Gönderen Konu: Sigara ekimi etkiler mj  (Okunma sayısı 109 defa)

warrior159

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: Sigara ekimi etkiler mj
« Yanıtla #1 : 01 Aralık 2025, 13:10:42 »
Hocam ekimden sonra 10 gün boyunca içilmemesi gerektiğini söylüyorlar. Ekim bölgesinin iyileşmesi greftlerin tutunması için dolaşım sisteminin olabildiğince sağlıklı olması için alkol, sigara ve nargile vb. kullanımının 10 gün boyunca olmaması gerekiyor.
  • Ekim Tarihi: 19.11.2025
  • Ekim Merkezi ismi Dr. Özgür Nalbant
  • Greft Miktarı 3200
  • Yaşınız 28
  • Medikal Tedavi Viyagen Multivitamin,Omega-3, Proscar 1/4

Aang

• Sr. Member
  • Daha güzel günlere.
« Yanıtla #2 : 02 Aralık 2025, 09:47:24 »
Dostum merhaba,

Saç kökleri canlı birer dokudur. Bu işlem yapılırken kafamızdaki damarlanma sistemi bozulmuş oluyor ve buradaki dokular olabildiğince difüzyon yolu ile saçları oksijen ile beslemeye çalışıyor. sigara kullandığınız zamanlarda içerisindeki karbondioksit ve karbonmonoksit gazı oksijen seviyesini azalttığı için buradaki gelişimleri azaltma ihtimali bulunmaktadır. Bu yüzden saç ekiminden sonra olabildiğince oksijen seviyesini arttırmak için sigara kullanımını azaltması önerilmektedir.

Bununla birlikte bu durum sigara kullandın diye köklerin zarar görecektir anlamına gelmemektedir. Sadece oksijen seviyesini arttırarak bu ihtimali azaltmaya çalışıyoruz. Sen sigara içsen de buradaki kökleri oksijeni çektiği sürece bizlere sorun olmayacaktır. Taştan ağaç çıkaran mevlam, çıkacaksa sigara içenden de saç çıkartır.

Umarım açıklayıcı olmuştur.

Final Boss

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #3 : 03 Aralık 2025, 01:46:05 »
Kardeşim, bu ekim sonrası süreçte sigaranın etkisini o kadar büyütmüş durumdalar ki, sanki ekimi sigara yapıyor, sonucu da sigara bozuyor. Gerçekte ise işin matematiği basit:
İyi yapılmış bir saç ekimi sigaradan çökmez; kötü yapılmış bir ekim ise sigarasız da batabilir.

Sigaranın ekime zararı var mı? Evet, tamamen yok diyemeyiz. Ama bu etki tüm tablo içinde nedir biliyor musun? Yüzde 2.
Yani damar daralmasına bağlı minimal oksijen düşüşü, iyileşmede çok ufak gecikme… Hepsi bu.

Ama bazı ekim merkezleri ne yapıyor?
Kendi hatalı açılarını, yetersiz yoğunluklarını, kötü kanal açımlarını, tutmayan greftleri hastanın sigarasına yüklüyor.
Tabi hastanın da işine geliyor:
Ekim kötü oldu demek yerine sigara yüzünden demek daha kolay.
Ama gerçek şu ;Sigara içtin diye tutmayacak bir ekim, zaten sigara içmesen de tutmayacaktı.
Ezcümle ekimin ilk bir kaç günü sigarayı azalt sonrası normale dönebilirsin

Ömür Muti

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #4 : 04 Aralık 2025, 09:25:25 »
Cok sagolun beyler bende büyük çapta zarari olduğunu düşünmüyorum ama insan korkuyor tabi ondan buraya yazmak istedim aydınlatıcı oldu vu arada 23. Gundeyim prpyi 20gunde yaptım the mossi london dan sac serumunu 30. Gunde başlamayı düşünüyorum ve masaja hafife başladım iyi besleniyorum yalnis yaptığım bir şey mi sizce yoksa iyi mi bu saydıklarım

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #5 : 04 Aralık 2025, 23:18:52 »
Kan dolaşımını bozar:
Sigara içmek, damarları daraltır ve kan akışını azaltır. Saç ekiminde greftlerin (saç köklerinin) hayatta kalabilmesi için yeterli kan ve oksijen gerekir. Yeterli kan akışı olmazsa greftlerin beslenmesi azalır ve tutma oranı düşer.

İyileşmeyi geciktirir:
Sigara, ciltteki iyileşme sürecini yavaşlatır. Ekilen saçların yerleştiği bölgede kabuklanma, kızarıklık ve dikişlerin iyileşmesi gecikebilir.

Enfeksiyon riskini artırır:
Sigara bağışıklık sistemini zayıflatır. Bu da ekim sonrası enfeksiyon riskini yükseltebilir ve iyileşmeyi olumsuz etkiler.

Greftlerin tutunma oranını azaltır:
Kan dolaşımının yetersizliği ve oksijen eksikliği, saç köklerinin yeni yerinde tutunmasını zorlaştırır. Sonuç olarak ekilen saçların bir kısmı tutmayabilir.

Uzun vadeli saç sağlığını etkiler:
Sigara, saç derisinin genel sağlığını da olumsuz etkiler; saçlar daha çabuk dökülebilir veya zayıf çıkabilir.

tabi sen bıraktın mı diye sorarsan saç ekimi yaptırınca hayır 8 mg sıgara içiyordum 1 mg olan en hafif sıgaraya geçtim halada ona devam ediyorum :)

söylediğimi yap yaptığımı yapma :D
Global Moderator

Facebook Twitter Instagram