Merhaba arkadaşlar,
25 yaşındayım ve 30 Eylül 2025 tarihinde Dr. Hakan Clinic (Hakan Bozkurtoğlu)’nda 2250 greft saç ekimi yaptırdım. Operasyon üzerinden yaklaşık 70 gün geçti ve süreci araştıranlara yardımcı olmak için deneyimimi detaylı bir şekilde paylaşmak istiyorum.
Klinik Öncesi ve Planlama:
Ekim öncesi yapılan muayenede donör bölge durumum, kaç greftin uygun olacağı ve ekim planı oldukça net bir şekilde anlatıldı. Sürecin her aşaması şeffaf olduğu için daha ilk günden güven hissi verdi.
Operasyon Günü:
Klinik temiz ve organizeydi. Ekip gerçekten ilgiliydi ve her adımı anlatarak ilerlediler. Operasyon boyunca konforumla ilgilendiler ve herhangi bir sorun yaşamadım. 2250 greftin dağılımı ve ön çizgi planlaması doğal olacak şekilde ayarlandı.
Operasyon Sonrası İlk Dönem:
İlk günlerde verilen bakım talimatlarını uyguladım. Yıkama süreci, kabuk dökümü ve ilk haftalardaki hassasiyetler tamamen beklenen şekildeydi. Klinik ekibi bu dönemde de iletişim halindeydi; sorduğum her soruya hızlı, açıklayıcı dönüş yaptılar.
70. Gün Durumu (Şu Anki Görünüm):
Şu anda yaklaşık 70. gündeyim.
• Şok dökülme süreci büyük ölçüde tamamlandı.
• Bu haftalardan itibaren yeni saçların yavaş yavaş çıkmaya başladığını görüyorum.
• Donör bölge toparlandı ve doğal duruyor.
• Ekilen bölgede hafif minik çıkışlar mevcut, süreç normal ilerliyor.
Bu dönemin hala “erken aşama” olduğunu biliyorum, gerçek yoğunluğun ve belirgin görünümün 4.–8. aylar arasında başlayacağını söylediler. Şu ana kadar hem klinikten hem de sürecin gidişatından memnunum.
Zaman ilerledikçe gelişmeleri burada güncellemeyi planlıyorum.
Sorusu olan olursa elimden geldiğince yardımcı olurum.