Gönderen Konu: Antalya / Akdeniz Saç Ekimi / 2.Ekim 3300 Greft DHI 15.09.2025  (Okunma sayısı 1166 defa)

Octobe2

• Full Member
Merhabalar Temmuz 2021 ilk ekimimi ( https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=22899.msg440568#msg440568 )
Yaptırdım , bilgisizlik acele ile yapılmış Ekim pişman etti tabiki. Kendi mevcut saçlarımın olması beni 4 sene idare etti ama saçlarım şimdi yine seyreldi. Ayrıca ilk ekimde şakak kısımları çok kötü ekilmişti bu sebepten ötürü  bu ekimde şakak yokmuş gibi bir çizgi çizdik, şakak kısımlarını lazerle temizletmeyi düşünüyorum ve Ekim öncesi sonrası görsellerini yüklüyorum - DHİ tekniğiyle 3300 greft ekildi

Octobe2

• Full Member
Ynt: Antalya / Akdeniz Saç Ekimi / 2.Ekim 3300 Greft DHI 15.09.2025
« Yanıtla #1 : 15 Eylül 2025, 15:24:50 »
Ekim sonrası

Octobe2

• Full Member
« Yanıtla #2 : 15 Eylül 2025, 21:48:26 »
Az önce arabadan inerken kapının üst kısmına sürttü Ekim alanı o hışır hışır sesi duydum ama görünürde bir problem veya kanama yok , greft kaybı olmuş mudur ?

Octobe2

• Full Member
« Yanıtla #3 : 16 Eylül 2025, 16:34:59 »
Niye kimse yorum yapmıyor, Ekim merkezi dikkat çekici olmadığı için mi ? Planlama sıklık ve güncel durum nasıl sizce ?

Sonnyto

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #4 : 17 Eylül 2025, 01:51:45 »
Bu sefer aradığını bulursun umarım. Donör ve saç kaliten 10 numara. Artık seyreklik probleminin falan kalmaması lazım. Ben böyle kabuklu haliyle sıklığı anlamıyorum. Kabuklar dökülünce görürüz.

Octobe2

• Full Member
« Yanıtla #5 : 17 Eylül 2025, 15:44:20 »
Planlama hakkında ne düşünüyorsunuz peki ? İlk ekimdeki beyaz içine aldığın kötü şakak ekiminden dolayı o kısımlar yokmuş gibi ön çizgi belirledik , eğer sökülürse skar izi kalırmış. Ben de hiç o kısımlar yokmuş gibi çizgi belirleyip uzayınca sırıtmayacak diye düşünüyorum , eğer çok rahatsız ederse de orada 20-30 greft vardır maksimum iğneli lazer veya alternatif yöntemlerle kurtulurum diye düşündüm

Octobe2

• Full Member
« Yanıtla #6 : 18 Eylül 2025, 20:10:22 »
İlk yıkama sonrası donör bölge

HALİLİ

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #7 : 18 Eylül 2025, 20:45:25 »
daha önce kötü bir ekim geçirmişsin ama çok daha iyi bir merkez ve planlama yaptıra bilirsin bu saç ekinde sanırım durumu hala çok önemsemedin
ön çizgi  biraz oval daha iyi çizgi olabilirdi umarım sen memnun olursun

Octobe2

• Full Member
« Yanıtla #8 : 18 Eylül 2025, 21:30:07 »
daha önce kötü bir ekim geçirmişsin ama çok daha iyi bir merkez ve planlama yaptıra bilirsin bu saç ekinde sanırım durumu hala çok önemsemedin
ön çizgi  biraz oval daha iyi çizgi olabilirdi umarım sen memnun olursun

Kendi saçlarım da hatrı sayılır düzeyde vardı, bu merkez uzun yıllardır takip ettiğim Antalya’da dhi tekniğini uzun yıllardır kullanan bir merkez ben de sadece aralara sıklaştırma yapacağım için burayı tercih ettim , çizgi konusunda önceki berbat çizgi tam sınırdaydı daha asagiya alınamazdı diye bu şekilde bir çizgi belirledik, teşekkür ederim yorumun için 🙏🏽 hayirlisi olsun

Octobe2

• Full Member
« Yanıtla #9 : 19 Eylül 2025, 22:29:53 »
4. Gün donör bölge

Aang

• Sr. Member
  • Daha güzel günlere.
« Yanıtla #10 : 22 Eylül 2025, 09:18:12 »
Dostum merhaba,

İlk yapılan ekim konunu da inceledim ve maalesef güzel bir çizgi sonrasında çok kötü bir planlama ile bir ekim yapılmış ve kötü bir görsele ulaşmışsın. Bu durum için maalesef kötü bir tecrübe edinmişsin. Bu kötü tecrübeden dolayı ikinci bir ameliyat planlaması yapılmasını istemişsin. ilk ameliyatını 24 yaşında yaptırmışsın ve bu yaşlar maalesef ilk ameliyat için çok istemediğim bir yaş grubudur. Döküme yatkınlığın sebebi ile var olan saçlarınızda da dökülmeler devam edebilme ihtimali bulunmaktadır. Bu yüzden çok önermediğimiz yaşlardır.

Her neyse yaptırdığın sonrasında kötü bir görünüm olduğundan kaynaklı ikinci bir ameliyat ile düzeltme yaptırmak istemişsin. Büyük ihtimal Antalya'da ikamet ettiğin için yakın çevremde olsun git gel uğraşmayayım tamamen kafam rahat olsun dediğin bir durum ile Antalya ili çevresinde bir clinic araştırarak yeni bir ameliyat arayışına girmişsin.

Güçlü bir donör alanına sahipsin bu da senin avantajına olmuş. İlk ameliyatta 2500 greft alınmış ve çok fazla yıpranmamışsın. İkinci ameliyat için de 3300 greft alınmış ve yine ideal bir seviyede tutulmuş. Donör alanının güçlü olması senin büyük avantajına olacaktır. Gelelim ekim planlamasına, ön hat çizgin ilk ameliyatın sınırı belirlenmiş ve çok aşağı alınmaması güzel işlem olmuş fakat çok düz olarak yapılmış ve doğal bir görünümde uzak olacağını düşünüyorum. Sıklık olarak güzel bir çalışma yapılmış ama ön hattın çizgi şeklinde bırakılmasa daha güzel olacakmış. Bununla birlikte her zaman söyleyeceğim (kişisel fikrimdir) yan ekimler yapılması eğer gerekli değilse yapmasınlar arkadaş doğallık sağlayalım derken daha çok doğallığı bozuyorlar.

Gelelim yapılan yanlış ilk ekiminin sonucunda olan köşedeki saç tellerine. Bu saçları bazı clinicler sökme işlemi yapılıyor ve özel punchlar kullanılarak buradaki izlerin çok minimize olması sağlanabiliyor fakat yine de iz kalıyor. Bununla birlikte sıklık durumuna göre tek seansta hepsini sökülmüyor ve aradan bir süre geçtikten sonra kalanlar için ikinci bir seans söküm işlemi gerekebiliyor. Bununla uğraşmak istemiyorum dersen iğneli epilasyon ile bu var olan saçlarını söktürebilirsin. Bu daha iyi bir yöntem olacaktır. Bir ömür uğraştıracak ama tercih sana bağlıdır.

Umarım yaşından kaynaklı dökülme yatkınlığın devam etmez ve 3. bir ameliyat ihtiyacın olmaz.

Octobe2

• Full Member
« Yanıtla #11 : 22 Eylül 2025, 13:01:47 »
Dostum merhaba,

İlk yapılan ekim konunu da inceledim ve maalesef güzel bir çizgi sonrasında çok kötü bir planlama ile bir ekim yapılmış ve kötü bir görsele ulaşmışsın. Bu durum için maalesef kötü bir tecrübe edinmişsin. Bu kötü tecrübeden dolayı ikinci bir ameliyat planlaması yapılmasını istemişsin. ilk ameliyatını 24 yaşında yaptırmışsın ve bu yaşlar maalesef ilk ameliyat için çok istemediğim bir yaş grubudur. Döküme yatkınlığın sebebi ile var olan saçlarınızda da dökülmeler devam edebilme ihtimali bulunmaktadır. Bu yüzden çok önermediğimiz yaşlardır.

Her neyse yaptırdığın sonrasında kötü bir görünüm olduğundan kaynaklı ikinci bir ameliyat ile düzeltme yaptırmak istemişsin. Büyük ihtimal Antalya'da ikamet ettiğin için yakın çevremde olsun git gel uğraşmayayım tamamen kafam rahat olsun dediğin bir durum ile Antalya ili çevresinde bir clinic araştırarak yeni bir ameliyat arayışına girmişsin.

Güçlü bir donör alanına sahipsin bu da senin avantajına olmuş. İlk ameliyatta 2500 greft alınmış ve çok fazla yıpranmamışsın. İkinci ameliyat için de 3300 greft alınmış ve yine ideal bir seviyede tutulmuş. Donör alanının güçlü olması senin büyük avantajına olacaktır. Gelelim ekim planlamasına, ön hat çizgin ilk ameliyatın sınırı belirlenmiş ve çok aşağı alınmaması güzel işlem olmuş fakat çok düz olarak yapılmış ve doğal bir görünümde uzak olacağını düşünüyorum. Sıklık olarak güzel bir çalışma yapılmış ama ön hattın çizgi şeklinde bırakılmasa daha güzel olacakmış. Bununla birlikte her zaman söyleyeceğim (kişisel fikrimdir) yan ekimler yapılması eğer gerekli değilse yapmasınlar arkadaş doğallık sağlayalım derken daha çok doğallığı bozuyorlar.

Gelelim yapılan yanlış ilk ekiminin sonucunda olan köşedeki saç tellerine. Bu saçları bazı clinicler sökme işlemi yapılıyor ve özel punchlar kullanılarak buradaki izlerin çok minimize olması sağlanabiliyor fakat yine de iz kalıyor. Bununla birlikte sıklık durumuna göre tek seansta hepsini sökülmüyor ve aradan bir süre geçtikten sonra kalanlar için ikinci bir seans söküm işlemi gerekebiliyor. Bununla uğraşmak istemiyorum dersen iğneli epilasyon ile bu var olan saçlarını söktürebilirsin. Bu daha iyi bir yöntem olacaktır. Bir ömür uğraştıracak ama tercih sana bağlıdır.

Umarım yaşından kaynaklı dökülme yatkınlığın devam etmez ve 3. bir ameliyat ihtiyacın olmaz.

Teşekkür ederim söylediğin her şeye katılıyorum. Çizgi maalesef böyle olmak zorundaydı ilk ekimden ötürü tam sınırlarda çizildi daha oval olamazdı maalesef. İlk ekimde de çizgi ne kadar kötü olsa da kendi mevcut saçlarım sayesinde çok rahat bir 3-4 yıl yaşadım. bu ekimden önce bile kimse saç ektirdiğimi veya dökülmem olduğunu anlamıyordu. Bu ekimden tek beklentim sıklık , kendi saçlarım sıklaşırsa harika olur benim için o yüzden dhi yöntemini seçtim. Kendi dökülmem vertexte incelmeler başladı ileriki yaşlarda vertex gidecek ama 3 yıl sonra mı 5 yıl sonra mı 10 yıl sonra mı bakacağız. bu ekim yeterince sık olursa vertexe de 1000-2000 maksimumluk bir ekimle bu defteri kapatırım diye düşünüyorum. veya çok açılmaz seyrek kalırsa smp ile artık bakacağız orasına

Octobe2

• Full Member
« Yanıtla #12 : 23 Eylül 2025, 14:30:36 »
8.gün , ilk yıkama dahil 3. Günden itibaren günde 2 yıkama yapıyorum

Octobe2

• Full Member
« Yanıtla #13 : 23 Eylül 2025, 14:38:28 »
8.gün donör bölge

Aang

• Sr. Member
  • Daha güzel günlere.
« Yanıtla #14 : 23 Eylül 2025, 15:50:08 »
Dostum merhaba,

Ekim alanı güzel bir şekilde iyileşmeye başlamış, donör bölgesi şimdiden toparlamış bile gayet güzel, Bu açıdan bakıldığında alım yapılırken beli kısımlarda sık alım yapılmış ve birleştirme yapılmış bu yüzden hafif seyrek bir görünüm var bu ilk ameliyattan kalma da olabilir ama bu durum sorun değil hafif uzun model saç kullanılması durumunda kapatıcılık sağlayacaktır. Buradaki doku toparlayınca bile çok belli olmayabilir.

Facebook Twitter Instagram