Gönderen Konu: Saç Kökünde Sivilce  (Okunma sayısı 192 defa)

akami

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Saç Kökünde Sivilce
« : 11 Eylül 2025, 16:04:55 »
Sonunda finasteride ben de başladım sınav bittikten sonra ve şu an 2 ay 3 gün oldu saçlarım baya baya döküldü yani artık saçımı 1'e vurmadan gezmem daha saçma oluyor neyse bekliyorum hala, sorum şu; ben finasteride başlamadan önce bu saç derisinde ki ve yüzümdeki sivilceleri azaltacağını düşünüyordum ve 16 yaşımdan beri saçımın dökülmesinde bu saç kökümden kuru sarı yuvarlak yapıların çıkmasından şüpheleniyordum ve hala öyleyim yani bütün deri hastalıklarına baktım ama bulamadım ve ayrıca aynı şeyler yüzümde de var bildiğin böyle ucu olmayan çok hafif tümsek oluşturan yapılar, dokununca acımıyor ve tırnakla böyle kökünden bastırınca sarı bir yapı çıkıyor kuru şekilde nedir bu hastalık ve finasterid saça etki etse de yüzümdeki ve saçımdaki sivilcelerden kurtulmam için ne önerirsiniz ve ayrıca bildiğiniz gerçekten iyi bir cildiye/dermatolog varsa gitmek isterim.

hope1

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: Saç Kökünde Sivilce
« Yanıtla #1 : 11 Eylül 2025, 16:35:58 »
Onlar enfeksiyona bağlı yaralar muhtemelen de stafilokok a bağlı yaralar. hangi şehirdesiniz bilmiyorum ama universite hastanesine gidip oradan alınacak sürüntüden kültür antibiyogram yaptrın ona göre antibiyotik hap ,krem kullanırsınız. Şampuan olrak antibakteriyel özellikli Maxact OCT şampuan önerebilirler. Süt ürünü bir süre yiyip içmeyin.

akami

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #2 : 11 Eylül 2025, 18:11:51 »
Onlar enfeksiyona bağlı yaralar muhtemelen de stafilokok a bağlı yaralar. hangi şehirdesiniz bilmiyorum ama universite hastanesine gidip oradan alınacak sürüntüden kültür antibiyogram yaptrın ona göre antibiyotik hap ,krem kullanırsınız. Şampuan olrak antibakteriyel özellikli Maxact OCT şampuan önerebilirler. Süt ürünü bir süre yiyip içmeyin.
Yorumunuz için teşekkür ederim, şehir olarak istanbuldayım ve dediğiniz antibiyogram hangi bölümde yaptırılıyor?

hope1

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #3 : 12 Eylül 2025, 15:18:42 »
Dermataloji kültür isteyebiilir

Alper1

• Hero Member
« Yanıtla #4 : 13 Eylül 2025, 17:10:26 »
İnflomasyondan dolayı o sivilceler çıkıyor yani vücudun kendi kendine iltihap üretiyor ondan dolayı sivilce çıkıyor. Beslenme ve D vitamini çok önemlidir inflomasyon tedavisinde.

akami

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #5 : 18 Eylül 2025, 22:24:10 »
İnflomasyondan dolayı o sivilceler çıkıyor yani vücudun kendi kendine iltihap üretiyor ondan dolayı sivilce çıkıyor. Beslenme ve D vitamini çok önemlidir inflomasyon tedavisinde.
gerçekten çok doğru benim de 1 sene önce d vitaminim 10 çıktı ve biliyorsun zaten aşırı düşük ve doktor bana hafatada 1 defa 20000 UI Devit 3 yazdı ama ben yetersiz olduğunu düşünüp 2 günde bir kullandım ve bir kaç ay sonra 83 olmuştu ve hayat kalitem baya artmıştı. Bir de yıllarca d vitamini eksikliği yaşadığım, sence bunun zararları ve yaptığı gelişim eksiklikleri normale dönüyor mu uzun süre normal seviyede tutarsak d vitaminini?

Alper1

• Hero Member
« Yanıtla #6 : 18 Eylül 2025, 22:42:10 »
gerçekten çok doğru benim de 1 sene önce d vitaminim 10 çıktı ve biliyorsun zaten aşırı düşük ve doktor bana hafatada 1 defa 20000 UI Devit 3 yazdı ama ben yetersiz olduğunu düşünüp 2 günde bir kullandım ve bir kaç ay sonra 83 olmuştu ve hayat kalitem baya artmıştı. Bir de yıllarca d vitamini eksikliği yaşadığım, sence bunun zararları ve yaptığı gelişim eksiklikleri normale dönüyor mu uzun süre normal seviyede tutarsak d vitaminini?
Ergenlikten önce geçirilen ciddi D vitamini eksikliklerinden kaynaklanan gelişim bozuklukları geri döndürülemiyor maalesef. Ama ergenlik sonrası oluşan D vitamini eksikliğinde yaşanan sorunlar geri eski haline gelebiliyor.

akami

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #7 : 19 Eylül 2025, 13:57:35 »
Ergenlikten önce geçirilen ciddi D vitamini eksikliklerinden kaynaklanan gelişim bozuklukları geri döndürülemiyor maalesef. Ama ergenlik sonrası oluşan D vitamini eksikliğinde yaşanan sorunlar geri eski haline gelebiliyor.
Muhtemelen bu vitamin eksikliklerim 14 yaşından 18 yaşı arasında sürdü ve 18'imde bu eksiklikleri kapatınca hayatı yaşamaya başladım ve çocukluğum hep kapalı ortamlarda geçtiğinden hareketsiz büyümüştüm ama büyüyünce spora başladım, gezmeye başladım ve gerçekten çok fark etti hayat kalitem sadece (çok kafama takmasam da) sabah ereksiyonlarının sıklığı bende çok az ve işte bu erken saç dökülmesi galiba bunlar sıkıntı hala.

Alper1

• Hero Member
« Yanıtla #8 : 19 Eylül 2025, 21:08:38 »
Muhtemelen bu vitamin eksikliklerim 14 yaşından 18 yaşı arasında sürdü ve 18'imde bu eksiklikleri kapatınca hayatı yaşamaya başladım ve çocukluğum hep kapalı ortamlarda geçtiğinden hareketsiz büyümüştüm ama büyüyünce spora başladım, gezmeye başladım ve gerçekten çok fark etti hayat kalitem sadece (çok kafama takmasam da) sabah ereksiyonlarının sıklığı bende çok az ve işte bu erken saç dökülmesi galiba bunlar sıkıntı hala.
Zararın neresinden dönersen kardır. En önemli vitamin bence D vitamini her anlamda.

Facebook Twitter Instagram