Gönderen Konu: ilaç tedavisine başlamak istiyorum  (Okunma sayısı 217 defa)

furkan

• Yeni üye
  • *
ilaç tedavisine başlamak istiyorum
« : 14 Kasım 2025, 23:21:00 »
herkese iyi akşamlar,

birkaç günlük uzun okumalarım neticesinde saç dökülmemi finasteride gibi ilaçlarla durdurabileceğimi, bu tedaviyi ileri bir noktaya getirip saç ektirirsem çok daha iyi olabileceğini anladım.

31-32 yaşındayım, daha önce hiçbir tedavi veya ekim yapmadım ilk defa bu işlere girişeceğim.

siz tecrübeli abilerim ve kardeşlerimden ricam, kafama göre birşeylere girişmek ve
bir hormon ilacını forum okuyarak kullanmak istemiyorum.

ayni zamanda, doktor kontrolune gerek olmayan, guvenli bir sekilde kullanabilecegim bilimum vitamin takviye onerilerinize de cok ama cok acigim.

bu işleri, bu ilaçları iyi  bilen, beraber düzenli her türlü tetkik ve tahlili yaparak ilerleyebileceğim tecrübeli bir doktor biliyor musunuz? (istanbul)

son olarak güncel durumumu da buraya ekliyorum. açıkçası tecrübelerinize muhtacım.

sevgiler

caputodeoro

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: ilaç tedavisine başlamak istiyorum
« Yanıtla #1 : 16 Kasım 2025, 17:04:19 »
herkese iyi akşamlar,

birkaç günlük uzun okumalarım neticesinde saç dökülmemi finasteride gibi ilaçlarla durdurabileceğimi, bu tedaviyi ileri bir noktaya getirip saç ektirirsem çok daha iyi olabileceğini anladım.

31-32 yaşındayım, daha önce hiçbir tedavi veya ekim yapmadım ilk defa bu işlere girişeceğim.

siz tecrübeli abilerim ve kardeşlerimden ricam, kafama göre birşeylere girişmek ve

ayni zamanda, doktor kontrolune gerek olmayan, guvenli bir sekilde kullanabilecegim bilimum vitamin takviye onerilerinize de cok ama cok acigim.

bu işleri, bu ilaçları iyi  bilen, beraber düzenli her türlü tetkik ve tahlili yaparak ilerleyebileceğim tecrübeli bir doktor biliyor musunuz? (istanbul)

son olarak güncel durumumu da buraya ekliyorum. açıkçası tecrübelerinize muhtacım.

sevgiler
merhaba güzel arkadaşım,

ense ve tepe kısmınız kurtarılabilmeye elverişli görünüyor, ama ön bölgeniz gitmiş oralara ekim düşünülebilir.

eğer dht reseptörlerinizin duyarlılığı fazla ise dhtniz de az ise hormonal ilaçları değil reseptör bloker grubu ilaçları doktor takibi ile kullanılmasından yanayım fakat bu tür ilaçların riskleri mevcuttur.

eğer dhtniz yüksek ve reseptör duyarlılığınız orta seviyede ise hormonal ilaçları takiben doktor kontrolünde kullanmanız gerekmektedir

sizde androgenetik alopesi mevcut, androgenetik alopesinin sebebi şudur
sizin dihidrotestosteron hormonunu aldığınız gendeki dihidrotestosteron hormonu, saç derisindeki androjen reseptörlerine güçle bağlanıyor ve saç derisinde inflamasyon tepkisiyle karşılanıyor vücudunuz bunu böyle algılıyor saçlarınızda uzun süre inflamasyon baş gösterip saç foliküllerinizi zaman içerisinde küçülterek görünmez hale getiriyor. besin alımı da engellenince saç derinizde kelleşmiş alanlar oluşuyor.

yani kan akışınızdan saç derisine giden kanda büyük oranda dht geçiyor
bu dht genetiğinde kellik olmayan insanların saçlarını dahada çok kalınlaştırmaya , fırça gibi yapmaya

genetik olarak bu hormona duyarı olan kişilerde ise
 böyle bir tepkiyle sonuçlanıyor

konudan alakasız,
dht kan akışıyla gittiği sakal kol kılları vücut kıllarında kalınlaşma

ve kan akışıyla göğüs ucunda ve göğüste bulunması kadınlardaki meme dokusunun erkeklerde olmamasını sağlayan ana unsurdur
dht aromataz enziminin güçlü bir inhibitörüdür

kadınların göğüslerinde ise östrojen yoğun miktarda bulunur bu bölgede kadınların daha çok yağlı ve duyarlılıkları mevcuttur
ve östrojen hormonuda dht hormonunun güçlü bir inhibitörüdür vücutta yağ oranı yüksek yerlerde bulunan bir hormondur

bu tamamen vücudunuzun hormonu algılamasıyla alakalı bir konu, aldığınız erkeklik hormonu geni buna sonuç veriyor.

ilaç ismi önermiyorum,
saç ekim kliniği bu konulara sıcak bakıyor lütfen onlara danışın

DR serkan aygın
DR mutallip keser
DR sibel ulusan veya zafer ulusan

herhangi birinin kliniğine gidip detaylı bilgi ve kontrol alarak ilaçları kullanabilirsiniz.

saç için vitamin önerilerim şunlardır

Demir (saç derisinde oksijenizasyon ve besin taşımı için temel mineraldir)
Folat
b12
D vitamini
Çinko
Magnezyum

Ve Bol bol proteinli güzel bir diyet 3 günde 1 de dermaroller ile saçlarınıza oksijenizasyonu arttırmak

bu vitaminleride günlük vücudunuzun karşılayacağı şekilde almanızı tavsiye ederim 1 haftalık doz şeklinde değil

ve sürekli saçlarınızı şampuanlamamanız kanısındayım
saç derinizde olan biten herşey genetiğinize yansıyabilme potansiyeline sahiptir diye düşünüyorum saç tarama şekliniz, saç kesim modeliniz, aldığınız vitaminler, eksik vitaminler

ve son olarakta
Finasterid adlı ilacın birtek saçlarınıza etki etmeyeceğini genel vücudunuzda etkilerinin olacağını unutmamanız gerekmektedir.
« Son Düzenleme: 17 Kasım 2025, 02:59:48 Gönderen: caputodeoro »
Insanlara yardım etmek,geçtiğimiz yollardan geçenlere destek olmak bizi mutlu eder

Insan hiçbir bilgiyi veya dünyevi şeyi mezara götüremez, bilgi paylaşmakta bir zekâttır.....

Saç derisi 5-alfaredüktaz'ını hedef alan
Topical Finasteride

https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=39773.0

caputodeoro

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #2 : 16 Kasım 2025, 17:34:42 »
herkese iyi akşamlar,

sevgiler
ve ayrıca
dht saç derinizde inflamatuar sitokinleri aktive ediyor ;
Tgf-Beta
Prostaglandin D2
deri altı kalsiyum birikimi
TNF-α,
IL-8

zamanla kafa derinizde sertlik,parlaklık, fibrotik dokuya doğru ilerleyen bir sürece gidiyor
Skleroderma hastalığında olduğu gibi çok benzer inflamatuar sitokinler saç derinizde aktive oluyor

zamanla çürüme bunlardan kaynaklı bir durum
yaşla beraber azalan
koenzim q10
Igf-beta
IGF-1
kan akışı azalması

ilede dahada sorun çıkıyor ilerleyen yaşlarda ve tam emin değilim ama sanırsam
saç derisi üzerindeki dht reseptörleri saçlı alanlara da yayılıyor ve duyarlaşma dahada artıyor

« Son Düzenleme: 16 Kasım 2025, 18:16:04 Gönderen: caputodeoro »
Insanlara yardım etmek,geçtiğimiz yollardan geçenlere destek olmak bizi mutlu eder

Insan hiçbir bilgiyi veya dünyevi şeyi mezara götüremez, bilgi paylaşmakta bir zekâttır.....

Topical Finasteride

caputodeoro

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #3 : 16 Kasım 2025, 18:21:14 »
kısacası kelleşmenin vücut sağlığına herhangi bir zararı olmaksızın
beyin psikolojisini ciddi derecede etkiliyor,

umarım detaylı bir şekilde anlatabilmişimdir.

kâr zarar oranını göze alarak bi adım atmanızı öneriyorum
« Son Düzenleme: 16 Kasım 2025, 18:27:56 Gönderen: caputodeoro »

Topical Finasteride

furkan

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #4 : 17 Kasım 2025, 00:50:31 »
kısacası kelleşmenin vücut sağlığına herhangi bir zararı olmaksızın
beyin psikolojisini ciddi derecede etkiliyor,

umarım detaylı bir şekilde anlatabilmişimdir.

kâr zarar oranını göze alarak bi adım atmanızı öneriyorum

sorabilecegim butun sorularin cevaplarini vermissiniz, cok cok tesekkur ederim gercekten cok sagolun hocam

ilgili doktorlarla iletisime geciyorum hemen.

sevgiler

caputodeoro

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #5 : 17 Kasım 2025, 02:30:31 »

sorabilecegim butun sorularin cevaplarini vermissiniz, cok cok tesekkur ederim gercekten cok sagolun hocam

sevgiler
Isterseniz ilaç isimlerinide listeleyebilirim size ;

AR Reseptör inhibitörleri (sadece topikal kullanım ile);
Sprinolactone
siproteron asetat
RU58441
CB-03-01 (Clascoterone)
Flutamide
Bicalutamide
Pyrilutamide
Ketokonazol

Androjen Hormon Seviyesi Düşürücüler ;
Finasterid
Dutasterid
Alfatradiol (östrojen/Topikal kullanım)
Saw palmetto (organik)

Prostaglandin d2 inhibitörleri (saç derisinin baskısını,alerjik reaksiyonunu azaltıcı) ;

Cetirizine Hydrochlorid
Setipiprant
Latanoprost
Bimatoprost
Aspirin

Topikal anti enflamatuarlar ;

Diclofenac
Clobetasol propionate
Halobetasol propionate
Fluocinonide

TGF-beta inhibitörleri şuanlık çıkmadı ama 10 sene içerisinde
SB-431542
Losartan
Pirfenidon

üzerinde çalışmalar yapılıyor özellikle androgenetik alopesinin ilerleyen dönemindeki saç derisi sertleşmesi gelişen bireylerde etkileri olacak ilaçlar TGF-beta baskılayıcılardır

// bu ilaçların bazıları çok denenmemiş ve risk sınıfında değerlendirilenleri mevcuttur, fakat bu ilaçlar ile birsürü denemeler yapanlar var ama bunlar sadece isimleri
size asla gidipte bu ilaçlardan birini kullanın demiyorum araştırmalarımca saç dökülmelerinde hormon seviyesini azaltmanın yanına bu tür şeyleri ekleyen insanlar mevcut yabancı birsürü forum araştırmış biriyim, fakat şu ki reseptör bloker kullanılınca  hormon azaltıcı kullanılmıyor veya tam tersi.

« Son Düzenleme: 17 Kasım 2025, 22:33:48 Gönderen: caputodeoro »

Topical Finasteride

caputodeoro

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #6 : 17 Kasım 2025, 02:39:38 »

sevgiler
bu saydığım ilaçların hepsinde risk mevcuttur. minimum riskli ilaç "Topikal ketokonazol" sonra "finasterid"
finasterid dht düzeylerini 0,5 mg ile 1 mg arasındaki dozlarda  kan akışınızdan %70 düşürür, saç derinizden ise %50 düşürür

PRP + Mezoterapi + Finasterid + ketokonazol + dermaroller + (D vitamini,b12 vitamini,Demir,magnezyum + magnezyum yağı(topikal),Keratin,biotin,çinko)
Protein ağırlıklı beslenme sebze tüketimi işlenmiş gıdadan uzak durma, sigaradan,stresten uzak durmak

şuanlık size göre en agresif tedavi sayılır bu sadece benim size bir önerimdir fakat 2 adet ilaç sadece ve sadece doktor gözetiminde kullanılmalıdır
doktorunuz gereken herşeyi zaten fazlasıyla bilip ona göre eksik neyse yerine koyacaktır

finasterid kullanımında bi önemli husus daha var "karaciğer fonksiyon testi"
bu ilaç oral formunda karaciğerde metabolize olduğu için yorma potansiyeli mevcuttur
« Son Düzenleme: 17 Kasım 2025, 02:51:04 Gönderen: caputodeoro »

Topical Finasteride

furkan

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #7 : 17 Kasım 2025, 11:36:04 »
bu saydığım ilaçların hepsinde risk mevcuttur. minimum riskli ilaç "Topikal ketokonazol" sonra "finasterid"
finasterid dht düzeylerini 0,5 mg ile 1 mg arasındaki dozlarda  kan akışınızdan %70 düşürür, saç derinizden ise %50 düşürür

PRP + Mezoterapi + Finasterid + ketokonazol + dermaroller + (D vitamini,b12 vitamini,Demir,magnezyum + magnezyum yağı(topikal),Keratin,biotin,çinko)
Protein ağırlıklı beslenme sebze tüketimi işlenmiş gıdadan uzak durma, sigaradan,stresten uzak durmak

şuanlık size göre en agresif tedavi sayılır bu sadece benim size bir önerimdir fakat 2 adet ilaç sadece ve sadece doktor gözetiminde kullanılmalıdır
doktorunuz gereken herşeyi zaten fazlasıyla bilip ona göre eksik neyse yerine koyacaktır

finasterid kullanımında bi önemli husus daha var "karaciğer fonksiyon testi"
bu ilaç oral formunda karaciğerde metabolize olduğu için yorma potansiyeli mevcuttur

gercekten cok ama cok tesekkur ederim o kadar yardimci oldunuz ki. hemen harekete geciyorum cok sagolun

Facebook Twitter Instagram