Gönderen Konu: Ahmet Tosun (The Hair Clinic) - 4.400 GREFT SAPPHIRE FUE - 14.01.2026 - Yaş:30  (Okunma sayısı 269 defa)

Nocteline

  • Yeni üye
  • *
  • İleti: 5
  • Saç ekimi sonuçları
Herkese merhaba arkadaşlar,

Uzun araştırmalar ve forum okumaları sonucunda epeydir düşündüğüm ekim işlemi ile ilgili birkaç merkez ile görüştüm, hem yaklaşımı hem de sizlerin yorumları neticesinde Ahmet Tosun hocamız ve ekibi ile ilerlemye karar verdim. Ekim operasyonum dün gerçekleşti, öncelikle ekim öncesindeki süreçten ve saç dökülme hikayemden bahsedeyim. Sonrasında operasyonla ilgili notlarımı ve görsellerimi de ileteyim. Olumlu-olumsuz yorumlarınız, önerileriniz, söylemek istediğiniz herhangi bir şeye açığım, çok memnun olurum. 😊

Dökülme Hikayesi ve Genel Durum: Yaşım 30, lise öğrenimim başladığından beri saç dökülmesi problemi yaşayan bir bireyim. Alın yapısı olarak her zaman geniş bir alnım vardı, fakat lisede saçlarda zayıflama ve güçsüzleşmeler başlamıştı ve her duş sonrasında ciddi anlamda saçlarımın döküldüğünü görebiliyordum, bu da alnımın yavaşça daha da açıldığı bir döneme soktu beni. Görüştüğüm doktorlar da bunun erkek tipi dökülme olduğundan ve giderek ilerleyeceğinden bahsediyorlardı. Önleyici tedavi olarak 2013-2014 yıllarında Minoxil Forte %5 kullanmaya başladım. O zamanlardan bu yıllara kadar aksatmadan her gün kullanmaya çalıştım. Ara sıra bıraktığım dönemler olmuş olsa da en az 10 yıl kadar aktif şekilde kullandığımı düşünüyorum. Minoxil dışında finasteride etken maddesi içeren hiçbir ilaç kullanmadım, yan etkileri dolayısıyla da kullanmak istemedim açıkçası. Ayrıca dermaroller tarzı ürünler de kullanmadım.

Karar Süreci ve Görüşmeler: Artık bu yıl dökülmemin de çok fazla ilerlemesiyle ekim işlemini yaptırmakta karar kıldım. siz değerli forum üyelerinin tecrübeleri, yaşadıkları, önerileri gerçekten çok yardımcı oluyor, çok teşekkürler herkese katkıları için. Ahmet Tosun hocamız ile görüşmemizde açıklık olan bölgenin hayli geniş olduğunu ve tek seanstan yeterli sonucu almanın zor olduğunu açık şekilde belirtti. Ayrıca donör alanın da çok çok kaliteli görünmediğini, maksimum gret çalışacaklarını, fakat tatmin edici sonuçlar yaratabileceğini ifade etti. Tabi greft alımı yapılmadan bunun kesin olmadığını da ifade etti. Ben de gerçekçi sonuçlar beklediğimi, fakat yine de tepelerde de çok boş bir görünüm istemediğimi ilettim kendisine. Bazı örneklerde ön tarafın gayet iyi dolulukta olup, tepe ve arka tarafın bomboş görünmesinin çok hoş olmayacağını düşündüğümü söyledim. İkinci bir seansı düşünmek için ilk seanstan genel bir verim almanın benim için önemli olduğunu belirttim.

Operasyon Günü: Sabah 8’de operasyon merkezine geldim, öncelikle tetkiklerimi yaptılar ve tansiyon gibi değerlerime baktılar, herhangi bir sorun çıkmadı. Sonrasında Ahmet hocamız hem benim beklentilerimi hem kendi deneyimlerini dikkate alarak ekim yapılacak alanın çizimini yaptı. Aşağıda hem çizim öncesi, hem de çizimi içeren görselleri görebilirsiniz (saç kesimi sonrasında operasyona girmeden fotoğraf çekmedim malesef, umarım bu şekilde de bellidir.):

-Greft Alımı: Sonrasında tıraş işlemi gerçekleştirildi ve greft alımı için odaya alındım. Lokal anestezi ile uyuşturma işlemini yaptılar, iğneler gerçekten can yakıyor ama uyuştuktan sonraki süreç çok daha kolay geçiyor. Greft alımı işleminde öncelikle ekip işleme başladı, greft alımının yarısına doğru ise Ahmet hocamız devraldı ve o devam etti. Donörün aşırı kaliteli görünmemesinden dolayı kendisinin el atmak istediğini ve her şeyden emin olmak istediğini belirtti. 2-3 saat kadar süren bir işlem oldu greft alımı. Toplamda 4.400 kadar greft alındığını belirtti. 100-200 kadar tekli kök de var ama onları saymıyorum dedi. Sonrasında kanal açımı işlemi öncesinde bir ara verdik.

-Kanal Açımı: Kanal açımı işleminde Ahmet Bey kanal açım işlemini gerçekleştirdi. Hocamızın muhabbeti de keyifli olduğu için zaman hızlı geçti.

-Ekim İşlemi: Operasyonun en zahmetli ve uzun kısmı ekim işlemiydi. Saat 12:45 gibi ekim işlemine başladık, ekimi Ahmet hocanın ekibi gerçekleştirdi. Sapphire FUE tekniği ile ekim yapıldı. Ekim esnasında kan dolaşımımın yoğun olduğundan ve bu durumun da kanamayı etkilediğinden bahsettiler. Genel olarak anladığım kadarıyla ekim esnasında kanamalar yoğun oldu, fakat olumsuz bir durum olmadığından bahsettiler. Ahmet hocamız da birkaç kez kontrole geldi, en sonlara doğru ise dikkatlice inceleyip ekibine birkaç direktif daha verdi. Sonrasında operasyonu noktaladık. Operasyon sonucunda ışığın altında çektikleri görsellere aşağıda ulaşabilirsiniz:

-İlk Yıkama: Ertesi gün ilk yıkama için sabah 10:30 gibi merkeze geldim, işlemi dikkatle gerçekleştirdiler. Hatta diğer günler için de müsait olduğumda gelebileceğimi belirttiler. Bazı pıhtılar da ilk yıkamada tam dökülmediği için en azından yarın da yıkamaya merkeze gelmemi tavsiye ettiler.

-Ekim Sonrası Görüşme: Hocamız operasyonun iyi geçtiğini, kendisinin de süreçten memnun olduğunu ifade etti. Öneri olarak ilk 10 gün olabildiğince saç köklerini korumam gerektiğini, kesinlikle bir darbe-sürtme olmaması gerektiğini ifade etti. İlk 3 gün ödem için ise genel olarak boyunluk ile yatar vaziyette olmamı istedi. Ödem oluşmaması için olabildiğince oturmaktan ve ayakta durmaktan kaçınmamın iyi olabileceğini belirtti.

İlaç Önerileri: İlaç önerisi olarak ise hocamız ilk 10 güne kadar kullanılabilecek ilaçlardan bahsetti; bunlar arasında kan sulandırıcı, ödem söktürücü, antibiyotik ve ağrı kesici ilaçlar var.  10 günlük süreç tamamlandığında diğer takviyeleri konuşuruz dedi. 10.gün sonrasında konuştuklarımızı buraya da ekleyeceğim.

Bu konuda sizden de tavsiyelerinizi duyabilirsem çok memnun olurum. Belirttiğim gibi Finasteride etken maddeli bir ilaca çok sıcak bakmıyorum. Hocamız da bu konunun kendi tercihim olduğunu belirtti, mutlaka kullan veya kullanma demeyeceğini söyledi. Kullanırsam tabi ki faydalı olacağını da iletti. Minoxidil ile ilgili olarak ise çok uzun zamandır -neredeyse 10 yıl- kullandığım için açıkçası artık sürekli kullanmak istemiyorum. Kendisi de eğer sürekli kullanabileceğine inanıyorsan başlayabilirsin ama ben mutlaka kullanacaksın gibi bir şey söylemem dedi. Sizlerin de hem Finasteride hem de Minoxil konusunda yorumlarını merak ediyorum açıkçası, belirtirseniz çok sevinirim.

Anlatmış olduğum genel operasyon sürecine, planlama ve çizime ve şu anlık görüntülere ilişkin de yorumlarınızı bekliyorum. Teşekkür ederim herkese şimdiden. 😊






Nocteline

  • Yeni üye
  • *
  • İleti: 5
  • Saç ekimi sonuçları
Çizim Sonrası Görüntüler:


Nocteline

  • Yeni üye
  • *
  • İleti: 5
  • Saç ekimi sonuçları
Operasyon Sonrası Görüntüler


Nocteline

  • Yeni üye
  • *
  • İleti: 5
  • Saç ekimi sonuçları
Aşağıdaki görüntüler de bugünden en güncel görüntüler, değerli yorumlarınızı bekliyorum. :)

İlk Yıkama Sonrası Görüntüler:


Mhmetulbs94

  • Yeni üye
  • *
  • İleti: 21
  • Saç ekimi sonuçları
Maşallah, valla helal olsun hocam. En ince ayrıntısına kadar herşeyi detaylıca yazmışsın. Bravo. Ben üşendim bu kadar detaylı yazı yazmaya. Ekimin hayırlı olsun. Ahmet hocam candır. Bende aynı klinikte gerçekleştirdim işlemi. İnşallah sonuç da güzel olur

Nocteline

  • Yeni üye
  • *
  • İleti: 5
  • Saç ekimi sonuçları
İnşallah hepimiz için en güzeli olur hocam, çok teşekkür ederim güzel yorumun için.  :) Ekim öncesi forumda uzunca bir vakit geçirdim, bu şekilde detaylı ve sıralı konular görünce ben de çok takdir ediyordum, o yüzden siz okuyup yorum yapanlara olan saygımdan ben de her şeyi detaylı şekilde yazmak istedim. Umarım hem karar aşamasında olanlara, hem de bu süreçleri geçiren herkese fayda sağlar bu gönderi ve gelecek olan yorumlar. Tekrar teşekkürler, sizlere de hayırlı olsun, umarım güzel sonuçlar alırsınız :)

 

Facebook Twitter Instagram