@hintell birde senin görüşünü merak ediyorum
özellikle Instagram'da saç çoğaltma before after resimleri videoları yukluyorlar çoğu sayfa
Kullandıkları ürünlerin kendi patenti olduklarını söylüyorlar
Yaptıkları fiyatta 20 binden aşağı değil
Senin fikrin nedir
Eksozom yada kök hücre mi kullanıyorlar
Dostum, bu konuyu yıllardır araştırmış, hem teorik hem pratik anlamda saçla ilgili tüm donanıma sahip biri olarak söylüyorum: Eğer bu tarz işlemler kalıcı ve etkili olsaydı, saç ektirmek gibi maliyetli ve zahmetli bir yönteme asla yönelmezdim. Bilimsel gerçek ortada; bu yöntemlerin kesin işe yaradığını bilip de saç ekimi yaptırmam için mantığımı yitirmiş olmam gerekir.
Öncelikle saç dökülmesinin mekanizmasını anlamak lazım. Androgenetik alopesi (genetik dökülme), genetik yatkınlık nedeniyle saç köklerinin DHT hormonuna duyarlılığının artmasıyla gerçekleşir. DHT (dihidrotestosteron), saç köklerindeki miniaturizasyonun (zayıflayıp yok olma süreci) başlıca sorumlusudur. Bu hormon baskılanmadığı sürece yapılan tüm işlemler yalnızca geçici kozmetik iyileşme sağlar, kalıcı çözüm üretmez.
Saç ekiminde dahi aynı biyolojik gerçek geçerlidir; ekilen saçlar DHT’ye daha dirençli olduğu için sonuç daha uzun ömürlüdür, fakat mevcut dökülen saçların korunması yine DHT baskısına bağlıdır.
Bu yüzden yapılacak en mantıklı şey, finasterid gibi 5-alfa redüktaz inhibitörleriyle DHT’yi baskılamak, yanına saç folikül beslenmesini destekleyen Xpecia ve genel sağlık için D3 vitamini eklemektir. Bu kombinasyon, bilimsel olarak dökülme hızını azaltmada ve mevcut saçları korumada en etkili protokoldür.
Kısacası; doğru biyolojik mekanizmayı hedeflemeyen her işlem, boşa para ve zaman kaybıdır. Sevgiler. Hintell