Merhaba arkadaşlar, 6 yıl sonra geri döndüm. ilk konu açtığımda 20 yaşındaydım ve şimdi 26 yaşındayım. Mevcut saçımın durumunu göz önüne alarak 05.01.2026 tarihinde Ankara'da MESEN Saç Ekim merkezinde 5.400 Greftlik bir ekim operasyonu geçirmiş bulunmaktayım.
Operasyon sonrası süreçlerimi bu konu altında güncelleme yaparak sizinle paylaşmayı amaçlıyorum. Saç Ekimi için düşünceleri olan arkadaşlar için faydalı olabilir.
Bu süreçte kullanacağım bazı takviyeler şunlardır;
- Losyon ve Şampuan (10 Gün)
- SEOGEN Tablet (Xpecia ile aynı)
- Vitamin D3-K2 (değerim düşüktü)
- Süreç içerisinde olacak PRP seansları.
Finasterid konusunu ekim sorumlusu hocama söyledim ama gerek duymadığımı söyledi. Ben de Finasterid kullanmadan bu süreci yöneteceğim
OPERASYON ÖNCESİ SAÇIMIN DURUMU:
(1) ve (2) Aşağıda 2020 ve 2025 fotoğrafları var. Aradan geçen 5 yılın ardından dökülme sürecinin yavaşladığını, belirgin bir dökülme yaşamadığımı düşündüğüm için operasyon olmaya karar verdim.
Vertex bölümünde açılmam yok, genel itibari ile resimlerde de görüldüğü gibi ön bölgede yoğunluk var.
(3) Aşağıdaki fotoğrafta saç çizgisi doğallığın korunması için kaşların kaldırılarak yapıldığı çizgidir. Alın olarak geniş alınlı birisiyim. Ekim sorumlusu hocamın bana tavsiye ettiğine uyarak, benim de mantığıma uyduğu için çok da aşağı çektirmedim.
! ARKADAŞLAR YORUMLARINIZI ESİRGEMEYİN LÜTFEN

!
(!) Arkadaşlar Saç ekimi sürecimde çok bir acı yaşamadım merak eden arkadaşlar için sadece Anestezi işlemi geçici bir acı yaratacak o da normal sonrası gayet güzel gidiyor. (!)
Normalde ağırlık sporu ile uğraşıyorum. 2 Ay yasaklandı. 2 ayın sonunda kademeli olarak başlayabilirsin denildi. Bu süreçte de bol proteinli öğünleri tüketmemi önerdi