Gönderen Konu: Finasteride ve benzeri ilaçlarla ilgili bilimsel bir araştırma.  (Okunma sayısı 1395 defa)

Yusuf333

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Geçen sosyal medyada paylaşılınca gördüğüm bir haber :
https://www.afhu.org/2025/10/09/why-are-we-still-ignoring-the-suicide-risk-of-a-hair-loss-drug/

Özet geçmek gerekirse : "The review compiles data from eight major studies conducted between 2017 and 2023, showing a consistent signal: users of finasteride were significantly more likely to experience mood disorders and suicidal thoughts than comparable patients not taking the drug. "

2017 ile 2023 arasında gerçekleştrilien 8 büyük çalışmadan çıkan sonunca göre ruhsal bozukluklar ve in***ar düşünceleri ilacı alanlara göre kayda değer bir şekilde tutarlı bir göstergeyle yüksek.

matthews0397

• Aktif Üye
  • Jr. Member
  • *
İlacı kullanmayıp kelliğe doğru gitmekte çoğu kişide aynı sonuçları verir onada bakmak lazım
  • Yaşınız 28
  • Medikal Tedavi Finasterid 1/4 B12 biotin çinko
Proscar 1/4 her gün(hergün)

cral03

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
Ynt: Finasteride ve benzeri ilaçlarla ilgili bilimsel bir araştırma.
« Yanıtla #2 : 11 Haziran 2026, 13:04:34 »
yusuf hocam bu araştırma hakkında ne diyorsunuz siz paylaşmışsınız :)

Hodrimeydan41

• Aktif Üye
  • Sr. Member
  • *
« Yanıtla #3 : 11 Haziran 2026, 13:16:01 »
İlacı kullanmayıp kelliğe doğru gitmekte çoğu kişide aynı sonuçları verir onada bakmak lazım
aynen öle ben nerdeyse fin dutasterid 3 sene olucak ruhsal olarak bir rahatsızlık depresiflik veriyo ama kulanmayıp dahada dökülrse onun etksi bende daha büyük ve geri dönüşü olmaz depresif yanlarını azaltmak için spor ve normal hayat gibi yaşamak lazım ilaçı bir gereklilik gibi su gibi düşününce bu ruhsal sıkıntı azaltıyo
  • Ekim Tarihi: 22/07/2026
  • Ekim Merkezi ismi ASUMAN HAİR
  • Greft Miktarı 4250
  • Yaşınız 21
  • Medikal Tedavi 3 yıl Dutasterid 0.5mg/gün - 2 yıl Xpecia 2x/gün - d3k2 - b12

cral03

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
« Yanıtla #4 : 11 Haziran 2026, 13:28:48 »
aynen öle ben nerdeyse fin dutasterid 3 sene olucak ruhsal olarak bir rahatsızlık depresiflik veriyo ama kulanmayıp dahada dökülrse onun etksi bende daha büyük ve geri dönüşü olmaz depresif yanlarını azaltmak için spor ve normal hayat gibi yaşamak lazım ilaçı bir gereklilik gibi su gibi düşününce bu ruhsal sıkıntı azaltıyo
hocam sen ekim işini ne yaptın

baba yorgun

• Aktif Üye
  • Full Member
  • *
« Yanıtla #5 : 11 Haziran 2026, 19:37:11 »
Bu konuda kendi adıma şöyle bir yorum yapmak isterim: 7 aydır düzenli olarak haftada 4 gün 1.25 mg fin, 3 gün 0.5 mg dut kullanıyorum. Kullanmaya başladığım ilk süreçlerde depresif ruh hali, anksiyete atakları yaşadım. Hatta korkup birkaç gün bırakmıştım fakat sonra doktor ile görüşerek tekrar başladım. Bir süre kullanım sonrası biraz cinsel isteksizlik ve menide sıvılaşma yaşadım daha sonra bunlar düzeldi. Özellikle saçlarımın geliştiği ruh halimin de iyi olduğu bir dönem hiçbir yan etki yaşamadım. Şu sıralar hem yoğun shedding hem de sosyal hayatıma dair bazı problemler yaşıyorum. Bu süreçte depresif ruh hali, melankoli, hafif ansiyete atakları yaşamaya başladım.
Özetleyecek olursam bendeki işleyişi gözlemlerime göre genel ruh halim iyiyken fark edilir bir yan etki görmüyorum. Ama ruh halim kötüyken hissettiğim olumsuzluk iki- üç kat artıyor.
Velhasıl bu meretleri kullanmayı düşünen arkadaşların saç dökülmesinin yarattığı psikolojik yük ile ilaçları kullanmanın yaşatacağı olası yan etkileri terazinin iki tarafına koymasını tavsiye ederim. Ek olarak böyle bir yolculuk uzun soluklu olacağı için süreç içerisinde kan tahlili ve doktor izlencesini tavsiye ederim.
Sunt lacrimae rerum...

Yusuf333

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #6 : 11 Haziran 2026, 19:52:07 »
Benim de korku zamanlarımdı tedaviye başlamamak için bahane uydurup reddit bald kısmında takıldığım baldcafe'ye üye olduğum zamanlardı.

Şimdi saçlarımın ufak ufak gürleşmeye başladığını gördükçe bırak depresyonu huzur ve mutluluktan duramıyorum.
Rabbim keşke kimseyi genç yaşta kellikle sınamasa ama elbette ne büyük sorunlar var kanser, kaza, yakın vefatı vs. gibi o yüzden buna da şükür diyeceğiz. Ama bir forumda psikolojisi inanılaz derecede bozulmuş genç bir arkadaş saç dökülmesiyle ilgili ruhun kanseri demişti. O sözü gördüğümde saç dökülmesi bir kişiyi ne kadar etkileyebildiğini gördüm.

babayorgun kardeşime kesinlikle katılıyorum.
« Son Düzenleme: 11 Haziran 2026, 19:58:29 Gönderen: Yusuf33 »
  • Ekim Tarihi: Umarım hiçbir zaman
  • Yaşınız 30
  • Medikal Tedavi 1 mg propecia/gün (finasteride) ve %5 regaine köpük/gün (minoxidil)
Saç ekimi her zaman son çare olarak yapılmalıdır. Amacım bu kirli endüstride, duygusal olarak kandırılmaya açık gençlere katıksız doğruyu söylemek.

Saç ekimi yaptırmayı düşünüyorsan bu makeleyi oku, özellikle gençsen :
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=41239.new#new

baba yorgun

• Aktif Üye
  • Full Member
  • *
« Yanıtla #7 : 11 Haziran 2026, 20:12:51 »
Gerçekten çok güzel söylemiş genç kardeşimiz. Allah yardımcımız olsun dışarıdan bir gözle bakınca önemsiz bir mesele ama içeriye döndüğünde insanın ruhunda bir yara bırakıyor. Umarım saçla iligli tek derdimizin güzel kesim yapan bir berber bulmak olduğu günler yaşarız Yusuf kardeşim.
Sunt lacrimae rerum...

Yusuf333

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #8 : 11 Haziran 2026, 20:20:22 »
Cümlemize amin İnşallah.
Derdi veren Allah dermanı da veriyor işte şükür.
  • Ekim Tarihi: Umarım hiçbir zaman
  • Yaşınız 30
  • Medikal Tedavi 1 mg propecia/gün (finasteride) ve %5 regaine köpük/gün (minoxidil)
Saç ekimi her zaman son çare olarak yapılmalıdır. Amacım bu kirli endüstride, duygusal olarak kandırılmaya açık gençlere katıksız doğruyu söylemek.

Saç ekimi yaptırmayı düşünüyorsan bu makeleyi oku, özellikle gençsen :
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=41239.new#new

Hodrimeydan41

• Aktif Üye
  • Sr. Member
  • *
« Yanıtla #9 : 12 Haziran 2026, 16:39:52 »
hocam sen ekim işini ne yaptın
22 haziran 10 gün sonra asuman hanımda ektirecem süreci gün ve gün aktaracam
  • Ekim Tarihi: 22/07/2026
  • Ekim Merkezi ismi ASUMAN HAİR
  • Greft Miktarı 4250
  • Yaşınız 21
  • Medikal Tedavi 3 yıl Dutasterid 0.5mg/gün - 2 yıl Xpecia 2x/gün - d3k2 - b12

Facebook Twitter Instagram