Merhabalar herkese,
18 Eylül’de ERS Clinic’te saç ekimi operasyonu geçirdim. Sabah 06:30 uçağıyla İzmir’den İstanbul Havalimanı’na indim. Taksiyle yaklaşık 45 dakikada çok rahat bir şekilde kliniğe ulaştım. Saat tam 09:00’da klinikteydim.
Alparslan Bey karşıladı, gerekli formları doldurdum. Ardından Ersan ve Gökhan Bey geldiler, saç çizgimi kabaca belirlediler. Sonra saç traşı yapıldı ve akabinde Gökhan Bey ile saç çizgimi netleştirdik.
Daha sonra anestezi için masaya geçtik. Açıkçası inanılmaz bir acıydı, yaklaşık 10 dakika boyunca gerçekten zorlandım. Anesteziyi Destan Hanım yaptı; kendisi çok ilgili ve hoş sohbet biri, acımı bir nebze olsun unutturdu.
Ardından kök alımına geçildi. Mikromotor ile İlker Bey kök alımını yaptı. Ara ara Destan Hanım ve Gökhan Bey de kökleri topladı ve solüsyona yerleştirdiler. Sonrasında yarım saatlik yemek molası verdik ve kanal açma işlemine geçildi. Elif Hanım çelik slit ile kanalları açtı, sonrasında İlker Bey ve Elif Hanım ekimi gerçekleştirdiler.
Burada özellikle belirtmem lazım; İlker Bey ve Elif Hanım gerçekten çok tecrübeli, yaklaşımları da şahane. Operasyon boyunca inanılmaz yardımcı ve ilgiliydiler, bana ciddi anlamda güven verdiler.
Ersan Bey saat başı gelip durumumu kontrol etti. Hepsi gerçekten çok ilgili, çok tecrübeli ve profesyonel insanlardı. Ekim işlemi yaklaşık 17:30’da bitti. Sonrasında Ersan Bey ile biraz sohbet edip vedalaştık. Akşam 21:30 uçağıyla İzmir’e geri döndüm. Süreç benim için oldukça rahat geçti.
İlk 3 gün boyunca Coraspin ve ödem atıcı Prednol kullandım, ayrıca 5 gün boyunca Augmentin antibiyotik aldım. 3. günden itibaren Panthenol köpüğü 1 saat bekletip Sebamed bebek şampuanı ile yıkamaya başladım. Antibiyotik bittikten sonra 1/4 Proscar, 1 tablet Xpecia ve 15 mg çinko kullanmaya başladım. 9. günden sonra yıkama sayısını günde 2’e çıkardım ve 12. gün itibariyle kabuk dökümünü tamamladım. 25. günden itibaren ise Alopexy T ile süreci desteklemeyi planlıyorum. Bu ilaçları ciddi bir aksilik çıkmazsa bırakmayı düşünmüyorum.
Aşağıda fotoğraflarımı paylaşıyorum. Düzenli olarak her ay paylaşım yapıcam.