Gönderen Konu: 19 yaşında kel kaldım sizce ne yapmalıyım  (Okunma sayısı 8993 defa)

Yusuf33

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: 19 yaşında kel kaldım sizce ne yapmalıyım
« Yanıtla #90 : 15 Mart 2026, 13:54:27 »

dht blocker benim gibi agresif dökülme yaşayan kişilerde bir dönemden sonra etki etmemeye başlıyor forumlarda örneklerini de gördüm adam 2 sene kullanıyor fini sonra fin etki etmemeye başlıyor eski dökülme tekrardan başlıyor sonra adam gidiyor dutastried kullanmaya başlıyor 2-3 sene sonra o da etkisini yitiriyor, yani demek istediğim saç bir tedaviye, ilaca alışınca daha fazlasını istiyor

bu süreç diğer tedavi ve ilaçlarda da var maalesef mesela ben 15 yaşımda minoksidil kullanmaya başladım ilk sene günde 5 fıs sıkıyordum 16 yaşıma kadar dökülmeyi azaltıp stabil haline getirdi sonra 16 yaşımda 5 fıs minoksidil etki etmemeye başladı bende günlük 10 fısa çıkardım 6 ay sonrasına tekrardan etki etmemeye başladı bende günde 20 fısa çıkartıp sıkmadan dermaroller kullanmaya başladım bir süre çok etkili oldu ama sonrasında yine eski, yoğun dökülme devam etti

aynı şekilde ilk prp ve mezoterapi seanslarımda saçıma çok güzel etki etti ancak sonraki her seansda etkisi azaldı en son yaptırdığım prp ve mezoterapi seanslarındaki tedavi olumlu yönde hiç etki etmedi eski dökülme seans yapılınca da devam etti

kök hücre , eksozom, dr hamid aydının serumlu tedavilerindede aynı süreci yaşadım

bağlayacak olursam benim gibi genç yaştaki agresif dökülmelerde ne yaparsak yapalım boş benim düşüncem açıkcası 3-4 yıl daha kafamda saç görüntüsü olsun yeter sonrasına istesemde ne yaparsam yapayım da önceden yaptım da biliyorum ki kafamın üstü ve tepesi kel kalacak donörüm de seyrek görüntüde olacak

Hocam saydığın kök hücre vs. etkileri çok minimal malesef. Bilimsel makaleler çok sınırlı. Finasteride etkisini kaybetmez ama yeterli gelmeyebilir. Finasteride DHT'yi %70 oranında azaltır ama hala %30 eğer genetiğin çok agresifse saç dökmeye devam eder.
Dutasteride ise %90-95 oranında DHT'yi azaltır. Dutasteride etkisinin işe yaramadığına çok tanık olmadım.

İşte genç yaşlarında (DHT blocker kullanmayacaksan) biraz daha fazla saçın olacak diye ileriki yaşlarını heba etme. 30 yaşında kazıtırsın, güzel bir sakal bırakırsın ve belki bu seni tatmin eder. Ama eğer ektirirsen full kel bir kafada sırıtan 3000-4000 greft kötü durur. Kazıtamazsın çünkü en iyi operasyonda bile o ufak ekim yaraları görünebilir.
Saç ekimi işine giriyorsan hayatını tamamen bu yöne kanalize etmen gerekir. Bunlar :
1) Belli uzunluka saç bırakma (hem saç var ilüzyonu için gerekli hem de yaraları gizlemek için)
2) Uzun süre DHT blocker kullanma
3) Her şeyi yapsan da saçların eksildikçe ufak ufak saç ekimi operasyonları gerekebilir.

thatss3

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #91 : 16 Mart 2026, 02:58:29 »
Hocam saydığın kök hücre vs. etkileri çok minimal malesef. Bilimsel makaleler çok sınırlı. Finasteride etkisini kaybetmez ama yeterli gelmeyebilir. Finasteride DHT'yi %70 oranında azaltır ama hala %30 eğer genetiğin çok agresifse saç dökmeye devam eder.
Dutasteride ise %90-95 oranında DHT'yi azaltır. Dutasteride etkisinin işe yaramadığına çok tanık olmadım.

İşte genç yaşlarında (DHT blocker kullanmayacaksan) biraz daha fazla saçın olacak diye ileriki yaşlarını heba etme. 30 yaşında kazıtırsın, güzel bir sakal bırakırsın ve belki bu seni tatmin eder. Ama eğer ektirirsen full kel bir kafada sırıtan 3000-4000 greft kötü durur. Kazıtamazsın çünkü en iyi operasyonda bile o ufak ekim yaraları görünebilir.
Saç ekimi işine giriyorsan hayatını tamamen bu yöne kanalize etmen gerekir. Bunlar :
1) Belli uzunluka saç bırakma (hem saç var ilüzyonu için gerekli hem de yaraları gizlemek için)
2) Uzun süre DHT blocker kullanma
3) Her şeyi yapsan da saçların eksildikçe ufak ufak saç ekimi operasyonları gerekebilir.
başladım finastriede kullanmaya iki hafta olacak nerdeyse her akşam bir tane içiyorum

saç ekiminden sonra bence güzel bir yerde ekim yapılırsa saç kısa tutulabilir forumda da çok güzel örnekleri var

thatss3

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #92 : 16 Mart 2026, 02:59:19 »
smp hakkında detaylı bilgisi ya da yaptırmış olan birileri var mı arkadaşlar

Facebook Twitter Instagram