bende şahine hocam da ekim yaptırdım 15. gündeyim açıkcası ne finasterid ne de minoxil kullanmayı düşünmüyorum.. 1 ay sonra xpecia kullanmayı düşünüyorum bu ilaçta bitkisel doğal olduğu için tıpkı evocapıl plus tableti kullanacağımız gibi
tamam finasterid minoxil çok etkili fakat ilerisi için sağlıklı değil bana göre hem ilaç olması yüzünden hem yan etkilerinin fazla olması sebebiyle hem de en büyük sıkıntı bu ilaçları bıraktığın da ekilen yerlerde ki saçlar da hayal kırıklığı yaratabilir, bunu şahin hocama sorduğum da finiyi bana bıraktı o da kullanma taraftarı değil ben de tabiki de kullanmayacam
bu yüzden herkes yazıyor çiziyor bu ikiliyi okey ama atlanılan konu bunları kestiğin de kesinlike saç kaybının olacağı çoğu insanın 3-4 sene sonra ekilen saçlarının dökülmesinin en büyük etkeni bu bence
bazıları yazıyor koskoca klinik bu ilacı kullanmazsan istediğin sonucu alamazsın onlardan iyimi bileceksin bla bla bunlar sadece 1 yılı 2 yılı kurtarmak o kliniklerin reklam yapmasını kısa sürede yeni kişilerin
ektirmesi için way be ne güzel saçların oldu havası yaratmak için yapıldığını düşünüyorum, yine yazıyorum bu ikisi evet çok etkili ama 3-4 yıl sonra bunları kestiğiniz zaman koskoca bir hayal kırıklığı olacak bunu ben demiyorum ilaç diyor doktorlar diyor eczacılar diyor bu konuda herkesle tartışmaya açığım açık net ver gerçek olan bu
herkesin tercihi tabi insan kendini nasıl mutlu hissedecekse onu yapsın, hepimizin ortak buluşma noktası birbirimize süreç içeresin de yardımcı olmak, inşallah her şey herkesin gönlüne göre olur
Hocam ben de son bir kaç ayda neymiş bu finasteride diyerek oldukça fazla makale, yabancı kaynaklar ve saç ekimi sonucu inceledim.
Eğer mevcut saçlarınız çok sayıda ve incelme/minyatürleşmeleriniz belirginse ve bilhassa bu her yere yayılmışsa (diffuse thinning) ekim yaptığınızda ileride dökülmeniz devam edeceği için o sıklık yine oluşmayacak. Sürekli saç dökülmesini yakalamaya çalışacaksınız. Şanslıysanız NW7'ye gitmez ve en azından önlere yetecek donörünüz çıkar. NW7'de çünkü kalite ekim neredeyse imkansız.
Deseniz ki benim için 2 hatta 3. ekim de sorun değil. Finansal olarak zenginim ve süreç beni yormaz bu seferde donörünüz çok zayıf kalabilir. Çünkü donör alandaki saçlar her ne kadar DHT'ye dirençli olsalar da DHT'ye immune değil
Ha bu ilacın eksisi yok mu? Çok fazla. Bir kere bir ömür kullanmanız gerekiyor. Ayrıca yan etki şimdi olmadı 2 yıl 3 yıl olmadı belki daha sonra olacak? Tüm ekimi bir ilaca bağlamak ne derece doğru?
Bu yüzden bence kişisel karakteristikler önemli. Eğer kişi 20-30 yaş arasındaysa, aktif dökülmesi devam ediyorsa fin olmadan ektirmesi son derece yanlış. Hatta bazı doktorlar fin kullansa bile 30'ları beklemesi gerektiğini söylüyor. Çünkü agresif dökülme + fin kullanmama = ekilen saçlar saçma sapan adacıklar oluşturacak (çünkü mevcut saçlar dökülecek) Ama 40 yaşlarına NW2-NW3 gelmiştir, ailesinde büyük bir kellik durumu yoktur o zaman kullanmasa da olur.
Kişisel değerlendirme çok önemli. Forum saç ekimi başlarda çok güzel sonuçlanıp sonra hezeyana dönen konularla dolu. Riskleri anladıktan sonra herkes kendi seçimini yapmakta özgür. Ama iyi bilgilendirme şart.