Gönderen Konu: Finasterid Dutasterid Vitamin Felan Hikaye Geliyor Bana  (Okunma sayısı 1975 defa)

caputodeoro

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: Finasterid Dutasterid Vitamin Felan Hikaye Geliyor Bana
« Yanıtla #16 : Bugün, 03:08:50 »
Bilimsel çalışmaları görmeden heves edemeyeceğim :D
mantık yürütürsen, dht hassasiyeti var, dht blockerler bi miktar dht blokluyor, ar blokerleri dhtnin bağlanacağı reseptörü kapatıyor yani hasar veremiyor, dutasteridde %5 dht ve %20-30 civarında artan testesteronda ar reseptörüne bağlanıp saçları vurabiliyor hassasiyeti çok yüksek kişide bile %5 dht büyük saç dökülmelerine yol açabiliyor testoda öyle

Finasteridde %30 dhtde bunu yapıyor

Androjen reseptörünü kapatmak her zaman daha etkili olacaktır dutasteridle kesilmeyen dökülme ru58841 ile kesilir bazen spironolaktonda kullanıyolar
Ben yoruldum hayat, gelme

Conqueror1453

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #17 : Bugün, 10:10:22 »
yazdığın her şeye kesinlikle katılıyorum abi eğer genetik dökülme çok şiddetliyse ve erken yaşlarda başladıysa sanılanın aksine fin de dut da o dökülmeyi durduramaz, sadece bir dönem yavaşlatır, bünye ilaca alıştı mi eski hızda dökülme de tekrar devam eder

Tıp herşeye çare bulmaya çalışıyor ama nedense bu sektörde yaprak yerinden oynamıyor.

caputodeoro

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #18 : Bugün, 14:44:11 »
Tıp herşeye çare bulmaya çalışıyor ama nedense bu sektörde yaprak yerinden oynamıyor.
androjenleri kapatmak daha fazla zarar verilmesini durdurur, verilen zararda VEGF yani büyüme faktörü saçtan geri çekilir, TGF beta ailesi orda inflamasyon sinyaline gider saç derisini sertleştirir  prostaglandin d2 yükselişe geçer inflamasyon artar farklı inflamatuar sitokinlerle saç derisinde birikim oluyo büyüme faktörleri geri çekiliyo bunları minoxidil tam tersine çeviriyo, Finasteridde androjen sinyalini bi nebze azaltıyo hafif saç çıkışları sağlıyo
Ben yoruldum hayat, gelme

Facebook Twitter Instagram