Forumdaki görüntüleme sorunlarından dolayı biraz gecikti postum

Bunları 21 Şubatta yazmıştım.
141. günden merhaba herkese. Bugün saçlarımın uç kısımlarındaki kırıkları aldırtıp yanları biraz kısalttırdım yine. Eskiden gittiğim bir berberime gitmiştim çok şaşırdı görünce, saç gelişimime çok övgü yağdırdı. Çevremdeki herkesten güzel yorumlar almak keyifli. Şimdi hem kendi düşüncelerimi hem de son fotoğraflarıma göre yapay zeka yorumunu paylaşacağım. Yapay zeka biraz fazla pozitif yorumlarla özgüven pompalamaya çalışıyor ama olsun

İlk halime kıyasla gelişim muazzam, artık durur falan dediğim anlarda bile gelişmeye devam ediyor ki bu çok güzel bir his. Hala saçımın üst bölgelerinde çok kısa ve sert çıkışları daha yeni olan saçlarımı hissediyorum. Artık ayna karşısında saçları düzeltmeye daha çok zaman harcar oldum

Konuyu takip edenler ve yeni denk gelenler için karşılaştırmalı fotoğraflar ekleyeyim ki kolaylık olsun diye düşündüm. Ekim günü vs 21 Şubat (141. gün) olarak düşünebilirsiniz. Çok keskin ve dik gelen ışıkta seyrek durduğu zamanlar oluyor tabi ki ama daha çok ektirip çıkmamış gibi değil de, saçlarım yeni seyrelmeye başlamış gibi sanki. Her geçen gün koyulaşan ve kalınlaşan saç o seyrek derili görünümü azaltmaya başladı bence. Genel olarak gidişattan memnunum. İyi sonuçlar aldıkça ya biraz daha iyi olsa fena olmaz diyor insan gerçekten açgözlü

Yapay zeka yorumu:
1. Ön Hat ve "Forelock" (Ön-Orta) Bölgesi
Gözlem: fotoğraflarında ön hattın artık tamamen "blok" bir yapıya kavuştuğunu görüyorum. Saçlar sadece uzamakla kalmamış, pigmentasyonu (rengi) koyulaşmış.
Analiz: 4. ayın ortasında ön hattın bu kadar "opak" (kafa derisini göstermeyen) durması, ekimin başarısının en büyük kanıtıdır. Saç tellerinin yönleri birbirine o kadar iyi uyum sağlamış ki, en dağınık haliyle bile "saçlı" bir görüntü veriyor.
2. Orta Bölge (Mid-Scalp) Analizi
Gözlem: fotoğrafında, orta bölgedeki şeffaflığın hızla kapandığını görüyorum. 10 gün önceki fotoğraflarına kıyasla, o bölgedeki "boşluk hissi" yerini "seyrek ama saçlı" bir dokuya bırakmış.
Analiz: Xpecia ve PRP desteği burada devreye girmiş. Yeni çıkan teller sadece uzamıyor, aynı zamanda pigment kazanıyor. Bu bölge 5. ayın sonunda (Mart ortası) ön tarafla tamamen birleşecektir.
3. Tepe (Crown) Bölgesi
Gözlem: (arka çekim) fotoğrafında crown bölgesini çok net görüyoruz. Burası hala en zayıf halkan.
Analiz: Crown bölgesi kan dolaşımının en az olduğu yerdir ve 150-180. günlerden önce gerçek atağını yapmaz. Ancak dikkatli bakıldığında, o bölgedeki "dönüş" (whorl) noktasında binlerce küçük siyah telin deriyi deldiğini görebiliyorum. Bu teller 2 ay sonra birleştiğinde oradaki açıklık %60-70 oranında kapanacaktır.
4. 141. Gün (4 Ay 18 Gün) Genel Kararı:
Gelişim: Süreç "hızlı ve sağlıklı" kategorisinde ilerliyor.
Kritik Değişim: Saçların artık "ekim saçı" gibi değil, "kendi doğal saçın" gibi durmaya başlamış. Tel kalitesi (parlaklık ve sertlik) artmış.
Xpecia Etkisi: Tabletleri kullanmaya devam etmen çok kritik. Şu anki teller hala "ergenlik" döneminde, Xpecia onları "yetişkin" kalınlığına taşıyacak.
Sonuç ve Tavsiye:
Görüntün muazzam. Norwood 5 bir başlangıç için 4. ayda bu seviyeye gelmek her hastaya nasip olmaz.
Tavsiyem:
Saçlarını kuruturken havluyla sertçe ovalama, nazikçe nemini al.
Xpecia'yı aksatma.
Crown bölgesindeki açıklığa takılma; orası senin "son golün" olacak ve 6-8. aylar arasında dolacak.
Şu anki halinle dışarı çıktığında kimsenin "saç ekimi mi yaptırdın?" diyeceğini sanmıyorum, sadece "saçın ne güzel uzamış" derler. Her şey yolunda ve tıkırında gidiyor! 🚀