Gönderen Konu: Saç ekimi yaptıran ve bu saçları dökülmeyen var mı?(4 5 yılda)  (Okunma sayısı 1442 defa)

Eren009

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
Arkadaşlar herkese iyi günler dilerim. Ben de burdaki çoğu kişi gibi saç dökülmesi ve seyreklikten muzdaribim. Amacım kimsenin moralini bozmak değil lütfen yanlış anlamayın beni. Konunun hassasiyetini bizim gibiler bilir zaten. Amacım olaya tamamen objektif ve gerçekçi yaklaşmak. Ben 29 yaşındayım ve saç ekimi yaptırmayı düşünüyorum.
Çok yakın bir arkadaşım da 3 sene önce ekim yaptırdı. Saç ekimi yaptıran bir kaç arkadaşım daha var ve onları da takip ediyorum. Ancak birisi hariç nerdeyse hepsinin saçları 3 sene olmadan seyreldi ve diken diken saç görüntüsü oluştu. O birisi hariç dediğim arkadaşım da finasteride (ekimden beri yani 5 yıldır) ve minoksidil (10 yıldır) kullanıyor. Saçları gerçekten gür ve güzel görünüyor. Ancak diğer ekim yaptıran tanıdıklarımda ve forumda da araştırdığımda koray erdoğana bile ekim yaptıran insanlarda en fazla 3 yılda saçlarda seyrelme ve diken diken saç görüntüsü ya da tekrar seyrelme oluyor.
Bu konuyu kimse bizim kadar ciddiye almadığı için herkes "Ekilen saç dökülmez" cümlesini söylüyor ama biraz araştırma yapan herkes bunun doğru olmadığını bilir. Umarım düşüncelerimi yanıltacak birileri vardır. Yani sizce finasteride ve minoksidil olmadan ekilen saçları 10 yıl gibi bir süreçte korumak mümkün mü; prp, mezoterapi, eksozom tedavileri gibi mesela? Ya da bu forumda ekim yaptıran ve uzun dönemde (en az 4 5 yıl) bu saçlarını koruyabilen var mı acaba?

Conqueror1453

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
Tebrik ederim güzel bir konu acmissiniz. Ya şimdi saç ekimini dökülen saçlar yerine yaptırıyorsun ve donorden alındığı için dökülme ihtimali minimum diye düşünüyorsun ne umutlarla hayallerle ektiriyorsun ama bu saçlar neden dökülüyor ? Bunun altında yatan sebep nedir ?

Conqueror1453

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Son Düzenleme: 18 Ekim 2025, 09:06:29 Gönderen: Conqueror1453 »

kemalbora

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
Ekilen saçta dökülebilir. Ekilen saç donordeki gibi çalışmaz ekildiği yere göre çalışır. Eğer DHT kaynaklı dökülme devam ediyorsa ense bölgesinden alıp ekilen saçta bir süre sonra dökülür. Dökülmez diyen saç ekimcilere inanmayın. Ya dökülmen durduktan sonra saç ektireceksin ya da finasrerid, xpecia tarzı DHT baskılayıcı ilaçlar kullanıp ekilen saçlarını korumaya çalışacaksın dökülmen devam ettiği halde saç ektirdiysen.

Conqueror1453

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
Ekilen saçta dökülebilir. Ekilen saç donordeki gibi çalışmaz ekildiği yere göre çalışır. Eğer DHT kaynaklı dökülme devam ediyorsa ense bölgesinden alıp ekilen saçta bir süre sonra dökülür. Dökülmez diyen saç ekimcilere inanmayın. Ya dökülmen durduktan sonra saç ektireceksin ya da finasrerid, xpecia tarzı DHT baskılayıcı ilaçlar kullanıp ekilen saçlarını korumaya çalışacaksın dökülmen devam ettiği halde saç ektirdiysen.

Öyle bir durum ki adam saç  ektiriyor çıkan saçlar bir anda döküldü kayboldu diyor. Geçen bir otobüse bindim adam saç ektirmis. Sadece ön çizgi var orta bölüm felan hep dökülmüş.
Saç ekim merkezlerine de büyük görev düşüyor olmayacak birseyse direk dürüst bir şekilde  vatandaşa söylemeleri gerekiyor. Tamam işletme kar amaçlı çalışır ama eğer ekim başarısız olursa saç ektiren kişi de ömür boyu üzülecek ve psikolojisi sarsilacak bu kazanılan para ekim yapan merkeze yaramaz.

Conqueror1453

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları

Eren009

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
Öyle bir durum ki adam saç  ektiriyor çıkan saçlar bir anda döküldü kayboldu diyor. Geçen bir otobüse bindim adam saç ektirmis. Sadece ön çizgi var orta bölüm felan hep dökülmüş.
Saç ekim merkezlerine de büyük görev düşüyor olmayacak birseyse direk dürüst bir şekilde  vatandaşa söylemeleri gerekiyor. Tamam işletme kar amaçlı çalışır ama eğer ekim başarısız olursa saç ektiren kişi de ömür boyu üzülecek ve psikolojisi sarsilacak bu kazanılan para ekim yapan merkeze yaramaz.

Valla yarar hocam. Bu dünyadaki adalete güvenmiyorum. O parayı çatır çatır yerler maalesef. Neyse ben artık saç ekiminin çözüm olmadığı kanaatindeyim. Saç ektirenlerin bir kısmının da yanlardaki ve ensedeki seyreklikler de belli oluyor. Bu da sağlıksız bir insan görüntüsü veriyor bence. Ektirip uzun yıllar memnun kalan kimse yok gibi. Sanırım protez saç düşüneceğim. Ekimi de daha fazla ertelemeye çalışacağım. Gerçi mesela şahan gökbakar erken yaşlarda ekim yaptırmadı. Ekimini de koray erdoğan yapmış ona rağmen döküldü. Yani yaşla ve kaliteyle alakası yok. 3 4 senelik bir çözüm bu.

Hublot

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
Şahan ın dökülmedi kendisi jilete vurduruyor bazen..Ayrıca 35 yaşından sonra ekilen saçlar Donörünüz kaliteliyse ve saçınıza bakarsanız hiç dökülmez demiyorum biraz seyrelir...Kişiye ...bakıma...saçın kalitesine vs...bunlar değişkenlik gösterir...

davud123

• Hero Member
5 yil oldu dokulmedi ama enseye ve yanlara dogru acilma oldu

konyalim

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
Üzerinde durulması gereken bir konu evet
Ekilen saçlarda dökükülüyor

Eren009

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
Şahan ın dökülmedi kendisi jilete vurduruyor bazen..Ayrıca 35 yaşından sonra ekilen saçlar Donörünüz kaliteliyse ve saçınıza bakarsanız hiç dökülmez demiyorum biraz seyrelir...Kişiye ...bakıma...saçın kalitesine vs...bunlar değişkenlik gösterir...

Şahanın instagram hesabından güncel fotolarına bakın isterseniz. Ersin korkut da bu duruma örnek olabilir. Umarım yanılıyorumdur ama saç ekimi benim için bir umut olmaktan çıktı gibi.

kemalbora

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
Nasıl dökülmedi ya. Saç ektiren insanların çoğunun saçı 3-5 yıl sonra dökülür. Saç ektirsende DHT hormonunu baskilamadiktan sonra herşey boş. O saç yine gider. Olay bu kadar basit.

konyalim

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
@hintel bu konuda ne diyor

Conqueror1453

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
Nasıl dökülmedi ya. Saç ektiren insanların çoğunun saçı 3-5 yıl sonra dökülür. Saç ektirsende DHT hormonunu baskilamadiktan sonra herşey boş. O saç yine gider. Olay bu kadar basit.

Donordeki sağlam dökülmeyen saçlarda  ekildikten 3-5 sene sonra dökülüyorsa sıkıntı büyük demektir.

Doktorkumtorbası

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
Şahana da Ersine de baktım adamlar ilk ektirdiklerinde nasılsa benzer şekilde duruyor. Ekimden önceki saçları dökülmeye devam ettiğinden ilk ekildiğindeki yoğunluk varmış gibi gözükmeyebilir ekilen saçların da ufak bi yüzdesi dökülmüş olabilir ama hala kel hallerine göre gayet iyi görünüyorlar onca seneden sonra bile. Ekimciler de kabul ediyor zaten her yıl %1 civarı kayıp olabileceğini ancak gerek beslenme gerek takviyelerle bu kaybı aza indirebilirsiniz. Benim de ekimimin üzerinden iki sene geçti ekimden önceki saçlarım da gittiği için ekim saçlarım kaldı sadece ve şunu söyleyebilirim ön hattıma bakarak kesinlikle bir incelme dökülme yok ilk nasıl ekildilerse öyle duruyorlar. Yaşım da genç üstelik dht spor ne ararsan var. 2 senedir beni mutlu ediyorlar ve verdiğim en iyi kararlardandı ileride dökülür mü bilmem iyi bir ekim merkezine yaptırdım ve sonuç ortada bir kısmı dökülse bile kalanlar ileriki yaşlarımda beni mutlu etmeye devam edecektir. kasaplara işlem yaptırıp kötü sonuç alanları da normal olanmış gibi ektiren herkesin birkaç yıl içinde dökülecekmiş gibi anlatmaya gerek yok.

Facebook Twitter Instagram