Gönderen Konu: EKİM ÖNCESİ TAHLİL SONUÇLARIM  (Okunma sayısı 105 defa)

Urbester

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
EKİM ÖNCESİ TAHLİL SONUÇLARIM
« : 29 Ekim 2025, 21:44:12 »
Selamlar 2 ay sonra ekimim var. Ekim öncesi kan tahlili yaptırdım.

DHT:703                                  Referans aralık (112-955)
TOTAL TESTOSTERON:637         Referans aralık (240-870)
SERBEST TESTOSTERON:11.94  Referans aralık (5.40-40)
PROLAKTIN:7.38                       Referans aralık (3.46-19.40)
PROTEIN:71                              Referans aralık (60-83)
VİTAMİN H (BİOTİN):593           Referans aralık (100-250)
KORTİZOL:13.9                         Referans aralık (3.7-19.4)   
D VİTAMİNİ:35                          Referans aralık (15-45)
ÇİNKO:96                                 Referans aralık (70-120)

Diğer kan ölçümleri ve vitaminlerde normal aralığın normal/üst sınırında. Hiçbir vitamin takviyesi kullanmıyorum sigara alkol yok

Ekim öncesi güçlendirme için de yazımın altındaki tedavim kısmında yazanları tahlillerden sonra yeni kullanmaya başladım. Sizce bu sonuçlara göre ekimim başarılı olur mu? (Klinik Asuman Hair) Ayrıca DHT'nin yüksek olması beni endişelendiriyor finasterid yan etki yaparsa bıraktığımda boşuna saç ektirmiş olur muyum?

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
Ynt: EKİM ÖNCESİ TAHLİL SONUÇLARIM
« Yanıtla #1 : 31 Ekim 2025, 00:56:54 »
Sonuçlara baktığımda çoğu değer normal görünüyor. Hormonlar dengeli, testosteron ortalamanın üstünde, serbest testosteron da normal. Prolaktin normal, kortizol de normal, yani hormon veya stres kaynaklı bir problem yok gibi.

Protein, D vitamini ve çinko değerleri de normal ve iyi durumda.

Tek dikkat çeken biyotin seviyesi, normal aralığın oldukça üzerinde. Muhtemelen takviye kullanımıyla ilgili. Çok ciddi bir sorun değil ama bazı kan testlerinde yanlış sonuçlara yol açabilir. Eğer biyotin kullanıyorsan testi yaptırmadan iki veya üç gün önce bırakmak doğru olur.

Genel olarak hormon ve vitamin dengesi iyi. Biyotin dışında her şey normal görünüyor.

xpecia dan kaynaklı olabilir ....

kullandığın ilaçlarda saç durumuna göre doğru adımlar
umarım merkezide doğru seçmişsindir ?saç ekimi için
Global Moderator

Urbester

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: EKİM ÖNCESİ TAHLİL SONUÇLARIM
« Yanıtla #2 : 31 Ekim 2025, 06:54:37 »
Sonuçlara baktığımda çoğu değer normal görünüyor. Hormonlar dengeli, testosteron ortalamanın üstünde, serbest testosteron da normal. Prolaktin normal, kortizol de normal, yani hormon veya stres kaynaklı bir problem yok gibi.

Protein, D vitamini ve çinko değerleri de normal ve iyi durumda.

Tek dikkat çeken biyotin seviyesi, normal aralığın oldukça üzerinde. Muhtemelen takviye kullanımıyla ilgili. Çok ciddi bir sorun değil ama bazı kan testlerinde yanlış sonuçlara yol açabilir. Eğer biyotin kullanıyorsan testi yaptırmadan iki veya üç gün önce bırakmak doğru olur.

Genel olarak hormon ve vitamin dengesi iyi. Biyotin dışında her şey normal görünüyor.

xpecia dan kaynaklı olabilir ....

kullandığın ilaçlarda saç durumuna göre doğru adımlar
umarım merkezide doğru seçmişsindir ?saç ekimi için
testi xpecia kullanmaya başlamadan önce yaptırmıştım. Takviyesiz bu biyotin sonucu çıktı. Kliniğim asumanhair. Endişelendiğim DHT finasterid bırakmak zorunda kalırsam ekimime çok sıkıntı çıkarır mı
Tedavi:
-Finasterid 1mg/gün
-Xpecia      1adet/gün
-Minoxidil   2kez/gün
-Prozinc şampuan 5 gün
-Konazol şampuan 2 gün
-Prozinc losyon 1kez/gün
-Dermaroller 3 günde 1

Facebook Twitter Instagram