Merhabalar, (Konuyu başta genel sohbetlerde açmışım yanlışlıkla)
Öncelikle böyle değerli bir paylaşım sitesi yapan ve yardımcı olan herkese teşekkür ediyorum. Benim saçlarımda büyük bir açıklık yoktu. Forumda veya başka yerlerden paylaşımları görünce çoğu 3500 üstü açıklığı fazla olan paylaşımlar görüyordum. Benim biraz da estetik gibiydi. Çok açıklığım yoktu ama artık son 2,3 senedir saçlarıma şekil verdiğimde yanlardaki açıklık beni çok rahatsız etmeye başlamıştı. Ön taraftaki çizgim de geriye doğru hafiften çekilmeye başlamıştı. Bu yüzden son 2 senedir hep 5,6 numarada geziyordum. Çevrem olsun ya da bu işi bilen insanlar olsun bana hep ''daha da dökülsün öyle ektir.'' derdi. Belki haklılardı ama hiçbir zaman kimse sizin gözünüzden bakamıyor olaya maalesef. Bu yaşlarda aynadan bakındığımda saçlarım istediğim gibi olmayacaksa ileriki yaşlarda olmasının hayali bana cazip gelmiyordu. Hâl böyle olunca sonucu beni tatmin edecek bir ''doğal ekim'' için araştırmaya başladım. Saç açıklığının az olması biraz da sorunlu bir iş aslında. Sonuçta açık alan fazlaysa sonucu ne olursa olsun tatmin edici oluyor. Açıklık az olunca yapılacak restorasyonun diğer saçlarınla uyumlu olması da çok önemli. Uzun araştırmalar yaptım. Üye değildim ama bu sayfayı da uzaktan çok takip ettim. Doğal bir ekim için sonunda Dr. Hakan Clinic'te yapma kararı aldım.
Koray Bey'le iletişime geçip süreci bana objektif bir şekilde anlattı. İçime sinince randevumu aldım. Maalesef ki babamın rahatsızlıklarından ötürü 3 defa tarihi ötelemem gerekti ve gerçekten çok iyimser bir şekilde yaklaşıldı. 23 Nisan 2025'te kliniğe gittim. Hakan Bey'le oturup konuştuk o da bana detayları anlatmaya başladı. Saç çizgisi konusunda bana olması gerekenleri söyledi. Benim istediğim elbette önemli ama olası sonuçlarını da söyledi. İçine sinmeyecek bir şey olduğunda açık açık olası sonuçlarını söyledi. Bana da uyan bir saç çizgisi çekti. Hakan Bey, düz bir çizgiyle değil de biraz asimetrik çizgilerle gidiyor sonucun daha doğal durması için. Sorun şu ki benim saç yapım çok kalın telli ve şakaklar için bu kalın telin orada çok yapay durması sorunu vardı ama yine de en uygun kökleri bulup şakaklara ekim yapacaklarını söylediler. Şakak ve ön saç hattı çizgisi böylelikle bitti ve tahlil yapıldı akabinden saç ekimine geçildi. Ekime çok az kala maalesef ki İstanbul depremi oldu ama herkes soğukkanlı bir şekilde biraz bekleyip devam ettiler.(Böyle bir talihsiz bir anımız da oldu.) Sorunsuz ve ağrısız bir süreç oldu benim için. Ara ara süreci buradan devam ettireceğim. Değerli yorumlarınız benim için çok önemli.
Kullandığım ilaç: Proscar 4/1 haftada 3 kez olmak üzere
Takviye: Multivitamin.
Sizin de takviye/bakım vs. olarak eklemek istediğiniz bir şey var mı?
Ekim öncesi ve 3 gün sonrası fotoğrafları paylaşıyorum: