DUPA tipi dökülmeniz olduğu için saçınızın her tarafı dökülüyor ama en azından dut ve minoksidile başlamışsınız kısa sürede güzel sonuç alacağınızı düşünüyorum.
Kafada çıkan o sivilceler ise kafadaki inflomasyonun artmasından dolayı oluyor yani vücut kendi kendine iltihap üretiyor bu da özellikle saçlı deriye vuruyor bunu düşürmek içinde d vitamininin 70'in altında olmaması gerekiyor ama sizin ki 16 olduğu için gerçekten çok çok düşük bir seviye.
Buna ek olarak Head&Shoulders'ın Clinical Strenght diye bir şampuanı var tam sizin gibi problem yaşayan insanlar için üretildi fiyatı pahalıdır fakat çok iyi geliyor hatta ketokonazoldan bile iyi geliyor diyebilirim. Bu şampuan dökülmeyi azaltmıyor yanlış anlaşılma olmasın sadece kafa derisindeki sivilceleri, problemleri en aza indirmek için üretildi yani kaşıntıyı falanda alıyor.
Yani özetle sizin yapmanız gereken şey: D vitaminini 70'in üstüne çıkartmak+ yukarıda yazdığım şampuanı kullanmak ve yan etki görmediğiniz sürece asla dutasterid ve minoksidili bırakmamak olur.
Şimdi alper hocam seni bulmuşken bazı sorularım var onları sorayım. Bu inflamasyon saçlara kalıcı zarar verir mi geri dönüşsüz çünkü ense bölgesinin alt kısmında Daha fazla ve ensenin altı daha çok seyrek. Birde şuan dutasterid kullanıyorum minoksidili yalnızca ön bölgelere mid scalpin ortalarına kadar uyguluyorum çünkü maliyetli ve uğraştırıcı olduğu için zaten dutasterid arka kısımlarda iyi iş çıkarıyor diye biliyorum. Dutasterid ve minoksdil bu saçı kurtarır mı dramatik
Toparlama görür müyüm sence şuan çok seyrek hatta ekim yaptırmak istiyorum önlere dutasterid donör bölgeyi toparlasa ve dökülmeyi durdursa.
Birde dupada şakaklar açılır mı benim şakaklarda da açılma var. Birde ense fotoğrafimida gördünüz o şey işte skar kalıcı kayıp kısmı mı?
Aşağıda güncel tedavim eklemem çıkartmam yada düzeltmem gereken bir şey var mı acaba?
Güncel tedavim
İlaçlar: dutasterid 2 günde 1 ve minoksidil günde 1
Destekleyici tedaviler:0.75 mm dermaroller 5-6 günde 1, düşük seviyeli lazer tarak, ketokonazol şampuan
Vitaminler: D,B12,C, çinko, magnezyum, demir, folik asit, omega-3