Gönderen Konu: Ne tür bir saç ekimi uygun olur?  (Okunma sayısı 258 defa)

CYNX06

• Yeni üye
  • *
Ne tür bir saç ekimi uygun olur?
« : 21 Ekim 2025, 13:35:45 »
Arkadaşlar merhaba,

Sitede yeniyim. Yaşım 33. Son 10 senedir saçlarım dökülüyor. Yıllarca ara vererek minoksil kullandım. Bir buçuk sene önce de tamamen kesince çok agresif bir dökülme oldu. Daha 2 sene öncesinde üst, ön ve vertex bölgesinde belirgin bir şekilde saç mevcutken artık bu bölgeler iyice seyrelmiş durumda. Bu süreçte PRP ve Mezoterapi yaptırmama rağmen dökülme devam etti.

Şimdi ise saç ektirmeyi düşünüyorum. Ancak bazı merkezler saçlarımın ekim için uygun olmadığını söyledi, bazıları ise 2 seanslık ekim önerdi.

Sibel Ulusan hoca hem önden hem de vertex bölgesinden başlayıp iki taraftan kapatarak gelip orta noktada biraz seyrek olacak şekilde 4500 greft ekilebileceğini ve şakaklara da ekim yapılarak yüz çerçevesinin daraltılmasının uygun olacağını söyledi. Diğer tüm ekim yerleri de önden başlanacağını ve vertex bölgesinin seyrek kalacağını belirtti. Hangisi daha iyi olur emin olamadım. Fotoğraflarımı paylaşıyorum. Tecrübeli arkadaşlar aydınlatabilirse sevinirim.

Edgar X

• Hero Member
Ynt: Ne tür bir saç ekimi uygun olur?
« Yanıtla #1 : 25 Ekim 2025, 17:30:37 »
Bence ekim olur .Kulak üstleri hariç donör bölge çok güçlü .İyi bir merkezde bu donör iyi kullanılırsa iki seansta 5,6 bin greft rahat çıkar .Saç telleride kalın olduğu için kapatıcılık yüksek olur .Var olan minyatür saçlarda tedavi ile güçlendirilirse bence gayet güzel bir sonuç ortaya çıkar.Senin bu kellikten kurtulmanın can alıcı noktası iyi bir merkez seçimi hocam .Eldeki malzemeyi kötü bir yer seçerek heba etme derim.

CYNX06

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #2 : 28 Ekim 2025, 09:47:48 »
Yorum için teşekkürler hocam. Ben de bütçeme göre en iyi ektirebileceğim yerleri araştırıyorum. Kafamda Sibel Ulusan, Ahmet Tosun ve Serkan Aygın gibi merkezler var.

Erkaneren34

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #3 : 07 Kasım 2025, 05:37:50 »
Öncelikle hayırlı olsun hocam. bu açıklığın 4500 greftle tamamen kapanması imkansız. Sibel hoca nasıl kapatacakmış? Büyü mü yapacak :)

CYNX06

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #4 : 07 Kasım 2025, 11:22:38 »
Evet şimdi ben de araştırınca pek gerçekçi gelmedi. Ama sanırım ben yanlış anladım. Herhâlde vertex bölgesinin gerisinden değil de önünden itibaren ekim yapılmasını kastetmişlerdir. Neyse şu anda standart 4500 ekenlerden ziyade max grefçilere bakıyorum. Yoksa bu açıklığa ektir ektir sonu gelmeyecek.

ankara24

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #5 : 07 Kasım 2025, 12:12:39 »
Hocam öncelikle bu zorlu süreçte sana bolca sabır diliyorum. Gerçekten iyi bir merkez seçmek işin en zor kısmı bence. Benim de açıklığım çok geniş. Ve kafamın yarısının tamamen açık kalması açıkçası pek istediğim bir sonuç değildi. Ama sonunda yine istemediğim şekilde bir planlama yapıldı :)) yanlış anlaşılması olmasın, benim istediğim planlamanın beni mutlu etmeyeceğine emin oldum ve öyle değişti fikrim. Bizim gibi açıklığı geniş olanların işi biraz daha zor. Senin gibi açıklığı geniş olanların sonuçlarını incelersen sana yardımcı olur diye düşünüyorum. Bu zorlu süreçte umarım hakkında hayırlısı olur Hocam ve hepimiz istediğimiz güzel saçlara kavuşuruz.

Aang

• Sr. Member
  • Daha güzel günlere.
« Yanıtla #6 : 07 Kasım 2025, 13:06:31 »
Dostum merhaba,

Açıkcası açıklığın çok fazla olduğu için maalesef tek seansta kapatılması çok zor olacaktır. 6000 greftleri görebilmek bile ince telli saç olmanızdan kaynaklı seyreklik gösterecekken 4500 greftlerde çok açık kalacağı düşüncesindeyim.

Size ilk seansta önden tepeye kadar bir çalışma yapılması ve sonrasında tepe için (sizin ihtiyacınıza göre) bir çalışma yapılması daha doğru olacaktır. Max greft yapılırken de donör bölgesini biraz hırpalamamak gerekmektedir. Bu yüzden 2 seansa bölerek bir işlem yaptırmak daha doğru olacağı düşüncesindeyim.

CYNX06

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #7 : 07 Kasım 2025, 18:04:00 »
Hocam öncelikle bu zorlu süreçte sana bolca sabır diliyorum. Gerçekten iyi bir merkez seçmek işin en zor kısmı bence. Benim de açıklığım çok geniş. Ve kafamın yarısının tamamen açık kalması açıkçası pek istediğim bir sonuç değildi. Ama sonunda yine istemediğim şekilde bir planlama yapıldı :)) yanlış anlaşılması olmasın, benim istediğim planlamanın beni mutlu etmeyeceğine emin oldum ve öyle değişti fikrim. Bizim gibi açıklığı geniş olanların işi biraz daha zor. Senin gibi açıklığı geniş olanların sonuçlarını incelersen sana yardımcı olur diye düşünüyorum. Bu zorlu süreçte umarım hakkında hayırlısı olur Hocam ve hepimiz istediğimiz güzel saçlara kavuşuruz.

Eyvallah hocam. Aynen katılıyorum size, işimiz zor ve sınırlı donörler de heba olursa bitti gitti. İnşallah hayırlısıyla kavuşuruz :)

Xtnuro

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #8 : 07 Kasım 2025, 18:10:00 »
Merhabalar açık alanınız çok fazla 4500 greft kapatıcılık sağlamaz eğer düşünürseniz sakaldan da Ekim yaptırabilirsiniz en azından tepe bölgesinde iş görür

CYNX06

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #9 : 07 Kasım 2025, 18:12:55 »
Dostum merhaba,

Açıkcası açıklığın çok fazla olduğu için maalesef tek seansta kapatılması çok zor olacaktır. 6000 greftleri görebilmek bile ince telli saç olmanızdan kaynaklı seyreklik gösterecekken 4500 greftlerde çok açık kalacağı düşüncesindeyim.

Size ilk seansta önden tepeye kadar bir çalışma yapılması ve sonrasında tepe için (sizin ihtiyacınıza göre) bir çalışma yapılması daha doğru olacaktır. Max greft yapılırken de donör bölgesini biraz hırpalamamak gerekmektedir. Bu yüzden 2 seansa bölerek bir işlem yaptırmak daha doğru olacağı düşüncesindeyim.

Teşekkürler hocam, doğrudur. Tek seansta tam kapatırız diyen yerler de oldu ama onlar zaten merdiven altı ekim merkezleriydi. Yarısı ekili yarısı boş kalmış durum hiç hoşuma gitmiyor. Üstler seyrek ekilip 2. seansta sıklaştırma yapılması ihtimalini düşünüyorum. Zaten üstler biraz daha gürken yine seyrekti ama üstleri uzun tutup yanları kısaltarak dengeledim ve uzun süre bu halde güzel bir şekilde idare etti.

ankara24

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #10 : 10 Kasım 2025, 20:49:42 »
Hocam bizim gibi hem donör sınırlı hem açıklık geniş olanlarda maalesef istediğimiz görüntü değil, greftlerin doğru ve verimli kullanılacağı bir planlama önemli. Bu zorlu süreçte hakkında hayırlısı olur inşallah

Facebook Twitter Instagram