Dostum merhaba,
Saç ekiminde her ne kadar klinik tercihi önemli olsa da burada ekim yaptıran kişinin saç kalitesi, dolaşımsal durumu, aldığı vitaminler, yaşam kalitesi gibi yan faktörler de etkili olmaktadır. Bu iş için sen milyonlar harcasan bile bu sayılan sebeplerden dolayı bazen olumsuz sonuçlar alınabiliyor maalesef. Bu durumlarda "Ferrari alsan da motoru yapan kişi hatalı üretim yaptıysa veya aracın benzinin bitince yolda kalıyor ve çekici çağırabiliyorsun" Benim bahsetmek istediğim konu da bu çok pahalı olsa bile iyi oluyor anlamına gelmez, yapan kişi tecrübesiz ise ve bir hata yapıyorsa veya yaptıran kişinin kendi vücudu kaynaklı bir problem oluyorsa bu kaç para verdiğin ile kıyaslama yapılması doğru değildir.
çok güzel özetlemişsin hocam kesinlikle katılıyorum yazdıklarınızs👏 Gerçekten de saç ekimi sadece klinik seçimiyle sınırlı değil; kişinin saç kalitesi, genetik yapısı, iyileşme süreci, kullandığı vitaminler ve yaşam tarzı da sonucu ciddi şekilde etkiliyor. Ama diğer taraftan senin dediğin gibi merkezlerin kullandığı malzeme, sterilizasyon, ekibi yöneten doktorun tecrübesi de en az bu faktörler kadar belirleyici.
Olumsuz sonuç yaşayan birinin tepkisini de anlıyorum; çoğu kişi yaşadığı hayal kırıklığını direkt merkeze yöneltiyor. Halbuki bazen merkez doğru olanı yapmış olsa bile kişinin biyolojik yapısı sonucu sınırlayabiliyor. Ama tabii bu ayrımı yorumlarda belirtmek zor, çünkü dediğin gibi ya “merkezi koruyor” ya da “merkezi yeriyor” damgası yiyebiliyor insan.
Bence en sağlıklı yol, ne merkezleri göklere çıkarmak ne de körü körüne yerin dibine sokmak. Deneyimi tarafsızca paylaşmak ve sürecin çok yönlü olduğunu vurgulamak