Gönderen Konu: Yaşlanmak istemeyenler okusun (sonuna kadar)  (Okunma sayısı 845 defa)

caputodeoro

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
Yaşlanmak istemeyenler okusun (sonuna kadar)
« : 05 Ocak 2026, 01:07:12 »
Kışın bile olsa güneş kremini eksik etmeyin uv ışını camdan bile girip yaşlandırıyor asyalılar her zaman güneşten korunarak yaşamını geçiriyor

Ben güneş kremin göz kapağıma kadar sürüyorum bu yaşıma kadar hiç anti aging bakımı yapmadım ama bu yaştan sonra hiç yaşlanmayıda düşünmüyorum çok agresif bi tedavi planı öngördüm ki cilt yaşımdan 10 yaş geriye itebilecek birşey

Tazaroten %0,05 (son nesil retinoid, tretinoinden 3 kat etkili en güçlü topikal anti aging)

Ceramide np+ap+eop + linoleic acid + chlosterol içerikli bariyer onarıcı

Göz çevresi için retinol + hyalüronik asit

Yüz için niasinamid %10 + panthenol %5

Haftada 2 c vitamin %15

Deri altı yağ kaybı için omega 3 + zeytinyağı + düşük kortizol ve düşük vücut yağından kaçmak kilo alıp vermek sürekli bu yaşlandırıcı birşey

Deri altı yağ kaybının en iyi örneğine alacakaranlık filmindeki edwardın film halindeki ile şuanki haline bakarak anlarsınız

Verdiğim reçete ile 1 yılda düzenli kullanımda 10 yaş birden algısal olarak gençleşebilir ama yüz altındaki yağ yastıkçıklarının yer değiştirmesi, orbital kemiklerin erimesi ile cildiniz ne kadar genç olursa olsun bu yaşlanmış ama saklıyor denilebilicek bi hal alır dışardan ekteki fotoğrafı analiz ederek anlayabilirsiniz kadının cildi çok güzel fakat 23 yaşındaki göz bakışı mimikleri kaybolmuş buda demek kemik erimesi yağ yastıkçığı dengesizliğine iniyo bilimsel olarak aynı yaşa getirmek mümkün değil. Murat boz’un yaşı büyük olmasına rağmen cilt kalitesi mükemmel fakat gözlerindeki bakışlardan anlaşılıyor yaşlı olduğu bunun sebebide yüz kemiklerinin yaşlanıp erimesi ,ama cerrahı kimse işini hakkını vererek yapıyor

Yüz altı yağ yastıkçıkları gençlikteki formuna geri dönemez yağ enjeksiyonu yapılabilir ama o tonu yakalanmaz

Yüzdeki kemik erimeside geri döndürülemez cerrahi işlemlerle bile mümkün değil ki asıl yaşlanma görüntüsünü yağ ve bu verir diğerleri (kolajen , cilt bariyeri, ciltteki nem ve parlaklık) sadece “cildin bulanmış net değil” görüntüsü verirken kemik erimesi ve yağ kaybı “bakışların çok yorgun, içten yaşlanmışsın” ifadesi verir

Mükemmel parlak cilt korunur fakat gençlikteki keskin yüz hattı mimikler kaşların gözlerin duruşu bir daha asla geri gelmez.
  Kısacası yaşlanmadaki veya ne kadar genç görülebileceğinin sınırını bu iki şey ve yüzdeki damar, kas yapısındaki değişimler belirliyor

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
Ynt: Yaşlanmak istemeyenler okusun (sonuna kadar)
« Yanıtla #1 : 05 Ocak 2026, 03:03:21 »
güzel bilgiler teşekkürler
Global Moderator

dejavuu86

• Sr. Member
« Yanıtla #2 : 05 Ocak 2026, 10:42:19 »
güzel bilgiler için teşekkürler ama retinol kullanacaksan düşük orandan başlamalısın cildinin alışması için yoksa tahriş eder  kaş yaparken göze çıkarma  çok fazla ürün kullanma bu da cildini yorar bariyerini bozar temel şeyler kullan  ve iyi beslen iyi uyu bunlar yetiyor zaten  yoksa  sürekli bir şey kullanırsın yaşlanacağım diye  2030 da yaşlanma tarihe karışacak zaten  hücresel olarak yapacaklar bunları  olduğun yaşta uzun süre kalacaksın ama buna erişim çok mümkün olmaz zenginler yaptırır ancak :)

caputodeoro

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #3 : 05 Ocak 2026, 12:44:11 »
güzel bilgiler için teşekkürler ama retinol kullanacaksan düşük orandan başlamalısın cildinin alışması için yoksa tahriş eder  kaş yaparken göze çıkarma  çok fazla ürün kullanma bu da cildini yorar bariyerini bozar temel şeyler kullan  ve iyi beslen iyi uyu bunlar yetiyor zaten  yoksa  sürekli bir şey kullanırsın yaşlanacağım diye  2030 da yaşlanma tarihe karışacak zaten  hücresel olarak yapacaklar bunları  olduğun yaşta uzun süre kalacaksın ama buna erişim çok mümkün olmaz zenginler yaptırır ancak :)
retinoik asit  türevleri bariyeri bozar evet ama bunu kullanacak kişilerin mutlaka güçlü bariyere sahip olması gerekiyor, bariyer olmadan kullanımı dahada kötü yaşlandırıyor
Insanlara yardım etmek,geçtiğimiz yollardan geçenlere destek olmak bizi mutlu eder

Insan hiçbir bilgiyi veya dünyevi şeyi mezara götüremez, bilgi paylaşmakta bir zekâttır.....

Saç derisi 5-alfaredüktaz'ını hedef alan
Topical Finasteride

https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=39773.0

Dur

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #4 : 05 Ocak 2026, 14:11:20 »
Uygun fiyata çok pahalı olmayan ama işe yarayacak retinol hangisi?Marka verebilecek olan var mı?

caputodeoro

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #5 : 05 Ocak 2026, 14:15:17 »
Uygun fiyata çok pahalı olmayan ama işe yarayacak retinol hangisi?Marka verebilecek olan var mı?
TRE %0,05 KREM
Insanlara yardım etmek,geçtiğimiz yollardan geçenlere destek olmak bizi mutlu eder

Insan hiçbir bilgiyi veya dünyevi şeyi mezara götüremez, bilgi paylaşmakta bir zekâttır.....

Topical Finasteride

Hietzsche

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #6 : 05 Ocak 2026, 18:50:14 »
bende bu konularda çok meraklıyım fakat yıllardır yanlış ürünler kullandım hep şimdilerde doğrusunu biraz bulabildim diyebilirim .örneğin seramidin önemini  yeni öğrendim ama henüz bir ürün alamadım .bahsini ettiğin Ceramide np+ap+eop + linoleic acid + chlosterol içerikli bariyer onarıcı için marka verebilirmisin hocam.

caputodeoro

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #7 : 06 Ocak 2026, 00:02:16 »
bende bu konularda çok meraklıyım fakat yıllardır yanlış ürünler kullandım hep şimdilerde doğrusunu biraz bulabildim diyebilirim .örneğin seramidin önemini  yeni öğrendim ama henüz bir ürün alamadım .bahsini ettiğin Ceramide np+ap+eop + linoleic acid + chlosterol içerikli bariyer onarıcı için marka verebilirmisin hocam.
vitayes tiger grass diye geçiyor, anti aging diye satılan kremlerin içinde anti aginge dair içerik yok, benim bu listelediğim içeriklerle cildinizi bebek gibi yapabilirsiniz ama hücresel yaşlanmayı durdurmak mümkün değil yani yağ kaybı kemik kaybı kas kaybı cildin ana enerjisin veren şeyler,

Bu saydıklarım dışında Resveratrol takviyesi almanız sizin lehinize olacak cilt genleri üzerinde doğrudan bi etkiye sahip cilt genetik potansiyelinizi iyileştirebiliyor epigenetik yolağı aktive edebiliyor

Topical Finasteride

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #8 : 08 Ocak 2026, 16:31:39 »
Güneşten korunma konusu gerçekten çok kritik, buna kesinlikle katılıyorum. UV ışınları yaz-kış fark etmiyor, camdan da geçebildiği için düzenli güneş koruyucu kullanımı yaşlanmayı yavaşlatan en temel adımlardan biri.

Topikal ürünlerle cilt kalitesi ciddi anlamda iyileştirilebilir; retinoidler, C vitamini, niasinamid gibi içerikler cildin dokusunu, parlaklığını ve genel görünümünü belirgin şekilde toparlayabiliyor. Bu anlamda düzenli ve bilinçli bir rutinle algısal olarak daha genç bir görünüm elde etmek mümkün.

Ama yaşlanma sadece cilt yüzeyiyle sınırlı bir süreç değil. Zamanla yüzdeki yağ yastıkçıklarının yer değiştirmesi, hacim kaybı ve kemik yapıda meydana gelen değişimler de görünümü ciddi şekilde etkiliyor. Bu yüzden cilt ne kadar iyi olursa olsun, bakışlardaki ifade ve yüz mimiklerinin gençlikteki hali birebir geri gelmeyebiliyor. Cerrahi ve enjeksiyon işlemleriyle belli ölçüde destek sağlanabiliyor ama birebir eski formu yakalamak zor.

Özetle; iyi bir cilt bakımıyla cildi mümkün olan en iyi durumda tutmak çok değerli, ancak yaşlanmanın sınırlarını belirleyen başka anatomik faktörler de var. Gerçekçi beklentilerle ilerlemek en sağlıklısı gibi duruyor.
Global Moderator

caputodeoro

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #9 : 08 Ocak 2026, 23:02:08 »
Güneşten korunma konusu gerçekten çok kritik, buna kesinlikle katılıyorum. UV ışınları yaz-kış fark etmiyor, camdan da geçebildiği için düzenli güneş koruyucu kullanımı yaşlanmayı yavaşlatan en temel adımlardan biri.

Topikal ürünlerle cilt kalitesi ciddi anlamda iyileştirilebilir; retinoidler, C vitamini, niasinamid gibi içerikler cildin dokusunu, parlaklığını ve genel görünümünü belirgin şekilde toparlayabiliyor. Bu anlamda düzenli ve bilinçli bir rutinle algısal olarak daha genç bir görünüm elde etmek mümkün.

Ama yaşlanma sadece cilt yüzeyiyle sınırlı bir süreç değil. Zamanla yüzdeki yağ yastıkçıklarının yer değiştirmesi, hacim kaybı ve kemik yapıda meydana gelen değişimler de görünümü ciddi şekilde etkiliyor. Bu yüzden cilt ne kadar iyi olursa olsun, bakışlardaki ifade ve yüz mimiklerinin gençlikteki hali birebir geri gelmeyebiliyor. Cerrahi ve enjeksiyon işlemleriyle belli ölçüde destek sağlanabiliyor ama birebir eski formu yakalamak zor.

Özetle; iyi bir cilt bakımıyla cildi mümkün olan en iyi durumda tutmak çok değerli, ancak yaşlanmanın sınırlarını belirleyen başka anatomik faktörler de var. Gerçekçi beklentilerle ilerlemek en sağlıklısı gibi duruyor.
İÇSEL ; Ligament bağ dokuları ve smas kas fasya sistemi (yağları taşıyan ana unsurlar kemikten sonra) (yüzün sarkmamasını sağlayan şey ama zamanla gevşiyor ve cilt kendini aşağı bırakıyor)
Derin yağ yastıkçıkları ve normal yağ yastıkçıkları (iskeletleşmeyi engelleyen,canlı görünümü veren bu)
Yüz iskeletindeki değişimler(erime ve mineral olarak sindirilme) (yüz yağlarını tutan ana unsur,milimetrik oynamasında bile göz altı torbaları,gölgelenme artar ve sarkma olur)

Dışsal : Kolajen ve elastin lifleri (cildin parlaklığını ve ışık yansıtmasını sağlar)
Cilt bariyeri (cildin su tutmasını,cildin koruyucu ana unsuru olan yağlardan oluşan bir yapı,bariyer bozukluğunda cilt yorgun, yağ kaybetmiş gibi görünebilir, en ufak ciltle temasta cilt kızarır)

80 yaşında olan bi zamanlar ünlü şarkıcı "Cher" in yüzüne bakabilirsiniz kendisi 30-40 arasında gösteriyor fakat yüz iskeleti çok erimiş artık dışa vuruyor

Topical Finasteride

dejavuu86

• Sr. Member
« Yanıtla #10 : 09 Ocak 2026, 00:26:58 »
İÇSEL ; Ligament bağ dokuları ve smas kas fasya sistemi (yağları taşıyan ana unsurlar kemikten sonra) (yüzün sarkmamasını sağlayan şey ama zamanla gevşiyor ve cilt kendini aşağı bırakıyor)
Derin yağ yastıkçıkları ve normal yağ yastıkçıkları (iskeletleşmeyi engelleyen,canlı görünümü veren bu)
Yüz iskeletindeki değişimler(erime ve mineral olarak sindirilme) (yüz yağlarını tutan ana unsur,milimetrik oynamasında bile göz altı torbaları,gölgelenme artar ve sarkma olur)

Dışsal : Kolajen ve elastin lifleri (cildin parlaklığını ve ışık yansıtmasını sağlar)
Cilt bariyeri (cildin su tutmasını,cildin koruyucu ana unsuru olan yağlardan oluşan bir yapı,bariyer bozukluğunda cilt yorgun, yağ kaybetmiş gibi görünebilir, en ufak ciltle temasta cilt kızarır)

80 yaşında olan bi zamanlar ünlü şarkıcı "Cher" in yüzüne bakabilirsiniz kendisi 30-40 arasında gösteriyor fakat yüz iskeleti çok erimiş artık dışa vuruyor
dostum cher 30 -40 gibi falan görünmüyor   translar gibi görünüyor yüzü botoks dolgu içinde bes belli   yapaylik net belli  80 yaşında biri zaten nasıl genç kalabilir ki istediğin kremi istediğin retinolu kullan hücreler yaşlanıyor ölüyor enerjisi bitiyor insanın zaten doğanin  kanunu   soytarı gibi yaşlı olacagima efendi gibi kirisir yaslanirim daha iyi güzel yaşlanmak önemli olan botoks ve dolgular ile inan çok daha kötü duruyor insanlar örnek Mickey Rourke ne hale gelmiş botoks ve dolgudan korku filmi karekteri gibi olmuş halbuki gençliği ne kadar iyiymiş doğalina bıraksa suanki halinden daha iyi görünecegi kesin

caputodeoro

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #11 : 09 Ocak 2026, 02:26:23 »
dostum cher 30 -40 gibi falan görünmüyor   translar gibi görünüyor yüzü botoks dolgu içinde bes belli   yapaylik net belli  80 yaşında biri zaten nasıl genç kalabilir ki istediğin kremi istediğin retinolu kullan hücreler yaşlanıyor ölüyor enerjisi bitiyor insanın zaten doğanin  kanunu   soytarı gibi yaşlı olacagima efendi gibi kirisir yaslanirim daha iyi güzel yaşlanmak önemli olan botoks ve dolgular ile inan çok daha kötü duruyor insanlar örnek Mickey Rourke ne hale gelmiş botoks ve dolgudan korku filmi karekteri gibi olmuş halbuki gençliği ne kadar iyiymiş doğalina bıraksa suanki halinden daha iyi görünecegi kesin
yüzün yaşlanmasının temelini üstte açıkladık hintelle beraber bunları geriye alabilen eski haline dönebiliyo tabi bi kaçı geri gelmiyo ama cher onların çoğunu profesyonel birine yaptırıyor ama kadında botox mevcut değil yüz germe işlemi yapmış oda ligament kolajen bağlarının yağları düzgün bi şekilde tutabilmesi için tam yüz germe yaptırmış bu onu 20 yaş, cilt germe yağ enjeksiyonuyla birlikte 30-40 yaş genç yaptırmıştır 20 li yaşlardaki kas tonusu, sinir hücrelerinin kalitesi, cilt dnası,yüz iskeleti kalitesi bambaşka seviyelerde olduğu için geri dönmesi mümkün olamaz onun dışında cherin yüzünde ciddi derecede kemik erimesi mevcut artık kemikler incelmekten yüzün dışına çıkmış ligament tedavisi olsa bile bu onu belli bi yaşa kadar çekebilir eski kemik kalitesi konumu olsaydı çok daha genç görünebilirdi

O dediğin yapay görüntüyü yüz bölgesinin iskeleti eriyip dışa vurduğu için veriyor
Bir diğer iskelet erimesi içinde donatella versace ye bak demek istediğim anlarsın, kemik dokusu eriyen bir yüz asla genç kalamaz

Botoxlar harbiden dediğin gibi berbat. Doğal bir görüntüyü elde edemedikten sonra insanın dış görünüşü önemsiz kalıyor
« Son Düzenleme: 09 Ocak 2026, 02:35:21 Gönderen: caputodeoro »

Topical Finasteride

caputodeoro

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #12 : 09 Ocak 2026, 02:40:10 »
olay şu ki ligamentler kemiklere bağlanıyo, smas dokuları ligamentleri destekliyo, yağ yastıkçıkları ligamentler aracılığıyla cildin altına konumlanıyo ve yüzün doluluğunu oluşturuyo yani mükemmel bir düzen, en temelini burda kemikler oluşturuyo, o olmadığında hepsi uçuruma gidiyo cilt bi anda sarkıveriyo ve en geri döndürülemezi de bu.

Cher ,donatella versace,madonna yüz germe yapmalarına rağmen göz çevresi ve yanak kısımları aşağıya sarkık, yüz germede temel mantık yaşla gevşeyen ligament dokusunu tekrar kemiğe bağlamak ve üzerine yağ yastıkçığı eklemek, bu sayede cilt “diri” görünümü yakalayacaktı ama ikisininde yüzünde kemik erimesi olduğu için ligamentleri daha geriden bağladıkları için gene sarkık duruyor bir miktar o yüzden yaşları daha büyük duruyor ve hepsinin yüzlerinde iskeletimsi görüntü var
 Ve göz çevresindeki ligamenti 1-2mm geriden bağlamak bile 5-10 yıl daha büyük gösterebiliyor çünkü yağ göz kapağının altına sarkınca bakışları tam anlamıyla yorgun ifade ediliyor

Biz burda yaşlanmanın en üstünde nelerin olduğunu anlatıyoruz ciltte vücudun içinde nelerin değiştiğini, bunlar en üst düzey yüz hattını belirleyen şeyler bunlar kadar etkili herhangi birşey mevcut değil
« Son Düzenleme: 09 Ocak 2026, 03:25:49 Gönderen: caputodeoro »

Topical Finasteride

dejavuu86

• Sr. Member
« Yanıtla #13 : 09 Ocak 2026, 10:28:28 »
olay şu ki ligamentler kemiklere bağlanıyo, smas dokuları ligamentleri destekliyo, yağ yastıkçıkları ligamentler aracılığıyla cildin altına konumlanıyo ve yüzün doluluğunu oluşturuyo yani mükemmel bir düzen, en temelini burda kemikler oluşturuyo, o olmadığında hepsi uçuruma gidiyo cilt bi anda sarkıveriyo ve en geri döndürülemezi de bu.

Cher ,donatella versace,madonna yüz germe yapmalarına rağmen göz çevresi ve yanak kısımları aşağıya sarkık, yüz germede temel mantık yaşla gevşeyen ligament dokusunu tekrar kemiğe bağlamak ve üzerine yağ yastıkçığı eklemek, bu sayede cilt “diri” görünümü yakalayacaktı ama ikisininde yüzünde kemik erimesi olduğu için ligamentleri daha geriden bağladıkları için gene sarkık duruyor bir miktar o yüzden yaşları daha büyük duruyor ve hepsinin yüzlerinde iskeletimsi görüntü var
 Ve göz çevresindeki ligamenti 1-2mm geriden bağlamak bile 5-10 yıl daha büyük gösterebiliyor çünkü yağ göz kapağının altına sarkınca bakışları tam anlamıyla yorgun ifade ediliyor

Biz burda yaşlanmanın en üstünde nelerin olduğunu anlatıyoruz ciltte vücudun içinde nelerin değiştiğini, bunlar en üst düzey yüz hattını belirleyen şeyler bunlar kadar etkili herhangi birşey mevcut değil
2030 da yaşlanma tarihe karışacak diyor bazı doktorlar bakalım nasıl olacak hücresel boyutta  bir tedaviden bahsediyorlar  senin söylediğin retinol ,güneş kremi ve c vitamini cilt için önemli seyler ama işin sırrı vücut genetiği  beslenme ve düzenli egzersiz ve az stresli hayat ama bu ünlüler bu kafar para verip nasıl buhale getirebiliyor kendilerini anlamıyorum  :)

caputodeoro

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #14 : 09 Ocak 2026, 13:28:56 »
2030 da yaşlanma tarihe karışacak diyor bazı doktorlar bakalım nasıl olacak hücresel boyutta  bir tedaviden bahsediyorlar  senin söylediğin retinol ,güneş kremi ve c vitamini cilt için önemli seyler ama işin sırrı vücut genetiği  beslenme ve düzenli egzersiz ve az stresli hayat ama bu ünlüler bu kafar para verip nasıl buhale getirebiliyor kendilerini anlamıyorum  :)
güneş genetiği bile tersine çevirebiliyo hücresel yani içten yaşlanmadada etkili, 2030da yaşlanma tarihe karışacak kim diyorsa teknoloji bilim şuanlık araştırıyordur ama 4 sene içinde sanmam ya birsürü cerrahi işlem vesaire var en fazla yapsalar bi kaç tane daha çıkarırlar minimum zarar yüksek kâr ile işi kapatırlar

Topical Finasteride

Facebook Twitter Instagram