arkadaşlar herkese selam. yaşım 34. kendimi bildim bileli saç dökülmem ve aşırı ince saç yapım vardı. yaklaşık 14 aydır 3 günde 1 olacak şekilde avodart kullandım buna ek olarak da ağırlıklı olarak 2 günde 1 minoxil kullanıyorum. ancak ilk 6-8 ay gayet iyi gidiyorken (saç tellerim kalınlaştı, açıklıklar gözle görülür şekilde bir miktar kapandı) son 4 aydır normalden çok fazla dökülmelerim var. tedavi sürecinde saç dökülmem zaman zaman azalsada hiçbir zaman durmadı ama şuan artmış vaziyette. ve bu hafta yaptırdığım dht testi sonucum 14 çıktı yani neredeyse sıfırlanmış durumda (referans aralığı 112-955). sanırım avodart dhtyi çok fazla baskıladığı için mi dökülmelerim arttı? burada bir denge mi kurmak daha doğru olur. yani avodartı 3 günde 1'den haftada 1'e azaltmak veya tamamen finasteride'e geçmek ya da birlikte kullanmak gibi? diğer kan testi sonuçlarımda da değerlerim normal görünüyor sadece b12 değerim biraz düşük ama hepsi referans aralığında. önerileri tavsiyeleri olan varsa dinlemek isterim kararsız kaldım çok.
bu süreçte düzenli değil ara ara kullandığım diğer ürünler:
-aga-e
-minox man takviye kapsülü
-minox lipozomal şampuan
-haftada 1, 5 dklık dermaroller uygulaması
fotoğraflar çok iyi değil ama en azından fikir verebilir belki diye ekliyorum. ilk olarak başlamadan önceki durumum: