Gönderen Konu: Saç Dökülmesi ve Saç Ekimi Hakkında Dusuncelerim  (Okunma sayısı 172 defa)

Conqueror1453

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
(Saç dökülmesi ve Saç ekimi Hakkında Kişisel Düşünce ve Görüşlerim.
Doktor yada Uzman değilim kimseye bir tavsiyede bulunmuyorum kendi kişisel goruslerimdir arkadaslar.)

Öncelikle saç dökülmesinin genetik olduğunu düşünüyorum. Vitaminle felan alakası olmadığını düşünüyorum.
Peki ama neden ?
Bu düşüncenin sebebi geçenlerde bir yerde bir yorum okumuştum adam yazmış sokakta yaşayan insanlar vitamin vb. beslenemiyor saçlarını bile duzenli yikayamiyor ama saçları sırma gibi diyordu. Bu yoruma düşünceye  katılmamak elde değil. Binlerce Onbinlerce lira psikolojik olarak bu sektörde saç dökülmesi yaşayan hastalar tarafından ilaç vb. parası olarak harcanıyor. Saçları ben insana benzetiyorum vadesi dolan gidiyor. Psikolojik olarak hasta  denize düşen yılana sarılıyor yada ölümü görüp sıtmaya razı oluyor hesabı hangi yöntem varsa uygulamaya çalışıyor saçlarını korumak için. Allah kimseye yaşatmasın zor yani insanın özgüveni kiriliyor psikolojik olarak çok etkileniyor.

Saç ekimi konusuna gelince,
Genç kardeşlerimiz 23 - 24 - 25 yaşında şakaklar açılınca panikliyor haklılar da...Çünkü adam genç yaşta. Kiminin aklında sevdiği kız kiminin aklında toplumda ki insalara karşı dış görünüşü vb... İmajı söz konusu. Ama erken yaşta yapılan saç  ekimleri 20 li ve 30 lu yaşlarda kişinin saç dökülmesi şiddetlenince bu sefer ekilen saçların yanındaki mevcut dokulmeyen  saçlar zamanla incelip  döküldüğünden dikkatli olunması gerekiyor. Yani ilerki yaşlarda oluşacak dökülmelere karşı donor bolgesinin durumu dikkate alınıp ekim yapilacak alana greft sayısı ona göre belirlenmeli diye düşünüyorum.
Kendimden bahsedeyim lise son sınıfta saçlarim çok gürdü. Liseden mezun olunca şakalar çok hafif açıldı ve 22 yaşıma geldiğimde en ön bolgemdeki saçlar çok yavaş bir hızla incelip dökülme evresine geçti 26 yaşıma kadar önleri kaldırıp dikebiliyordum.27 yaşımda korona felan çıktı saçların dökülme hızı şiddetlendi şuan 32 yasndayim V seklinde arkaya doğru zayifladi önleri kaldiramiyorum ve şapka takıyorum. Yani zamanla vadesi gelen saçlarım dökülüyor. 22 yaşımda saç ekimi için Ankara'da ismi tanınmayan bir doktora gitmiştim bana saç ekimi yapacaktı ve benim gür olan saçlarıma 1.750 greft ekip benim gibi gelen hastalara telefonundan resmimi çıkarıp reklam yapacaktı beni çok iyi ekim yapıyorum diye şahsen ben son anda gelecek yıllarda düşünüp bu ekimden vazgeçtim. Şuan için 3500-4000 greft yeterli diyorlar ekim için. Ben hala bekliyorum hem saç ekim sonuçlarını hemde saç ekim merkezlerinin ekimlerini takip ediyorum. Giden greft geri gelmez arkadaşlar.  Saç ekim merkezleri hastaya karşı dürüst olmalı ileriye yönelik dökülecek saçları da göz önüne alarak hastaya ona göre ekim planlamasi yapmalı. Başarılı saç ekim hocalari hastalar tarafından takdir edildikten sonra Euro cinsinden ekim yapmaya geçiyorlar. Yurtdışında yaşayanlar için sorun değil adamların para birimi Euro ama 1 Euro 50 Türk Lirası olduğu için Türk hastalar bu merkezlere  ektirmek isteseler de alternatif uygun ekim merkezlerine  yöneliyorlar.Herkes memur değil bu ülkede asgari ücretle geçinen kardeslerimiz de var. İlla ki bu forumu takip ediyorlardır ekim merkezleri...
Kendilerinin yaptıkları işe ve emeğe saygı duyuyorum ama Türk hastalar için zaman zaman bir kampanya yapılabilir diye düşünüyorum ve Euro fiyatlarına da zam yapılmaması kanaatindeyim. Bu insanlar bu ülkenin evlatları onlarında mutlu olmaya hakkı var fiyatlar yüzünden  merdiven altı merkezlere yonlendirmemelerini istirham ediyorum.

Sizlerinde düşünce ve görüşlerini dinlemek ve okumak isterim arkadaşlar.

Lowspace1905

• Jr. Member
  • **
Ynt: Saç Dökülmesi ve Saç Ekimi Hakkında Dusuncelerim
« Yanıtla #1 : 21 Kasım 2025, 14:14:05 »
Çok güzel yazdın hocam bende 28 yaşına kadar saçlar iyiydi  8 senede saçlarım inanılmaz döküldü iyi kide o Zaman ektirmemişim.

İspanya mesela dünyanın en iyi saç ekim  yeri orda ekilenşerin  saçları güzel oluyo ne kullanıyorlar acaba üstad.

Conqueror1453

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #2 : 21 Kasım 2025, 16:09:08 »
Çok güzel yazdın hocam bende 28 yaşına kadar saçlar iyiydi  8 senede saçlarım inanılmaz döküldü iyi kide o Zaman ektirmemişim.

İspanya mesela dünyanın en iyi saç ekim  yeri orda ekilenşerin  saçları güzel oluyo ne kullanıyorlar acaba üstad.

İspanyada da mi yapılıyormuş saç ekimi ? İlk defa duyuyorum. Özel birşey kullansalar Tüm saç ekim sektörü aynı şeyi kullanır. Ekim tarzı doğru alınan greftler ve ekim planlamasi önemli. Bende acemi bir üyeyim forumda yarım saat 1 saat takılıp fikir sahibi olmaya çalışıyorum.

Conqueror1453

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #3 : 22 Kasım 2025, 13:28:53 »
Konu günceldir

Çim Adam

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #4 : 22 Kasım 2025, 23:49:19 »
Katılıyorum. Ayrıca gerekirse saç ekim ücreti ekimden 6 ay sonra ödenmeli. Aksi halde başarız ekime millet para ödemiş oluyor. Parayı geri de alamıyor. Parayı al vurkaç sistemine dönüyor. Saç ekim merkezleri hep bana hep bana hep bana mantığı ile sistemi otutturmuşlar. Müşteri memnuniyeti parayı alana kadar, aldıktan sonra yallah.

pisikletadam

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #5 : 23 Kasım 2025, 00:29:19 »
Ekimi gereğinden fazla bekletmeninde zararları var dostum .Tarla çoraklaşıyor haberin olsun .Uv ışınları ve incelen saç derisi ekime elverişsiz hale geliyor .Saç tellerin kalınsa çoraklaşan tarlada sadece kalın teller çıkıyor inceler çıkmıyor.norwood 7 vakalara yapılan ekimleri incele ne demek istediğimi anlayacaksın .Ayrıca kaliteli yapılmış bir saç ekiminden olan saçlarında çoğu zaman fayda görüyor .Uzun zaman önce ekim yaptırıp halen yoluna saçlı olarak devam eden kişiler bu görüşün en büyük kanıtı .

Facebook Twitter Instagram