üye vardı, bilmemne repair clinic diye bir yerde ekim yaptırmış. Gitti lazerle aldırdı ekilen saçları.

Malesef acı gerçeği ben de öğrendiğimde içime rahatsızlık çöktü. Gençsen saç dökülmesi için tek çaren fin/dut. Saç ekimi kesinlikle çözüm değil hatta daha da büyük problem (dediğin doğal olmayan görüntü çıkıyor.)

Facebook Twitter Instagram