Bu arada beni. Ekim sertifikamda Fue+Dhı yazıyor 4700 greft artık ne anlam ifade eder fue +dhı cok hakım değilim ben dhi sanıyordum
Öncelikle ekimin hayırlı olsun Hocam. İnşallah beklediğin sonuca ulaşırsın. Senin soruna gelecek olursak; yöntemin hiç bir önemi yok. Önemli olan işi yapan kişinin el becerisi.
FUE (Follicular Unit Extraction ) - tekniktir. Yani anlaşılır bir dille söylemek gerekirse greftleri tek tek almaktır demek. Zaten başka türlü nasıl alınabilir ki diye düşünebilirsiniz ama önceden FUT tekniği vardı. Hala bazı ülkelerde uygulanıyor fakat Türkiye'de tarih olan bir teknik. Onu da burada anlatmiyim. Merak eden google amcaya sorabilir.
DHI (Direct Hair Implantation) - yöntemdir. Yani greftleri yerleştirme yöntemi. Her ne kadar bir çok klinik bunu direk ekim yapmak olarak aktarsa da aslında öyle değil. Bizim anlayacağımız dilde söylemek gerekirse, kanal açma esnasında grefti de yerleştirmek.
Toparlicak olursak da, DHU FUE denildiği zaman, grefleri toplama işlemini FUE tekniği ile yapılmış, grefleti yerleştirme işlemini de DHI kalemi veya yöntemi ile yapılmıştır demek. Sapphire FUE denildiği zaman da, greftleri toplama işlemi FUE tekniği ile yapılmış, greftleri yerleştirme işlemi de Sapphire kalemi veya yöntemi ile yapılmıştır demek