Gönderen Konu: Sizce ne yapmalıyım ???  (Okunma sayısı 185 defa)

Attolos Yurdu Sakini

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Sizce ne yapmalıyım ???
« : 05 Ocak 2026, 21:39:39 »
35 yaşındayım 25 yaşından beri agresif olmamakla birlikte saçım dökülüyor ama son 3 senedir saç dökülmem arttı.Şuanda agresif bir dökülmem yok ama yavaş yavaş döküldüğünü gözlemliyorum saç dökülmem şakaklardan başladı son 3 senedir ön bölgede dökülmeye başladı arka üst tarafdaki ve vertex bölgesindeki saçlarım dökülmese bile son 5 senede bir hayli inceldi.Finasterid veya minoxidil tarzı bir ilaç hiç kullanmadım ama 2 senedir düzenli aralıklarla biotin, çinko ve d3k2 takviyesi alıyorum. Yakın zamanda hormon testi yaptırdım herhangi bir sıra dışı değerim yok.Kilolu değilim sigara kullanmıyorum spor yapıyorum. Saç ekimi planlıyorum ama saç ekiminden önce finasterid kullanmalı mıyım? görüş ve önerilerinizi bekliyorum🙏 Şimdiden teşekkürler

Final Boss

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: Sizce ne yapmalıyım ???
« Yanıtla #1 : 06 Ocak 2026, 01:42:01 »
hocam fotoğrafa bakınca durum gayet net görünüyor kesinlikle  aga yok ve agresif bir dökülme de söz konusu değil. daha çok strese bağlı dönemsel dökülme var, ön tarafta da yaşla birlikte oluşan doğal bir geri çekilme mevcut.
ön hatta derin m formu yok, şakaklarda belirgin bir açılma yok ve ön bant hala güçlü duruyor. tepe tarafında da genetik dökülmeye özgü ciddi bir incelme görünmüyor, ışık ve açı sebebiyle biraz seyrekmiş gibi algılanıyor.

bu tablo genetik erkek tipi agresif dökülme olarak okunmaz. büyük ihtimalle stres kaynaklı bir süreç ve ön çizgi de yaşla birlikte biraz oturmuş durumda. bu yüzden finasterid dutasterid gibi ilaçlara bu görüntüde girmenin çok gerekli olduğunu düşünmüyorum.
yapılabilecekler aslında basit, uyku ve stres düzeni, ferritin d vitamini b12 ve tiroid değerlerine baktırmak, nazik bir saç bakımı. isteyen için topikal minoxidil destek amaçlı düşünülebilir ama zorunlu değil.

saç ekimi tarafında da komple bir ekim gerektiren bir durum yok. sadece ön hattı biraz daha toparlamak amacıyla dar alana max 1500 2000 greft civarı bir ekim yapılabilir. bu tamamen estetik bir dokunuş olur. bu tarz sadece çizgiye yönelik ekimleri görmek için dr muttalip keser örneklerine bakarsan ne demek istediğim daha net anlaşılır hocam.

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
Ynt: Sizce ne yapmalıyım ???
« Yanıtla #2 : 06 Ocak 2026, 02:06:57 »
SAÇ EKTİREBİLİRSİN ÖN HATTIN KAYBOLMUŞ

imkan varsa asmed

asuman hair
hakan klinik
cüneyt çoşkun