Gönderen Konu: 25 Kasım 2025- lifehair Şahin ÇELİK 2.Ekim  (Okunma sayısı 2352 defa)

Bal Porsuğu

• Hero Member
Ynt: 25 Kasım 2025- lifehair Şahin ÇELİK 2.Ekim
« Yanıtla #30 : 08 Nisan 2026, 22:14:41 »
Bence süreci gerçekten çok bilinçli ve mantıklı şekilde yönetmişsin. Saç ekimi konusunda en büyük hata, insanların acele edip tüm süreci tek seferde bitirmeye çalışması oluyor. Sen ise daha planlı ilerleyip hem ilk ekimden maksimum verimi almışsın hem de ikinci ekim için doğru zamanı beklemişsin. Bu yaklaşım uzun vadede her zaman daha iyi sonuç verir.

İlk ekimin zaten oldukça başarılı. Hem doğal bir görüntü elde edilmiş hem de açık alan güzel şekilde toparlanmış. En önemlisi de senin memnun olman; çünkü sonuç ne kadar iyi olursa olsun kişinin içine sinmesi en kritik nokta. Ayrıca aynı merkezi tekrar tercih etmen de önemli bir detay. Bu, hem sürece güvendiğini gösteriyor hem de ekip senin saç yapını, donörünü ve önceki ekimi bildiği için ikinci planlamayı daha isabetli yapabilir.

İkinci ekim tarafında ise beklentiyi doğru konumlandırman çok değerli. Sen “tamamen kapansın” gibi riskli bir hedef yerine, mevcut görüntüyü daha da yoğunlaştırma ve üst seviyeye taşıma odaklı gidiyorsun. Bu zaten iyi sonuçların sırrı. Özellikle tepe (vertex) gibi zor bir bölgede yön, açı ve planlama çok kritik. Bu detaylara dikkat edilerek yapılan bir ekim, alanı olduğundan çok daha dolu ve doğal gösterebilir.

Şu an 4. ay için görüntü zaten gayet umut verici. Bu süreçte henüz saçların kalınlaşma ve olgunlaşma evresi devam ediyor. Genelde 6. aydan sonra belirgin bir artış, 8-12 ay arasında ise asıl sonucu görmeye başlıyorsun. Yani önünde daha ciddi bir iyileşme potansiyeli var.

Genel olarak baktığımda; doğru merkez seçimi, doğru zamanlama, gerçekçi beklenti ve sürece verdiğin önem birleşince ortaya zaten iyi bir tablo çıkmış. İkinci ekimle birlikte bu sonucu çok daha yukarı taşıyacağını düşünüyorum.

Hayırlısı olsun, umarım süreç sonunda seni fazlasıyla memnun eden, doğal ve dolgun bir sonuç elde edersin

alfonzomontana

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #31 : 08 Nisan 2026, 23:34:58 »
Bence süreci gerçekten çok bilinçli ve mantıklı şekilde yönetmişsin. Saç ekimi konusunda en büyük hata, insanların acele edip tüm süreci tek seferde bitirmeye çalışması oluyor. Sen ise daha planlı ilerleyip hem ilk ekimden maksimum verimi almışsın hem de ikinci ekim için doğru zamanı beklemişsin. Bu yaklaşım uzun vadede her zaman daha iyi sonuç verir.

İlk ekimin zaten oldukça başarılı. Hem doğal bir görüntü elde edilmiş hem de açık alan güzel şekilde toparlanmış. En önemlisi de senin memnun olman; çünkü sonuç ne kadar iyi olursa olsun kişinin içine sinmesi en kritik nokta. Ayrıca aynı merkezi tekrar tercih etmen de önemli bir detay. Bu, hem sürece güvendiğini gösteriyor hem de ekip senin saç yapını, donörünü ve önceki ekimi bildiği için ikinci planlamayı daha isabetli yapabilir.

İkinci ekim tarafında ise beklentiyi doğru konumlandırman çok değerli. Sen “tamamen kapansın” gibi riskli bir hedef yerine, mevcut görüntüyü daha da yoğunlaştırma ve üst seviyeye taşıma odaklı gidiyorsun. Bu zaten iyi sonuçların sırrı. Özellikle tepe (vertex) gibi zor bir bölgede yön, açı ve planlama çok kritik. Bu detaylara dikkat edilerek yapılan bir ekim, alanı olduğundan çok daha dolu ve doğal gösterebilir.

Şu an 4. ay için görüntü zaten gayet umut verici. Bu süreçte henüz saçların kalınlaşma ve olgunlaşma evresi devam ediyor. Genelde 6. aydan sonra belirgin bir artış, 8-12 ay arasında ise asıl sonucu görmeye başlıyorsun. Yani önünde daha ciddi bir iyileşme potansiyeli var.

Genel olarak baktığımda; doğru merkez seçimi, doğru zamanlama, gerçekçi beklenti ve sürece verdiğin önem birleşince ortaya zaten iyi bir tablo çıkmış. İkinci ekimle birlikte bu sonucu çok daha yukarı taşıyacağını düşünüyorum.

Hayırlısı olsun, umarım süreç sonunda seni fazlasıyla memnun eden, doğal ve dolgun bir sonuç elde edersin

Yorumun, ilgin için teşekkür ederim. Denenmemişi denemeye gerek yok diye düşünüp farklı araştırmalara, farklı kliniklerle görüşmedim bile. İlk ekimimden memnun olmasaydım kuzenimin de riskini alıp kolundan tutup oraya götürüp aynı gün saç ektirmezdik.
İlk ekimimden 5 sene geçti. Bir iki ay forumda takılır farklı kliniklerin sonucunu takip ederdim fakat tercihimi yine Şahin Hocadan yana yaptım. (İnşallah başka bir ekime ihtiyacım kalmaz fakat kalırsa da yine tercihim Şahin Hoca’dan yana olacaktır.)

Ekimim numune bir ekim oldu hem mevcut saçlarımın arasına girildi hem de vertexe ekildi.Tek temennim bu ekimimi de minimum  fireyle kapatıp saçlarımı korumak olacak dökülmeler olsa bile 40lı yaşlarımda yaşımın gerektirdiği seyreklik olur diye umut ediyorum.

Yani işin aslı saça en çok ihtiyacım yaş skalasında saç ektirdim, forum sayesinde doğru merkezi tercih ettim,  sonuç da yüzümü güldürdü.Hayatımın hiç bir dönemi seyrek saçlı, özgüvensiz, bozuk psikolojiyle (saça bağlı :D) geçmedi.

Konuyu; tepe ve sıklaştırma ekimi düşünenlere yol göstermesi adına güncel tutmaya özen göstereceğim.

borella01

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #32 : 09 Nisan 2026, 00:27:05 »
ekim üzerine koymuş gayet iyi görünüyor umarım ilk ekimdeki gibi başarılı bir sonuç olur.

alfonzomontana

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #33 : 09 Nisan 2026, 00:42:21 »
Teşekkür ederim darısı herkese..

molinua

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #34 : 09 Nisan 2026, 12:56:51 »
güzel ekim olmuş kardeş.

Sanslıkel34

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #35 : 09 Nisan 2026, 13:59:37 »
Hayırlı olsun alfonzo gayet güzel devam eden bir saç ekim sürecin var gönlünce olsun her şey.

alfonzomontana

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #36 : 09 Nisan 2026, 14:14:15 »
Flaş açık ön kameradan çektiğim fotoğraflar 2 hafta sonra 5. Aya gireceğim

fenerrryolu2025

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #37 : 09 Nisan 2026, 14:31:34 »
Hayırlı olsun, çok güzel ilerliyor. İnşallah ilk ekim kadar başarılı olur

thatss3

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #38 : 10 Nisan 2026, 16:07:51 »
Hocaya sorduğum sorulardan bir tanesi de başka bir ekime ihtiyacımın olup olmadığıydı gereken cevabımı zaten aldım.

20’li yaşlarındaki adam finasterid kullanıyorsa iki posta atabilmek için macun emcükler, çikolata yer, leblebi gibi mavi haplardan yutar yada partneriyle göğüs ebatlarını kıyaslar fantezi olsun diye sütyen bile takabilir. Veya bitki örtüsü travestilerden oluşan Angaraya taşınabilir. (Bu kısım daha da hazin örneklerle çoğaltılabilir.)

Herkes ekime müsait olacak diye bir kaide kural yok. Donör, yaş, kan dolaşımı gibi birden fazla parametreye bağlı.  Nw6-7 adam bir zahmet beklentisini yüksek tutmasın.

Fin’i, ekiminin sonucunu görmeden nihai sonuca ulaşmadan kullanılmasını doğru bulmuyorum. Salt sonucu gör, ekiminin başarısını ölç biç kullan.. Deve yüküyle para verip Fin’e bağımlı kılınmasını doğru bulmuyorum.

Benim asıl  sitemim forumda belli başlı merkezlerin trend topic olması, ASMED başlığı görünce milletin direkt oraya üşüşmesiydi.

Herkesin merak edeceği türden bir konu açtım (hem sıkılaştırma hem de vertex) yeteri kadar ilgi görmedi. ASMED’de ektirsem böyle olmazdı demek istiyorum. Forumda bariz bir taraf tutma olayı mevcut ama ben yine de elimden geldiğince konumu canlı tutmaya özen göstereceğim.
yaklaşık bir iki aydır finastriede kullanan 20 yaşında biri olarak kesinlikle katılıyorum. Cinsel olarak isteksizleştim, sabah ereksiyonu azaldı , mememde hafiften büyüme de var

ama ben bu ilacı bırakmayacağım türkiye gibi bir ülkede bu yaşta kel gözükenlere çok farklı bakılıyor , akranları dalga geçiyor , zorbalanıyor; biriyle girilen en küçük tartışmada sen sus kel diye susturuluyor, o yüzden saçın cinsellikten önemli olduğunu artık düşünmüyor buna inanıyorum

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #39 : 10 Nisan 2026, 16:21:42 »
Açıklık için 5 ay saç gelişimi çok başarılı duruyor kardeşim maşallah
Global Moderator

Yusuf33

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #40 : 10 Nisan 2026, 16:48:11 »
yaklaşık bir iki aydır finastriede kullanan 20 yaşında biri olarak kesinlikle katılıyorum. Cinsel olarak isteksizleştim, sabah ereksiyonu azaldı , mememde hafiften büyüme de var

ama ben bu ilacı bırakmayacağım türkiye gibi bir ülkede bu yaşta kel gözükenlere çok farklı bakılıyor , akranları dalga geçiyor , zorbalanıyor; biriyle girilen en küçük tartışmada sen sus kel diye susturuluyor, o yüzden saçın cinsellikten önemli olduğunu artık düşünmüyor buna inanıyorum

Bir çok çalışma ilerleyen zamanlarda bu yan etkilerin geçtiğini raporlamış. Ama eğer devam ederse topikal kullanabilirsin daha düşük dozda.

alfonzomontana

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #41 : 10 Nisan 2026, 20:16:28 »

Fin kullanımı bir denklem gibi. Hayattaki önceliğin neyse ona göre kullanıp veya kullanmazsın. İlk ekimimde kliniğin tavsiyesiyle belli bir süre  xpecia kullanmıştım.O ilacı kullanırken bile yan etki hissettim. Sabah ereksiyonu, sertleşme gibi sorunlar yaşamıştım fin kullansam neler olurdu bilemiyorum.

Kripteks13

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #42 : 10 Nisan 2026, 23:32:21 »
Sitemin fayda etmiş sanırım ilgi çoğalmış keşke böyle şeyler olmadan merkez ayrımı olmadan davranılsa.

thatss3

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #43 : 10 Nisan 2026, 23:37:45 »
Fin kullanımı bir denklem gibi. Hayattaki önceliğin neyse ona göre kullanıp veya kullanmazsın. İlk ekimimde kliniğin tavsiyesiyle belli bir süre  xpecia kullanmıştım.O ilacı kullanırken bile yan etki hissettim. Sabah ereksiyonu, sertleşme gibi sorunlar yaşamıştım fin kullansam neler olurdu bilemiyorum.
ben ikisini beraber kullanıyorum ikisi beraber sıkıntı yapıyor bence

sadece xpecia kullanırken bir sorun yoktu hatta bir dönem yanında topikal finasta kullanmıştım yine sorun olmamıştı

şahin hoca ve ergin hoca finası bıraktığında yan etkiler geçer dedi, ankarada ürolog; berkan reşaroğlu da kullan, sıkıntı olursa bırakırsın, yan etkisi bırakınca geçer dedi

thatss3

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #44 : 10 Nisan 2026, 23:41:50 »
Sitemin fayda etmiş sanırım ilgi çoğalmış keşke böyle şeyler olmadan merkez ayrımı olmadan davranılsa.
bir araba parası verip ektirmeye gerekte yok, şahin çelik gibi f/p bir ekimci dururken

Facebook Twitter Instagram