Gönderen Konu: Eyüp Yiğit / 5000 greft / Yanık saç ekimi sürecim/ 28 Yaş  (Okunma sayısı 627 defa)

ariozfatih

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Merhaba arkadaşlar,
Uzun zamandır saç ekimini araştıran ama bir türlü karar veremeyen taraftaydım. Saçlar baya bir dökülmüştü fotoğraflarda göreceğiniz gibi. İşin zor kısmı da ön bölgede eski bir yanık izi olmasıydı. Görüştüğüm birçok yerde bu alana ekim tutmayabilir denildi, o yüzden açıkçası çekinerek ilerledim.
En sonunda uzun araştırmalar sonrası Eyüp beyin tavsiyesiyle DHI yöntemiyle ekim yaptırmaya karar verdim.
Toplam 5000 greft ekildi. Ön çizgi ve orta alan ağırlıklı çalışıldı, yanık olan bölgeye de ekim yapıldı.
Bu süreçte birden fazla saç ekim merkeziyle görüştüm. Açık konuşmak gerekirse bazı yerler çok samimi yaklaşsa da çoğunda iş biraz pazarlama tarafına kayıyor gibi hissettim. Tıbbi değerlendirmeden çok satış konuşması dönüyordu. Sağlık sektöründe çalıştığım için bu farkı anlamak benim için çok zor olmadı. Daha gerçekçi, riskleri de açık açık konuşan bir yaklaşım arıyordum.

Tercih etmemde en etkili şey ise daha önce ekim yapan Eyüp Yiğit’in 6 farklı hastasının sonuçlarını birebir görmem oldu. Fotoğraf değil, süreç ve sonuç olarak görüp tatmin olduğum için güvenerek ilerledim.

Operasyon günü süreç gayet planlı ilerledi. Ön çizgiyi çok aşağı çekmeden, doğal duracak şekilde tasarladılar. Greft dağılımını ön ve orta alanı toparlayacak şekilde yaptılar. Yanık olan bölgede de özellikle daha dikkatli ve sık çalıştıklarını söylediler.

Şu an ekimin hemen sonrasındayım. İlk izlenim olarak yoğunluk fena durmuyor. Ön çizgi sert ve yapay gelmedi bana. Kızarıklık ve kabuklanma da şu an için normal seviyede.
Bu konuyu süreç günlüğü gibi kullanacağım.
Şok dökülme, 3. ay, 6. ay ve final sonuçları buraya düzenli eklemeyi düşünüyorum. Benim gibi yanık izine ekim yaptırmayı düşünenlere de gerçek bir referans olur belki.
Sorusu olan olursa bildiğim kadarıyla yardımcı olmaya çalışırım.

ariozfatih

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: Eyüp Yiğit / 5000 greft / Yanık saç ekimi sürecim/ 28 Yaş
« Yanıtla #1 : 15 Şubat 2026, 21:39:20 »
Yorumlarınızı ve tavsiyelerinizi bekliyorum arkadaşlar; siz nasıl buldunuz?

ariozfatih

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #2 : 15 Şubat 2026, 21:51:34 »
.

ariozfatih

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #3 : 16 Şubat 2026, 11:02:32 »
Ekim sonrası ilk gün 16.saat.
Sabah kahvaltının ardından,
Antibiyotik, ödem atıcı birer hap kullanacağım

heaven

• Yeni üye
  • *
  • Heaven & Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #4 : 16 Şubat 2026, 19:19:30 »
Hayırlı olsun ama sıkıntı var gibi
  • Ekim Merkezi ismi Ers Clinic
  • Greft Miktarı 5200
  • Yaşınız 28
  • Medikal Tedavi Bakım Seti 6 aylık

ariozfatih

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #5 : 16 Şubat 2026, 19:59:44 »
Hayırlı olsun ama sıkıntı var gibi
Hangi açıdan hocam? Farkettiğim veya hissettiğim bir rahatsızlık yok şuan.

Kripteks13

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #6 : 16 Şubat 2026, 21:44:52 »
Hangi açıdan hocam? Farkettiğim veya hissettiğim bir rahatsızlık yok şuan.
Nekroz demek istedi arkadaş sanırım

ariozfatih

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #7 : 16 Şubat 2026, 21:56:32 »
Mesajınız üzere saç ekimi yapan hocama fotoğraflarımı gönderdim, yanık bölgeye ekilen saçların bir kısmında  yanık bölgenin bazı kısımlarının zayıf kan dolaşımına sahip olmasından kaynaklı olabileceğini söyledi, morarma gibi görünüyor şimdilik dedi
aspirin kullanmamı önerdi yarın ilk yıkamaya çağırdı krem uygulaması yapacağını belirtti bu haliyle sorun değil ama takipte kalmak gerektiğini belirtti... yanık bölgeme ekim öncesi kan akışı ile ilgili tespitler yapılmış ne iyi ne kötü denmişti. Yarın yıkama sonrası durumu güncellerim

ariozfatih

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #8 : 18 Şubat 2026, 19:50:43 »
Mesajınız üzere saç ekimi yapan hocama fotoğraflarımı gönderdim, yanık bölgeye ekilen saçların bir kısmında  yanık bölgenin bazı kısımlarının zayıf kan dolaşımına sahip olmasından kaynaklı olabileceğini söyledi, morarma gibi görünüyor şimdilik dedi
aspirin kullanmamı önerdi yarın ilk yıkamaya çağırdı krem uygulaması yapacağını belirtti bu haliyle sorun değil ama takipte kalmak gerektiğini belirtti... yanık bölgeme ekim öncesi kan akışı ile ilgili tespitler yapılmış ne iyi ne kötü denmişti. Yarın yıkama sonrası durumu güncellerim

Arkadaşlar; durum güncellemesi yapıyorum ; saç ekimi yapan hocamızla beraber yanık bölgedeki greftleri koruyabilmek için yoğun mesai harcıyoruz, fotoğraflarda gördüğünüz gibi yanık bölgemde dikey bir mor hat vardı, durumu kontrol altında tutabilmek adına her gün Eyüp bey canlı kontrol yapıyor.

Prednol, (2)
Antibiyotik(1)
Omega 3 (1)
Aspirin (2)
Arnica jel (1) hasarlı bölgeye.

durumu kontrol altında tutuyoruz gibi duruyor alan küçüldü greftler tutunuk, akıntı yok kabuk sert... Umarım kayıpsız süreç devam eder konuyu sürekli güncel tutacağım.

Siz ne diyorsunuz?
« Son Düzenleme: 18 Şubat 2026, 20:19:24 Gönderen: ariozfatih »

ariozfatih

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #9 : 25 Şubat 2026, 22:42:31 »
Saç ekimi sürecimde ilk 10 günü geride bıraktım, biraz içimi dökmek ve benden sonra yaptıracaklara fikir olsun diye yazıyorum.

Ekim pazar akşamı bitti. İlk anlar heyecanlıydım ama açık konuşayım, sonraki günler psikolojik olarak düşündüğümden zor geçti. Özellikle orta bölgede eski bir yanık dokusu olduğu için o alan sürekli kafamı kurcaladı.

İlk 2–3 gün klasik ödem, gerginlik, hassasiyet… Bunlara hazırlıklıydım zaten. Ama yanık olan bölgede morarma gibi bir görüntü olunca “acaba nekroz mu başlıyor” diye ciddi stres yaptım. Klinikle sürekli iletişimde kaldım, aspirin önerdiler, takip ettik.

3–5. gün arası sarı akıntı ve nemli görünüm oldu. En çok korktuğum anlar o anlardı. Kliniğe gittim, doktor iğneyle kanlanma kontrolü yaptı. “Dolaşım zayıf ama nekroz değil” dedi. O cümleyi duyunca resmen rahatladım. Riflo ve krem uygulandı, antibiyotik başladım.

5–7. günlerde kaşıntılar başladı. Bu sefer de “greftlere zarar verir miyim” korkusu… Greftler taş gibi duruyor ama insanın eli gitmek istiyor. Yanık bölgede ara ara damar atması gibi hisler oldu, dışarıdan bir akıntı yoktu ama içten içe tedirgindim.

7–9. gün kabuklar iyice koyulaştı. Bölgesel kabuk dökümü yaptım. Yanık alanın altında greft noktalarını görmek moral verdi. “Tamam burada bir şeyler yaşıyor” hissi geldi.

Bugün 10. gün. Donör alan toparlamaya başladı, ekim alanı genel olarak homojen duruyor. Yanık bölge hâlâ diğer yerlerden farklı ama ilk günkü korkutucu hali yok. Sürekli aynaya bakıyorum, yalan yok 😅

Bu süreçte en zor şey fiziksel değil psikolojik tarafıymış. Sürekli “tutar mı, kayıp olur mu, enfeksiyon mu” diye düşünüyorsun. Klinik takviyelere 1 ay sonra başlayalım dedi, şimdi biraz daha sabır dönemi.

Özetle:
İlk 10 gün beklediğimden stresli ama öğretici geçti. Şimdilik greftler yerinde duruyor gibi. Bundan sonrası şok dökülme ve sabır işi… Bakalım yolun devamında neler yaşayacağız.

Kabuk dökümü sonrası kabuğun çok yüzeysel olması, greftlerin deride seçiliyor olması bir nebze içime su serpti.

ariozfatih

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #10 : 25 Şubat 2026, 22:49:46 »
Arkadaşlar nekroz şüphesi oluştuğu an itibariyle
2x100mg Aspirin,
Arnica Jel 1x1,
Omega 3 takviyesi,
Rifo sin 250mg antibiyotik ampül,
+ 2 günde bir kanlanmayı yükseltebilmek için ekim yapan arkadaş deriye çizikler atıp kanlanmayı kontrol etti,
İş kontrolden çıksaydı merkez hiperbarik oksijen tedavisine başlayacaktı şimdilik durum böyle umarım yanık alandan saç çıkışları görürüz konuuyu güncel tutacağım

Violator

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #11 : 26 Şubat 2026, 08:38:46 »
Nekroz şüphesi olduğunu 10 gün sonra mı söylediler? Nekroz belirtisine operasyon anında müdehale eden klinikler var.
« Son Düzenleme: 26 Şubat 2026, 10:00:41 Gönderen: Violator »
  • Yaşınız 36

ariozfatih

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #12 : 26 Şubat 2026, 09:27:57 »
Nekroz şüphesi olduğunu 10 gün sonramı söylediler? Nekroz belirtisine operasyon anında müdehale eden klinikler yerler var.
Ekimden 1 gün sonra,

ariozfatih

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #13 : 26 Şubat 2026, 12:17:26 »
Güncelleme kabuk dökümü sonrasındaki ilk yıkama sonrası yanık alan

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member