Gönderen Konu: 21 yaş saç dökülmesi  (Okunma sayısı 1368 defa)

Helbot72

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
21 yaş saç dökülmesi
« : 11 Ağustos 2025, 20:06:12 »
Merhaba ben 21 yaşındayım saçlarım 18 yaşından beri hafif dökülmeler vardi dışarıdan çok belli olmayacak şekilde lakin son 8-9 ayda çok döküldü artık baya seyrek duruyor. Babamda annemde dökülme yok genetik dökülme olabilir bende belki ama sadece genetik değil geçici dökülmeden şüpheleniyorum çünkü yaşıma göre çok hızlı döküldü ve sadece üst kisimlar değil donör bölgede(DHT ye dirençli) incelme seyrelme mevcut ne yapmam lazım fotoğrafları aşağıya bırakıyorum medikal tedavi ile toparlanır mi yoksa saç ekimi gerekli mi yardımcı olursanız sevinirim.(Özellikle güneşte ışıkta aşırı boş duruyor üst kısım)

mustafa sarı

• Jr. Member
  • **
Ynt: 21 yaş saç dökülmesi
« Yanıtla #1 : 11 Ağustos 2025, 21:34:14 »
kardeşim öncelikle bi kan verip değerlerine baktırman daha sağlıklı olur gibi ama AGA gibi duruyor

ensklm

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #2 : 12 Ağustos 2025, 12:37:01 »
Merhaba ben 21 yaşındayım saçlarım 18 yaşından beri hafif dökülmeler vardi dışarıdan çok belli olmayacak şekilde lakin son 8-9 ayda çok döküldü artık baya seyrek duruyor. Babamda annemde dökülme yok genetik dökülme olabilir bende belki ama sadece genetik değil geçici dökülmeden şüpheleniyorum çünkü yaşıma göre çok hızlı döküldü ve sadece üst kisimlar değil donör bölgede(DHT ye dirençli) incelme seyrelme mevcut ne yapmam lazım fotoğrafları aşağıya bırakıyorum medikal tedavi ile toparlanır mi yoksa saç ekimi gerekli mi yardımcı olursanız sevinirim.(Özellikle güneşte ışıkta aşırı boş duruyor üst kısım)

Diffuse thinning denen dökülme bu.Bende de aynısı var.  Şu an saç ekimi imkansız tüm saçta incelme olduğu için. Finasteridle saçı güçlendirip ekim olabilir veya fin + minoksidil başlayabilirsin https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=38673.msg693389#msg693389

Buradan da bakabilrsin 4-5 ay sonunda toparlayabiliyorsun biraz ama bunun döngüsü falan da bar tabi
  • Yaşınız 23
  • Medikal Tedavi Proscar 1/5

Helbot72

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #3 : 12 Ağustos 2025, 12:41:26 »
Yani ekim için bir çok yerle görüştüm( helsa hair, ers clinic, murat makasçı) hepsi yapılabilir dedi.
Birde minoksidil kullanmak istemiyorum ama finasteride başlıcam yeterli olmaz mı finasterid.
Ayrıca diffüz dökülme dediğimiz şey metabolik sebeplerden değil mı çözersek düzelmez mi

ensklm

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #4 : 12 Ağustos 2025, 13:16:56 »
Yani ekim için bir çok yerle görüştüm( helsa hair, ers clinic, murat makasçı) hepsi yapılabilir dedi.
Birde minoksidil kullanmak istemiyorum ama finasteride başlıcam yeterli olmaz mı finasterid.
Ayrıca diffüz dökülme dediğimiz şey metabolik sebeplerden değil mı çözersek düzelmez mi
Zamanında ben de birçok yerle görüştüm çoğu maddi çılar için yapılabilir diyor ama imkansız çünkü donör saçlar zayıf ve dht duyarlı olduğu için ön tarafa ekilse bile tekrar dökülecek. Normal alışık olduğumuz erkek tipi dökülmede donör dht duyarlı olmuyor ve seyrelme de olmadığı için ön bölgeye ekilebiliyor ama bizim için farklı.

Sadece fin le de olur ama 7-8 ay belki 1,5 yılda güzel sonuç almaya başlarsın

Düşük ihtimal olsa da metabolik de olabilir tabi. Mesela b12 demir eksikliği veya sistemik de olabilir tiroit hastalıkları gibi
ama çok büyük ihtimalle genetik, stres, dht duyarlılığı gibi nedenlerle oluyor
Sen yine de önce kan tahlilini yaptır dermatolojide veya dahiliyede ondan sonra medikal tedaviye başlarsın istiyorsan
  • Yaşınız 23

Helbot72

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #5 : 12 Ağustos 2025, 13:23:27 »
Anladım teşekkürler umarım medikal tedavi yeterli olur. Acaba medikal tedavi 18-19 yaşındaki halime döndürür mü?

Eklediğim fotoğrafta 9-10 ay önceden.

ensklm

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #6 : 12 Ağustos 2025, 13:45:43 »
Anladım teşekkürler umarım medikal tedavi yeterli olur. Acaba medikal tedavi 18-19 yaşındaki halime döndürür mü?

Eklediğim fotoğrafta 9-10 ay önceden.

Finasteridin etkisi kişiden kişiye değişebiliyor kullanmadan bilemeyiz
  • Yaşınız 23

Edgar X

• Hero Member
« Yanıtla #7 : 12 Ağustos 2025, 23:32:18 »
hangi tedavileri ne şekilde ne sıklıkta ve ne şekilde uyguladığına bağlı medikal tedavi yalnızca antiandrojen kullanımı değil.

Helbot72

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #8 : 12 Ağustos 2025, 23:39:40 »
Bugün kan değerlerim çıktı B12 ve D vitamini düşük çıktı bunları yüksek dozda takviye Alicam 3 ay onun dışında diğer değerler normal acaba bunlar etkilemiş olabilir mi?

Alper1

• Hero Member
« Yanıtla #9 : 12 Ağustos 2025, 23:46:37 »
Hocam sizde diffuse thinning değil DUPA tipi dökülme var. Bu en nadir ve en agresif dökülme türlerinden birisidir. Saçın sadece üst kısmı değil zamanla yanlar ve arkalarda dahil olmak üzere eğer tedavi uygulamazsanız hepsi dökülür. Ekim bu dökülme türü için imkansızdır tek seçeneğiniz ilaç tedavisi uygulamaktır.
Normalde finasterid önerirdim ama DUPA tipi dökülmelerde finasterid işe yaramaz o yüzden dutasterid kullanmanız gerekiyor ve mümkünse oral minoksidile başlamanız lazım.
Dutasterid kullanmadan önce de hormon tahlili yaptırmanız gerekiyor eğer hormonlarda sıkıntı varsa mecburen topikale yönelmeniz gerekiyor.

Helbot72

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #10 : 12 Ağustos 2025, 23:58:18 »
Ama hocam daha çok diffüz dökülme gibi yanlarda incelme var ama dökülme çok yok, dökülme genellikle üst bölgede deri görünüyor yanlarda ve ensemde sadece incelme var gibi. Dupa tanısı koymak zor değil mi nasıl karar verdiniz.

Helbot72

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #11 : 13 Ağustos 2025, 00:06:31 »
@hintell hocam bu dupa olabilir mi saçımın kısa hali bu

Ensem aşağıda koydum fotoğrafını

Ve sunuda eklemeliyim mesela saçlarımı yakın zamanda jilete vurdum 3 ay sonra yanlar ve ense uzamış üst seyrek boş kalmış bir görüntü oluştu mecbur yanları enseyi kestirdim üste çok dokundurmadim yani bildiğimiz erkek tipi dökülme görüntüsü oluştu DUPA olma ihtimali düşük değil mi sizce de.
« Son Düzenleme: 13 Ağustos 2025, 01:02:45 Gönderen: Helbot72 »

Alper1

• Hero Member
« Yanıtla #12 : 13 Ağustos 2025, 20:29:47 »
@hintell hocam bu dupa olabilir mi saçımın kısa hali bu

Ensem aşağıda koydum fotoğrafını

Ve sunuda eklemeliyim mesela saçlarımı yakın zamanda jilete vurdum 3 ay sonra yanlar ve ense uzamış üst seyrek boş kalmış bir görüntü oluştu mecbur yanları enseyi kestirdim üste çok dokundurmadim yani bildiğimiz erkek tipi dökülme görüntüsü oluştu DUPA olma ihtimali düşük değil mi sizce de.
Hocam diffuse thinning tipi dökülmelerde saçın her yeri değil sadece üst-tepe kısmı genel olarak incelir, minyatürleşir ve dökülür sizin sadece üst değil yan ve arka taraftaki kıllarınızda incelmiş hatta dökülmüş. Yıllardır olan gözlemlerime ve tecrübeme dayanarak söylüyorum eğer tirotleriniz aşırı bozuk değilse sizde yüzde yüz DUPA var.
İsterseniz Google'da DUPA tipi dökülme örneklerine bakın sizinkilerle birebir uyuştuğunu göreceksiniz.
« Son Düzenleme: 13 Ağustos 2025, 20:47:25 Gönderen: Alper1 »
  • Yaşınız 23

Alper1

• Hero Member
« Yanıtla #13 : 13 Ağustos 2025, 20:32:14 »
Ama hocam daha çok diffüz dökülme gibi yanlarda incelme var ama dökülme çok yok, dökülme genellikle üst bölgede deri görünüyor yanlarda ve ensemde sadece incelme var gibi. Dupa tanısı koymak zor değil mi nasıl karar verdiniz.
Zaten incelme 1.evre, bunun 2.evresi minyatürleşme, 3.evresi ise dökülme olacak.

Helbot72

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #14 : 13 Ağustos 2025, 20:33:53 »
Ama hocam vitamin eksiklerim var kan tahlilime göre bugün doktor B12 iğnesi verdi haftada iki kere igne vurulcam ha keza d vitaminide çok eksik bunlar saç için en önemli vitaminlerden ve demir, magnezyumda alt sınıra yakın doktor bundan dolayı dökülme olma ihtimali yüksek dedi ki vitamin eksikliğinden dolayı ense ve yanlarda incelir dökülür.

Facebook Twitter Instagram