Gönderen Konu: Saç Ekimi Sürecim - Dr. Hakan Clinic 02.12.2024 3900 greft sac ekimi  (Okunma sayısı 401 defa)

Kağan Çebi

• Yeni üye
  • *
Merhaba,

Saç ekimi yaptıralı 5 ay oldu. Bu süre içindeki deneyimlerimi ve dönüşümümü aktarmak istiyorum. İlerleyen aylarda güncellemeler yapmaya devam edeceğim.

Nasıl karar verdim ve beklentim neydi?
Karar vermek kolay olmadı, özellikle son bir kaç yıl saçlarım elime gelmesede yavaş yavaş incelip dökülmeye başladı. Genetik olarak alın bölgesinin iki kenardan açılmasını beklerken tepeye doğru bir açılma yaşamaya başladım. 28 yaşındayken erken bir hamle yapmak istedim ve araştırmalarıma başladım. Açıkcası piyasada çok fazla ekim yapan yer var, bir çoğu da gerçekten iyi. Araştırma ve görüşmelerimin ardından Dr. Hakan Clinic ile sürecimi devam ettirdim. Çok fazla vaka fotoğrafı inceledim ve en doğrusunun daha önce sahip olduğum saç hattını korumak hatta belki adım gerisine ekim yaptırmak olduğuna karar verdim. Bu kararımda ne kadar haklı olduğumu sonuç görsellerinde görebilirsiniz. Beklentim daha önce sahip olduğum saç hattına sahip olmak ve eski doğal görüntüme yakın bir görüntü elde etmek. İlk 5 sonuçlarım şuan için beklentilerime ulaştığımı gösteriyor diyebilirim.

Ekim Bilgileri:
Klinik ismi: Dr. Hakan Clinic
Greft sayısı: 3900
İşlem tarihi: 02.12.2024

Operasyon:
Ekime karar verdikten sonra operasyon sürecim şu şekilde devam etti. Operasyon için yapılan önerileri kabul etmem üzerine operasyondan bir süre önce kök hücre tedavisi aldım, bu tedavinin ekim ardından saç köklerinin tutunması için önemli olduğu belirtildi. Bir başka önerileri ise operasyon esnasında anestezi almamdı (ek maliyeti vardı) ben lokal anestezi istedim ve bu kararım çok mantıklı olmadığını söyleyebilirim detayını birazdan aktaracağım.

Operasyon öncesinde ekim yapılacak hat belirlendi, saçlarım kazındı ve hazırlıklarım yapıldı. Operasyonun ilk aşamasında local anestezi ile saç köklerim ense ve baş çevremden sabit çizgi olmadan dağılımlı şekilde toplantı. Bu aşamada çok bir acı hissetmedim. İkinci aşamada ise Hakan Hoca micro safir bıçak ile daha önce mutabık kaldığımız hat üzerinden ekim yapılacak ön saç çizgisinin kanallarını açtı. Üçüncü aşamada ise DHI tekniği ile ekim yapılmaya başlandı.

Ekim sürecinde lokal anestezi kullanıldı, maalesef kan basıncımın yüksek olması sebebiyle (daha önce bu konuda bir bilgim yoktu) kanamalarım normal bir hastaya göre fazla oldu ve dışarı çıkan devamlı anestezi sıvısınıda dışarı çıkarmaya başladı. Bu sebeple ekim yapan arkadaşlar düzenli olarak temizlik ve anestezi yapsalarda ciddi bir acı hissettim ve devamlı kanama olduğu için ekim süresi normalden 2 kat daha uzun sürdü. Daha önce aynı yerde ekim yaptıran arkadaşım acı yaşamamıştı, bu tamamen bana özgü bir durum. Buradan çıkarılabilinecek ders; eğer kanamanızı artıracak bir durumunuz varsa, doktorunuzun ekim öncesi belirtiği kurallara uymak ve mutlaka sedasyon almanız olur.

Ekim Sonrası
Ekim ardından doktorumun verdiği şampuan, yıkama yönergeleri, ilaçlar ve kurallara uyarak sürecimi devam ettirdim.
İlk gün baş ağrısı oluyor, sabit bir pozisyonda uyumak gerekiyor. 45 derece bir açı ile uzanmak oldukça önemli; ekim esnasında saç derisini yukarı kaldırmak için verilen sıvı ve ödemin baş bölgesinden çıkması için yatış pozisyonu ve gün içerisindeki duruşumuza dikkat etmemiz gerekiyor.
Duruşumuza ve fiziksel aktiviteye bağlı olarak ödemin ne kadar sürede atılacağına biz karar veriyoruz. Ben ekimin üçüncü gününde ofise gidip çalışmaya başladım, böylece ödem yavaş yavaş anlımdan yüzüme doğru inmeye başladı ama duruş açıma dikkat ederek ve zaman zaman dinlenerek korkulacak seviyeye çıkmasını engelledim.

İlk bir hafta içinde kabuklanmalar tamamlanmaya doğru gidiyor ve bir süre sonra yıkayıp kabukları çıkarmak gerekiyor. Ben kabuk çıkarma işlemi için ekim yaptırdığım kliniğe başvurdum. Orada yıkama işlemeni gerçekleştirdim. Kabuklar çıktıktan sonra inanılmaz bir görüntü çıktı ortaya, ekilen tüm saçlar inanılmaz doğal ve güzel bir görüntü verdi ama bu görüntüye aldanmamak lazım :) çünkü şok dökülme evresi yaşacağımızı bilememiz gerekiyor. Ben üzüldüm açıkcası :)

Birinci Ay
Şok dökülme kendini yavaş yavaş göstermeye başlıyor. Ekilen saçlar uzamaya başlasalarda dökülme devam ediyor. Bu süre içinde aklıma geldikçe saç diplerme masaj uyguladım. Saç diplerinde kuruluk olduğu için ara ara doktorumun tavsiye ettiği saç yağını kullandım. Hemen her gün takviye vitamin haplarımı aldım. Çok iyi bir beslenme düzenine sahip değilim fakat bu süre içerisinden hazır gıda tüketimini oldukça azalttım. Şunu da eklemek gerekiyor kaşıntılar çok oluyor, elimden geldiğince tırnak batırmadan, parmak uclarında hafifçe kaşımaya çalıştım.

İkinci ve Üçünü Ay
Şok dökülmeler oldukça arttı ve ortaya estetik olmayan bir görüntü çıktı. Bu aşamada biraz ümitsizliğe kapıldım açıkcası. Süreci yaşayan biri olarak bu aşamada sürece güvenip öz güveni yüksek tutmak gerektiğini söyleyebilirim. Üçüncü ayın sonunda dökülen yerlerden bebek saçlar çıkmaya başlıyor, bu aşamda iyi hissetmeye başlıyorsunuz. Ben ikinci ayımdan itibaren ek olarak anlaşma içerisinde yer alan PRP tedavimi de almaya başladım. Kaşıntılar burada da devam etti hatta dönem dönem çok arttı, bu benim cilt yapım ve deri altından yeniden çıkan saçlardan kaynaklıda olabilir.

Dördüncü ve Beşinci Ay
3ün ayın başında dökülmeden ötürü biçimsiz bir saç yapısı ortaya çıktığı için saçlarımı kısalmıştım, 4üncü aya doğru saçlar gürleşmeye ve kalınlaşmaya başlayınca orataya güzel bir görüntü çıkamaya başladı. Bu aşamda kaşıntılar azalıyor. Beşinci aya geldiğimde çevremden çok iyi yorumlar almaya başladım, hatta saç ektirdiğimi bilmeyen kişiler öğrendiklerinde şaşırdılar.

Görselleri yazı aralarına ekleyemediğim için aşağıda paylaşıyorum. Daha fazla yükelemek isterdim ama sınır var.

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
Güzel sonuç hayırlı olsun güzel günlerde tarayın
Global Moderator

Kağan Çebi

• Yeni üye
  • *
Teşekkür ederim  :)

Emre 8021

• Yeni üye
  • *
Çok güzel ve doğal bir ekim olmuş. Hayırlı olsun hocam. Ben de sizinle aynı kliniğe ektirdim.
  • Ekim Tarihi: 23.05.2025
  • Ekim Merkezi ismi Dr. Hakan Clinic
  • Greft Miktarı 2000
  • Yaşınız 29

Cem Çalcì

• Yeni üye
  • *
Gayet güzel bir sonuç hocam saç konusu sizin için kapanmış oldu bence güzel günlerde tarayın👍 bende sizlerle aynı klinikte ekim yaptırmak istiyorum kök hücre işlemi acıtıyor mu acaba süreci biraz anlatabilirmisiniz rica etsem? Ve proscar kullandınız mı?

monoblok

• Hero Member
Hayırlı olsun güzel sonuç olmuş
  • Ekim Merkezi ismi Asmed 5000 GREFT

Facebook Twitter Instagram