Merhabalar.
15 gündür çeşitli saç ekim merkezleri ile görüştüm. Ankara’ da ikamet ediyorum. Kendim sağlık personeliyim. 37 yaşındayım .Süreçlere ve sektöre hakim biriyim. Bu yüzden hasta tarafına geçmek ve doğru merkezi seçmek konusunda oldukça zorlanıyorum.( Zira çoğu merkezin bakanlık onaylı saç ekim faliyet ruhsatı olmadığını gördüm ) Nihayetinde konu sağlık ve güvenilir bir merkez ve standart aramaktayım..
Uzun süredir xpecia, hariforte, mınoksil gibi takviyeler kullanıyorum. Vitamin değerlerim şu an normal. Haftada bir de topikal minoks+finasterid 0.1 kullanmaya başladım.
Fiyat ve beklenti olarak, 3- 5 merkez arasındayım…
( Forumda yazılan yerlerin çoğu ile görüştüm. Asmed/ Asuman Hair / Medeks… vb )
Finale kalanlar: 🙈
Şahin Çelik ( Ankara- Elos )ile görüştüm. Kendisi Donor bölge çok iyi değil. Beklentin çok yüksek olmasın dedi. ( Safir, Penset ekimi ) 4500 greft ( Son görüştüğüm merkez 🙄)
DK Klinik ( Antalya ) Dhi - 3200 saç/ 700 sakal 2 seans planlama. ( En pro yaklaşan klinik )
İstanbul Aestetic Center ( Cüneyt Çoşkun) -Dhi 3500-400 greft İki seans planlama. ( Ön ve orta / Tepe) Traşsız Ekim
İstanbul ( Fizyoestet) - 3500-4000 Dhi - 2 seans planlama ( Ön ve orta/ Tepe )
Ek olarak Dr. Gizem Kagıtçı ve Esma Serkan Tetik diğer düşündüklerim.
( Reklam veya yatırım tavsiye kesinlikle değildir 🫠 )
Kimi Dhi da köklerin kalem basıncıyla zarar görebileceğini kimi de Safir de olan saçların kanal açılırken dökülebileceğini iddia ediyor. Bilimsel bir kanıt göremedim.
Benim bu konuda kanaatim ekim merkezinin ne kadar iyi ve hangi yöntemi daha iyi yaptığı. ( Dhi daha yakın olsamda görüşüm bu )
Forumu uzun yıllardır takip etmekteyim. Yardımlarınız ve değerli görüşleriniz için ayrıca teşekkür ederim.
Not: Artık hiçbir merkez ile görüşmeyi düşünmüyorum…🙌 😅