Gönderen Konu: Forest Klinik | Estetik & Saç Ekimi/22 Mart 2025/Yaş:29/4500 Greft  (Okunma sayısı 6383 defa)

Violator

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
Ekim öncesi saçlarının çoğunu kaybetmiş birinde bu sonucu görsem harika derdim ancak sizin ekim öncesi saçlarınız durumu çok kötü değilmiş üstelik donör bölgeniz de çok sağlam. Kesinlikle ortaya daha güzel bir iş çıkabilirdi. Sizi rahatsız eden bir durum varsa ve revizyon düşünüyorsanız parayı 2. plana atıp kendini ispatlamış bir klinikte revizyon yaptırmanızı tavsiye ederim. Takviyeler konusunda siz hatalısınız. Ekim sonrası vitaminleri düzenli kullanmak gerekiyor.
« Son Düzenleme: 09 Şubat 2026, 15:09:42 Gönderen: Violator »
  • Yaşınız 36

canarn

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
Hocam merkez ekimden sonra 3 ay kullanmam için mia marka bir takviye verdi daha sonra 6. aya kadar solgar biotin kullandım daha sonra kendi isteğimle xpecia kullandım toplamda iki kutu ve 9. aydan sonra tüm kullanımları kestim şampuan olarakta vichy dercos kullanıyorum hala. Bu süreçte ne söyleniyorsa yaptım. Düzenli olarak 3 ayda bir kan vererek eksik bir değer varsa tamamlamaya çalışıyorum tepe bölgesinde çok ciddi bir değişim olmadı zaten bu bilinçle tepeye çok fazla yoğunlaşmamıştık tepe için hala süreç devam ediyor ama işin açığı önlerde daha yoğun bir görüntü bekliyordum. Bu arada ekim yapılırken toplamda 3 kişi ekimimi yaptı sağ tarafımı eken arkadaş sol tarafı eken arkadaşı uyarmıştı öyle yapma kökleri kırıyorsun şeklinde ve o arkadaşın ektiği kısım daha dolgun görünüyor bu sebeple ekimde bir hata yapılmış olabilir mi diye düşünmeden edemiyorum. Ayrıca ön saç çizgisinin de çok doğal durduğunu düşünmüyorum.

canarn

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
violator hocam ekim öncesi saçlarım evet çok boş değildi  ama ön hat yani seyrek duran kısımda hiç saç yoktu sıfır olan bir bölgeye ekildi ve o kısım seyrek duruyor takviye konusunda ise ne söyleniyorsa yaptım düzensiz bir kullanım yapmadım benim hatam tam olarak nedir anlayamadım o kısmı

canarn

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
11. Ay Güncellemesi

Arkadaşlar merhaba, bugün Elos Klinik’e bir ziyaret gerçekleştirdim. Saç ekim sürecimde For-Est Saç Ekim Merkezi’nde çalışan danışmanım şu anda burada görev yapıyor. Gitmişken Şahin Çelik ile de görüştüm. Kendisi oldukça ilgiliydi.

Saç ekimiyle ilgili olarak, tenimin beyaz ve saç tellerimin siyah olması nedeniyle mevcut görünümün biraz seyrek algılandığını söyledi. Genel olarak ekimi beğendiğini belirtti; ancak ön saç çizgisini çok başarılı bulmadı. Eğer çok rahatsız olursam, yaklaşık 500 greftlik bir ekimle daha doğal bir sonuç elde edilebileceğini ifade etti.

Kendi ekim merkezim olan For-Est Saç Ekim Merkezi ile de 12. ayda görüşeceğiz. Onların önerilerini de dinleyeceğim. Ancak Şahin Bey ile For-Est arasında ciddi bir ilgi farkı hissettim. Randevusuz, rastgele gelen biriyle ne kadar ilgilenilebilirse o kadar ilgilendi; süreci detaylıca değerlendirdi ve çeşitli önerilerde bulundu.

Kendi düşüncem, 15. aya kadar beklemek yönünde. Saçlarımdan genel olarak memnunum; sadece ön hattın biraz daha sık olmasını ve ön saç çizgisinin daha doğal durmasını bekliyordum. Eski hâlime kıyasla şu an çok daha iyi bir noktadayım, ancak daha iyi de olabilirdi.

Duruma göre tüm ihtimalleri değerlendirip buna göre bir karar vereceğim. Belki de ileride yaptırabileceğim bir ekime kadar bu şekilde devam edebilirim.

Emre0861

• Jr. Member
  • **
Saçınız öne yatıyor mu?

Emre0861

• Jr. Member
  • **
Benim saçlarım yatmıyor ve kalın kökleri ön tarafa ekmişler.Normalde iyi kliniklerde petri kabıyla greftleri kök sayısına göre ayırıp tekli kökleri ön tarafa ekiyorlar.
Saç ekimimden sonra siteye baktığımda kabuk görüntüm buradaki iyi klinikler ile benzerlik açısından çok alakasızdı.İyi kliniklerde kabuk görüntüsünde genelde kökler bir düzen içerisindeydi benim ki tam aksine olabildiğince rastgele ekilmişti.Benim açımdan kötü bir deneyim oldu.

canarn

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
Saçlarımı hiç öne doğru yatırarak kullanmadım hocam o şekilde taramıyorum ama duştan sonra öne yatıyor saçlarımın uzun olmasından sebepte olabilir bu arada saç yönleri ile alakalı Şahin bey açıları çok kötü değil ama bir tık dik yapılmış dedi.

canarn

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
Bu arada benim ekimim esnasında tekli kökleri ayırarak öne ekmişlerdi.

Emre0861

• Jr. Member
  • **
Aksine benimkini çok dik ekmişler öne hiç yatmıyor.
Bu kadar umursamazca bir iş yapacağını aklımdan bile geçirmiyordum kanal açan kişinin ama pekte hoşlanmamıştım kendisinden hal ve hareketlerinden dolayı mesela Ekim esnasında Ekim ile alakalı merakımdan teknik soru sorunca geçiştirmek amaçlı kısa cevap veriyordu.
Bana çok samimiyetsiz gelmişti.Tanıdık vasıtasıyla gitmiş olmasam kapısından bile geçmezdim.
Sonuçta olan bana oldu.

canarn

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
Çağatay bey yapmıştı sanırım sizin ekimi de doğru mu?

Emre0861

• Jr. Member
  • **
Evet,keşke yaptırmaz olaydım mahvettiler kafamı.

Yusuf33

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
Bir kez daha Hintell'in taa ne zaman ön çizgini pek beğenmedim ön görüsü doğru çıktı. Helal.

Hocam takviye kullanıyor musunuz?

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
Bazı arkadaşlar hâlâ konuyu sadece “saç çıktı mı, çıkmadı mı?” seviyesinde değerlendiriyor. Oysa saç ekimi sadece saçın çıkması değildir.

İlk gün yaptığım ön çizgi tasarımı, donör alımı ve greft yönüyle ilgili yorumlara da eleştirdiğim saç ekimlerini sonuç çıktıktan sonra “Aa bak sonuç başarılıymış” demek, konuyu yüzeysel okumaktan başka bir şey değil.

Ben saç ekimini estetik açıdan değerlendiriyorum. Çünkü mesele sadece saçın çıkması değil; o saçın doğal durması, yüzle uyumlu olması, ön çizginin yaşa ve kemik yapısına uygun tasarlanması, saç yönlerinin doğru verilmesi ve donör alanın dengeli kullanılmasıdır.

Birçok insan sonuçta saç çıkmasına rağmen içten içe şunu söyler:
“Keşke bu saçlar çıkmasaydı da düzgün bir planlamayla tekrar ekim yaptırsaydım.”

Çünkü yanlış tasarlanmış bir ön çizgi, hatalı açı verilmiş greftler veya agresif şekilde tüketilmiş bir donör alan; çıkan saçtan daha büyük bir problemdir. Çıkmış ama estetik olmayan saç, geri dönüşü zor bir hatadır.

Tecrübe ve bilgi tam olarak burada devreye girer. Saç ekimi teknik bir işlem olduğu kadar ciddi bir estetik planlamadır. Sadece sonuca bakarak yorum yapmak kolaydır; süreci ve detayları okuyabilmek ise başka bir seviyedir.

Geçmiş olsun. Umarım herkes bu süreci sadece “çıktı mı çıkmadı mı” mantığından çıkarıp, estetik bütünlük açısından değerlendirmeyi öğrenir
Global Moderator

Nhympex

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
Evet çok haklısın Hintell hocam. Arkadaş ekimden çok memnunum deseydi kimse bu durumu anlayamazdı. Sen de ekim merkezini kötüleyen bir pozisyona düşmüş olurdun.

Forumda bazen denk geliyorum, gerçekten çok saçmalayan insanlar var. Seni bununla yargılayan çok kişi gördüm. İşte bokluyor, şudur budur diyorlar. Arkadaş bir şey bilmiyorsun, bilen adamı da senin gibi odunlar yüzünden susturacaksın. Sonra birçok insan aynı hataları yapıp mutsuz olacak. Bunun vebali de sizin boynunuza.

Adam bu saç çıkmaz demiyor, ya da sen mutlu olmazsın demiyor. Her şeyin alıcısı var, kötüyü de beğenen var. Adam sadece diyor ki bu ekim estetik değil, daha estetik olabilir, ön çizgi daha iyi hatlarda planlanabilirdi. Gibi vs vs uyarılar . Ama saçlar çıkınca hemen “Hintell bokladı” oluyor.

Bunların hepsi cahillikten hocam… biraz da çok bilmişlikten.

Facebook Twitter Instagram